Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

János mágus

2008. október 09. - bs395

Nekem semmi se jó, mindent csak fikázok, azt még nem is értek hozzá. Sőt, nem is értem. Vagy de, és az a baj. Az adófizetők 40%-nak jobb lesz. Örüljünk feleim. Ez jó hír. Legalább valakinek. Mondjuk nem vagyunk biztosak, hogy melyik 40%-nak, hogy abba ki fér bele, de most kicsik és nagyon egyaránt reménykednek, hogy ők igen. A 40% azért mégse semmi, elég nagy a reményhez - igaz, a 60% még nagyobb, és velük nem tudjuk, mi fog történni.

Reméljük ugyanolyan lesz nekik, mint eddig, nem pedig rosszabb.

Aztán meg persze amit odaadunk itt, azt elvesszük ott: csökkentjük a munkáltató bérterheit, a társasági adót meg emeljük, az alapját meg szélesítjük. Nem kell aggódni, kedves adófizetők, a vödör másik feléből merítünk, nem az önökéből, így ott több víz marad.

A költségvetési többletbevétel az meg milyen állat? Hogy néz ki?

De hogy jót is mondjak, én az üzemanyagok jövedéki adójának az emelését üdvözlöm. Egyrészt a fogyasztási adókat - pláne egy ennyire ellenőrzöttet, mint az üzemanyag, feltéve, hogy a vevőnk nem politikus - nehezebb elsumákolni, mindenkinek egyenlő, és csak az igénybe vevő fizeti. A fogyasztás nem tartozik a közösségi kockázatmegosztás körébe, mint mondjuk az egészségügy, a tömegközlekedés, vagy az oktatás.

Másrészt - és ez legalább ugyanannyira fontos - csökkenti a keresletet úgy, hogy az állami bevételt szinten tartja, az alternatív energiaforrásokat pedig versenyképesebbé teszi, és ösztönzi a racionalizálást. Már ha ez a cél, nem pusztán a hirtelen pénzbeszedés. Lásd még: költségvetési többletbevétel.

Szóval ez a mutatvány nekem se tetszik. Olyan, mint amikor a mágus bemászik egy dobozba, és az a mutatvány, hogy benne ül, és nem eszik. Nem is lenne gond, ha ezt nem panellakóknak akarnák eladni, mert ők ezt már csinálják egy ideje.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr16704014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.10.09. 09:20:00

János mágus is mondhatná, hogy:
"Figyeljék a kezemet, mert csalok" :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.10.09. 09:39:22

hehe :) vödör jó volt :) de tényleg olyan...

Sötét korom 2008.10.09. 10:04:34

Helló!

Miről beszélsz egyáltalán?

Az szdsz-es költségvetési plafonról? Mert ott tényleg le kell mondani kiadásról/bevételről a tervezett költségvetéshez képest. És akkor ott tényleg kérdés, hogy "mit nem vesznek be".

További jó gondolkodást... Sk.

Sötét korom 2008.10.09. 10:24:13

Ezek a kormány mindenki által elutasított adómódosításai. Erről nincs mit beszélni. Röhej, hogy beterjesztették egyáltalán.

Jonas-R 2008.10.09. 21:07:00

Muhaha.

Mondjuk én is áfa és jövedéki párti vagyok.

süti beállítások módosítása