Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Tom & Jerry

2008. április 11. - bs395

"2008.04.11. 17:32 · Url: http://killtheradical.blog.hu · bs395
Komment erre: killtheradical / Tom & Jerry
ezt még sokszor le fogom írni:
a xenofóbia az xenofóbia.
amikor külföldi nem szereti a magyart.
amikor a magyar nem szereti a magyart, az milyen fóbia?
ez lenne a posztban megfogalmazni igyekezett kérdés.
lehet beleírom az elejére. "

Magyar vagyok.
Ezzel életemben először talán 1994-ben szembesültem, Londonban.
A Szent Pál katedrálisban voltunk a csoporttal, a suttogó galériában, fent a kupolában, amikor aznapra már a bugyim tele volt a sok gyaloglással, lépcsőzéssel és műemléknézéssel, úgyhogy leültem a lépcső mellé. Nem sokkal utánunk feljött egy biztonsági ember, majd még egy, majd leszóltak rádión, hogy kéne még egy ember, mert van itt fent pár magyar, és figyelni kéne őket.
Picit padlót fogtam.

A második talán Németországban volt 2000-ben, amikor a céges mellékhelységben ki volt írva, hogy a wc kefét szabad használni. Vagy amikor hallottam, ahogy rólunk beszélgetnek, hogy ugyan, ők csak magyarok. Nem tudták, hogy értem, amit mondanak. Szemfelnyitó hatása volt.

A harmadik a francia-svájci határon 2002-ben, amikor rossz útra kanyarodtunk, és egy rendes átkelő helyett egy Fáhy nevű világváros (kb. 5 ház a távolban) mellett léptük át a határt. Minket magyarokat több, mint fél órán át tartottak ott, a két határőr közül az egyik egyesével elbetűzve a neveinket az állomás egyetlen telefonján az útlevelünkből, közben a másik visszatessékelt minket az autóba (alap Swift), és szigorúan nézte, ki akarunk-e szállni. Az arra tévedő bármilyen más nációjú gépjárművet egyszerűen továbbintette.

A negyedik két napja, amikor a tréner megkérdezte, hogy Magyarországon van-e ADSL.

Vagy mondhatnám a közhelyes olasz példát, a táblával, hogy "Magyar! Ne lopj!", vagy az amerikait, amikor a vendéglátó megáll veled egy kirakat előtt, és közli, hogy "Nézd! TV!" - "Tudom. Van otthon is." - "De ez színes!".

Ezek az emberek odakint engem tudatlan tuskónak tartanak. Mert magyar vagyok, azért.
És tudod, mit? Igazuk van!
Mert hazajövök, és azt látom, hogy itt meg megy a hirig, hogy ki a magyar, meg tüntetnek, ellentüntetnek, gyújtogatnak, fenyegetnek. Én meg mondjam meg, hogy akkor magyar vagyok-e?

Tudod mit? Nem, bazdmeg! Belga!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr45421318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking1977 2008.04.11. 17:04:32

Tenyleg, ez a hulyeseg engem is erdekel.
Par napig nem voltam net kozelben.
Valaki adna nekem egy par soros leirast, hogy mi is ez mar megint?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.04.11. 17:05:06

Ez részben igaz, részben nem (lehet a saját keserű MAGYAR szádíze a külföldi tapasztalatokkal), viszont jó írás. Teccettt!
(nyomatékosítottam)
;)

llla 2008.04.11. 17:07:03

Semmi, szokásos hiszti. Néhányan unatkoznak mindkét oldalon, a Gyurcsány meg próbál tőkét kovácsolni a dologból. Hirtelen spontán előkerült a Schröder, hogy a náci tűntetésen elmondja, csak Gyurcsánnyal van jövője az országnak...

Hahahahahahahahahahabrrrrrrrrrrrruhahhhhhhaaaaaa

Szervezett műbalhé... Komolyan ez a legnagyobb baj ebben az országban? Nagy szart, ez csak egy eszköz.

Vannak jó kommentek az Indexen is, ahol leírják a lényeget...

faramucifuramaci 2008.04.11. 17:13:11

tök igazad van lofat!

redwalker 2008.04.11. 17:14:31

Itt az USA-ban hosszu evek alatt sok magyart ismertem meg, de salynos az igazsag az, hogy 90%-ban irigy, magamutogato, masokat lenezo, es felvagos, szerencsetlen bunko banda. A fentmarado 10%, akik meg nem hulyultek meg, azok mind elszigetelik magukat toluk, mint en is. Ha mar valaki jart a Los Angeles-i ugynevezett "Magyar Haz"-ban, (csak egy pelda a sokbol) akkor pontosan tudja mirol is probalok beszelni. De ezek a jelzok nem csak a Los Angeles-i, magyarokra jellemzok itt kint.

redwalker-nek 2008.04.11. 17:17:26

Redwalker!

És ott tényleg az égig érnek a házak?

;-))

U.I.: Kanadában dettó. Londoni "magyar ház" megszűnt, mert a 350ezres városban a 2000 fős magyar "kisebbség" összeveszett, ki szedje a szombati discoból befolyó pénzt, és inkább bezárták :-)))
Széthúzunk, de hát ez van, ezt nevelték belénk évtizedekig.
Ugyanakkor csoda, hogy ezer éve lehetett itt akármilyen megszállás, még nem olvadtunk be más népcsoportba, vagy nem tűntünk el teljesen. Ki érti ezt???

illiterates 2008.04.11. 17:21:50

pókerandi - annnnyira buta vagy, hogy azt már büntetni kellene :D

ne is csinálj semmit ellene, előbb-utóbb remélhetőleg elhullasz ;) reméljük a legjobbakat!


a poszt pedig nagyon idétlen :(

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.11. 17:27:29

A két dolognak vajmi kevés köze van egymáshoz.
Ostobaság bármilyen népet a legszarabb polgárai alapján megítélni, akik ezt teszik, azok se jobbak az általuk lefitymáltaknál.
Na, nem mondom, adjuk az ívet rendesen, de ez azért túlzás.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 17:32:23

ezt még sokszor le fogom írni:
a xenofóbia az xenofóbia.
amikor külföldi nem szereti a magyart.
amikor a magyarnem szereti a magyart, az milyen fóbia?
ez lenne a posztban megfogalmazni igyekezett kérdés.
lehet beleírom az elejére.

cukr 2008.04.11. 17:33:29

és ezek a sztorik szted tényleg a magyarokra nézve jelentenek szegénységi bizonyítványt?hallod neked vmi komoly baj lehet az önbecsüléseddel

TD223 2008.04.11. 17:35:39

Minden nemzetre fel lehetne sorolni dolgokat, amiért szégyellhetik magukat. Az, hogy itt nincs demokrácia, az nem az egész magyarság bűne.

sityesz 2008.04.11. 17:56:48

Ma már a románok és a bolgárok is lenéznek minket...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 17:59:09

A rendszerváltás el lett rontva, ez sok mindent megmagyaráz.
1990 után zsidó mágnások, és természetesen a Moszad is, elhatározták, hogy erős zsidó hídfőállásokat építenek ki Magyarországon. Soros janicsárképzője, a Közép-európai Egyetem képezte ki az elméleti "szakembereket", akiket aztán szépen elültettek kulcspozíciókba, médiába, állami intézményeknél, cégeknél. A cigányság itt eszköz volt arra, hogy a magyarságot megosszák, megfélemlítsék, sakkban tartsák. Mindenki, aki a magyarságához ragaszkodik, azt nácinak, fasisztának, hungaristának bélyegzik, és állandóan keltik a feszültséget a média segítségével. Közben a törvényeket, a társadalmi környezetet úgy alakítgatták, hogy az a magyarok számára egyre kedvezőtlenebb legyen. Ez látszik a demográfiai mutatókon, a számok nem hazudnak. Magyarországon jelenleg népirtás zajlik, a magyarság ellen. A cigányság felzárkóztatását célzó programok kudarcot vallottak, a cigányok csak annyit tanultak az egészből, hogy nekik jogaik vannak, és most nekik áll a zászló. Az Olaszliszkán meglincselt tanár esete csak egy a sok közül, se szeri se száma azoknak a gyilkosságoknak, amelyeket cigány bűnözők követnek el idős magyar emberek ellen. Ezekről a fasisztázó, nácizó, holokausztozó média nem nagyon beszél, vagy csak rövid bulvárhírben, elhallgatva az elkövetők etnikai hovatartozását. A gyilkosságok mellett rengeteg a lopás, rablás, tanárverés, más hivatalos személy elleni erőszak, zsebtolvajlás, csalások. Aki itt él, mind ismeri ezeket.
Egy normális ország megvédi az állampolgárait, a rendőrség fellép a bűnözőkkel szemben. Itt, Magyarországon a balliberális koalíció olyan rendőri vezetőket nevezett ki, akik a lakossági bejelentésekre azt felelik, hogy nem érnek rá, nincs kellő létszám, műszaki felszerelés az intézkedéshez, így többnyire csak a súlyos bűncselekmények megtörténte után vonulnak ki, helyszínelni.
Ez a segélypolitika eredménye.
Történik ez úgy, hogy a dolgozó emberek által fizetendő közterhek már elviselhetetlenek, lényegében az általunk befizetett adókat felhasználva irtják a magyar lakosságot.

stanyecli 2008.04.11. 18:04:27

Hiár a zsidózás, olyan rég olvastam róla.

stanyecli 2008.04.11. 18:05:27

Hiányzott már.

Kurva billentyűzet.

madz 2008.04.11. 18:07:49

Epikurosz, te erre szedsz valamit? egy haveromnak egy időben az volt az agylövése, hogy a microsoft üldözi, őt a Nyírőben kezelték, jobban lett, úgyhogy ajánlom

hunkor 2008.04.11. 18:09:52

Magántőkét az egészségügybe mert különben elmardott bunkók leszünk. Ez cikk lényege. Ja és vizitdijat de azonnak.
.
Több SZDSZ! Több hugarofóbia!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.04.11. 18:12:00

epikurosz - ezt egyedül találtad ki, vagy másoltad valahonnan?

madz 2008.04.11. 18:13:07

hunkor, akkor neked is ajánlom.

Komplikato 2008.04.11. 18:16:06

Nem tudom, az ilyen összeesküvés elméletekkel két nagy baj van. AZ egyik az ellenörizhatetlen, urban legend-ből táplálkozó háttérinfók, amik annyira megbízhatóak mint az, hogy Elvis él, vagy Jacko földönkívűli.
A másik, hogy feltételezik az "összeesküvő felekről" a tévedhetetlenséget egy bizonyos szintig. Igen, lehet összeesküvéseket csinálni, akár évtizedekig is kitarthatóakat. De nem globálisan, és nem emberöltönyi hosszakkal. Tessék már megnézni, hogy pl. a sokak által túlbecsült CIA hány akciója sikerült félre, vagy volt félsiker, pedig volt hozzá pénz és emberanyag is ...

Másrészt meg ha ez mind 100% szin igazság, akkor is adott náció 1 ezreléke (se) vesz benne részt, ami nagyjából kevesebb mint egy átlag nemzetnél a börtönviselt emberek aránya ... ez alapján megítélni dolgokat???

Forgi 2008.04.11. 18:16:15

Meg az is tipikusan magyar hogy ezen fel vagyunk haborodva. El kell fogadni hogy szegny orszagbol valok vagyunk ahol masok az atlag normak es ezt a kulfoldiek jobban erzekelik.
Lehet am az ilyeneken nevetni is, meg jo nyelvtudassal kedelyesebbe varazsolni a szituaciot es akkor mindjart jobban europainak latszol!

heszusz 2008.04.11. 18:18:31

amúgy arab országokban szeretik a németeket, letteket és a magyarokat is tapasztalatom szerint:) ott az oroszokat nagyon nem csípik... mielőtt Epikurosz elkezd cionrasszistázni: nem, nem izraelről beszélek.

off:
és még vmi: mo. nem ő miattuk van ott ahol van, hanem az olyan emberek miatt akiknek mindig sír a szájuk, hogy járulék meg a terhek magasak, de nem képesek fölfogni, hogy nincsen pénze az országnak... amúgy ha átnéznének az ilyen emberek szlovékiába láthatják, hogy jóval többet seznvedtek, mint mi és van is eredménye, mert pár év és lehagy minket, eurót bevezetik jövőre... itt meg csak az megy, hogy ki mit ne fizessen, az állam meg rakja a seggük alá a pénzt, miközben mo. szocális hálója messzivel többet ad az embereknek, mint a többi ország európában és mindenki azt hiszik hogy szarul élünk, csak menjenek át körbenézni ukrajnába vagy vmelyik nem eu-s országba, rájönnek nem is rossz ez a hely...

Betti 2008.04.11. 18:20:49

Sziasztok. Nègy ève Torino mellett lakom, soha semmilyen negativ diszkriminàciot nem tapasztaltam, ellenkezoleg, minket magyarokat szeretnek, akiket itt nem nagyon szeretnek azok a romàn nemzetisègu emberek.

Komplikato 2008.04.11. 18:21:23

Hunkor nyilván vannak hátulütői a magántőkénez az EÜ-ben (pláne MÁV biztosítós balhé fényében!), de azt ki hiszi el, hogy állami kezelésben ...
1.) Nem spórolnak akár az állampolgárok élete árán is? Hiszen eddig is így volt. Egy csomó betegségre inkább rámondják nem gyógyítható, ha "nem kifizetödő".
2.) Hogy nem kotyavetyélik el? Azért mert sporolnak az embereken még simán elb*szhatják a pénzeket olyan "fontos" dolgokra, mint anno a kakaóálló billentyűzet volt.
(Nyilván nem a billentyűzettel, az árazással volt ott is gond. Lásd Függetlenség napjából az 5000 dolláros kalapács témája.)
3.) Ha nincs benne senkinek semmi érdekeltsége, mennyire fogja magának tartani, fejleszteni, vigyázni rá? (Lásd miénk a gyár, vigyük haza mentalitás.)

fonak 2008.04.11. 18:21:26

Na, ez az önutálat, és kisebbrendűségi érzés, ami a postból meg egypár kommentből árad, az ami tipikusan MAGYAR.

Betti 2008.04.11. 18:25:42

A sajtoban rengeteget irnak errol. sok brutàlis buncselekmènyt, rablàst lopàst kovetnek el. Ennek ellenère èn nem àlatalànositok, nekem is van egy romàn baràtom egy fiu, minden nemzetnek megvan az alja, ahogy a magyaroknak is. Ez a fiu elnèzèst kèrt hogy nem beszèl magyarul.Igy olaszul szoktunk beszèlgetni.

vogonkolto 2008.04.11. 18:25:59

Pár évet lehúztam Amerikában. (diákévek, jó volt :) ) Szerény tapasztalatom alapján kis hazánkról nem tudnak semmit. Mondhatnánk, hogy persze mert kicsik, meg szegények, meg szarok vagyunk. A képet viszont kicsit árnyalja, hogy Európát, mint kontinenst sem igazán tudták elhelyezni :) Egyébként meg, ország image erősítés kell minden mennyiségben, mert mások is azt csinálják! A külföldi ember is csak arról tud, amit reklámoznak neki.

Komplikato 2008.04.11. 18:30:55

"mindig sír a szájuk, hogy járulék meg a terhek magasak, de nem képesek fölfogni, hogy nincsen pénze az országnak..."
A legtöbb ilyen eber (ki direkt, ki kényszerből) nem is fizeti ezeket, bérletet se vesz, stb.
Aztán ők a leghangosabbak ilyen témában, meg BKV köpködésben.

magyar 2008.04.11. 18:33:37

"Madz" az "Epikurosz" nagyon fejen talalta a szoget, de nem is kell hozza eretsegi hogy raerezz, mi is a dorges. Ha te es meg nehany cimborad nem latja, vagy nem akarja latni, hogy mi zajlik az orszagban, akkor te nagyon a baloldali sanyargato ivadekhoz huzol, vagy pedig elhagytad a szodasuveg aljabol keszitett szemuvegedet kisbaratom, de az is lehet hogy kulfoldon elsz, es halvany fingod sincsen az egesz szituaciorol ebben az orszagban.

Betti 2008.04.11. 18:34:27

Sokat uaztam az elmult 3 èvben ès mindig pozitiv a visszhangja ha meghalljàk, hogy magyar vagyok, szerintem tobb onbizalomra van szuksègunk, nem vagyunk mi rosszabbak senkinèl:) Mesèlhetnèk eget ès màst a franciàkrol, de inkàbb nem teszem. Higyjètel el nekunk nem kell szègyenkeznunk semmièrt.

clown 2008.04.11. 18:35:07

Egy történet, miért is bunkó a magyar
Én csak egy csóró kamionos vagyok. Egy német autópálya pihenőben bementem a wc-be. Előttem egy x5 BMW-ből kiszálló ember ment. Egymás melletti fülkébe ültünk. Nos ez olyan wc volt, ami automatikusan öblít, ha felállsz, körbeforgatja az ülőkét, és fertőtleníti, stb.A szomszéd fülke ügyfele először csak káromkodott, magyarul, nem is akárhogy,hogy lecsúszott a cipője az ülőkéről, mert az elkezdett forogni. aztán már ütötte is. És akkor bejött, az ukrán takarítószemélyzet, és kitessékelte. Kifelé megnéztem a Bömbi rendszámát. Nem írom ide, pedig megérdemelné. Magyar volt........

Szmöre 2008.04.11. 18:36:13

sztem ez sok más nációval így van, akik nem a szerencsések közé tartoznak...
én pld romániai magyar vagyok, tehát esetemben, hasonlók estek meg, csak azért mert román vagyok(román útlevél, tehát román vagyok), de még itt is Magyarországon is úgy néztek rám, mint Rád külföldön
sok emberrel megesik, megtanulja az ember kezelni a helyzetet.. ennyi

ha egy etióp fiú jönne ide, gondolom őt is sokan így kezelnék…az ember már csak ilyen

vogonkolto 2008.04.11. 18:40:55

Teljesen igaz a cikk, ilyenkor sajnálom, hogy nem születtem Afganisztánba, Nigériába, Nepálba, Etiópiába (még sokáig folytatható a sor). Mindenkinek sokkal jobb, mint nekünk........ muhaha.

Költői kérdés: Nem lehet, hogy azért érezzük magunkat pocsékul, mert állandóan leokádjuk magunkat? Persze sok a szar, de sehol nem paradicsomi az állapot. Vegyük észre értékeinket és ápoljuk őket!

fifibá 2008.04.11. 18:41:04

Doktor Gonzo,

Csak csatlakozni tudok. Mi eljutottunk oda, hogy ha magyarok bukkannak fel, egymás között sem beszélünk tovább magyarul, pedig a családon belül fő szabály a magyar nyelv használata. Persze, gondolom, ez azért is van, mert csak a kirívó vagy megszokottól eltérő dolgokra figyelünk fel (ld. pl. a kutya megharapta a postást nem hír, de a postás megharapta a kutyát már hír). A kellően kulturált, intelligens emberek inkább besimulnak a befogadó közegbe, akár turistaként, akár ott élőként. A magyarokra, köztük az "egyszerűbb" emberekre (de nem szeretem ezt a kifejezést!) hirtelen szakadt az utazás lehetősége, és ők úgy viselkedtek/viselkednek, ahogy tudnak, erre van szinte mindenkinek saját megélt története. De nem kizárólag az ő hibájuk.

Redwalker:
Ez valami kontraszelekció, mert Ausztriában és Németországban is az volt a tapasztalat, hogy az un. magyar közösségeknél elszomorítóbb (hogy nem mondjak gusztustalant) nem volt. Jobb (= számomra értékesebb) emberek néhány próbálkozás után riadtan lekoptak.

Betti 2008.04.11. 18:44:13

Az is igaz , hogy arrol nem mi tehetunk, hogy 40 èvig el voltunk szigetelve ès nem tudnak rolunk semmit. èn ezt inkàbb tudatlansàgnak neveznèm, egyszeruen keveset tudnak rolunk. Itt ahol èn èlek Piemont tartomànyban, mindig kedvesen fogadtak, bàr hozzà kell tennem èn is mindent megtettem a beilleszkedès èrdekèben, probàlok kedves lenni azokkal is akik csak a goulasht ismerik, haha.:)

hippikiller 2008.04.11. 18:47:58

valszeg egy igénytelen tetves lehetsz, ha így kiszúrtak a tömegből. De persze a szutyok punkokról mind lerí,h magyar(országon született). Normális, igényes és annak is látszó emberrel szerintem nem fordulna ez elő...

heszusz 2008.04.11. 18:48:36

hehe ez humor:
"baloldali sanyargato ivadekhoz huzol, vagy pedig elhagytad a szodasuveg aljabol keszitett szemuvegedet kisbaratom, de az is lehet hogy kulfoldon elsz, es halvany fingod sincsen az egesz szituaciorol ebben az orszagban."

ilyenkor pontosan mit gondolsz, azt hiszed, ha kormányváltás lesz, akkor ingyen lesz minden és nem kell fizetni semmiért?

Betti 2008.04.11. 18:53:01

Sok europai nagyvàrosban akadtam ossze honfitàrsaimmal, ès mindig kellemesen elbeszèlgettunk, persze itt Oo.-ban is sok furcsa ember van, ès nem fonjàk kolbàszbol a keritèst, kemènyen meg kell dolgozni mindenèrt, talàn itt az emberek ooptimistàbbak, ès nem keseregnek àllandoan, talàn tanulhatnànk toluk valamit, egy kis mediterràn èletszemlèletet. De azèrt èljen a tèli szalàmi ès a dobostorta!!!!!!!Olyan èdessègek mint Mo.on nincs sehol màshol, legyunk erre buszkèk, ès sok minden màsra is:)

vogonkolto 2008.04.11. 18:55:31

Fifibá,

Az tűnik fel, ami harsány meg kirívó, teljesen egyetértek. Illetve a kontraszelekcióban is lehet valami. Sokak nagyon utálnak magyarok lenni, akik elmentek, meg már két hét után törik a magyart, azok körében nyílván nagyobb százalékban van ez jelen. Mivel lehetetlen a nemzeti hovatartozást kigyomlálni magunkból (anyanyelv struktúrája meghatározza a valóságészlelést stb.) ezért állandó öngyűlöletben sínylődnek és ezért jóval hülyébben viselkednek a kelleténél. Amerikás magyarokról én is bírok némi tapasztalattal..... gáz.

A többség azonban nem ilyen, sőt, csak hát ugye ezt jobban észreveszi az ember.

Komplikato 2008.04.11. 18:58:34

Wödör, szerintem nem érdemes ezen filózni. Ahogy magát balosnak valló emberek között van, aki még a 3.60-as kenyér mítoszában ringatja magát, úgy nyilván van aki az ellen oldal hiszi azt kolbászból lesz a kerítés.
Az igazság az mindenki várja a sült galambot ...
A mostani népszavazás kérdései is olyanok voltak, mint ha egy gyereket kérdeztek volna meg akar e ingyen fagyit.
Mondom ezt annak ellenére, hogy leszavaztam (3x Igen), mert úgy érzem baromira nem dolgoztak meg a képviselők a havi kis 800K+ fizetésükért ezzel sz*r 1 hét alatt összedobott törvénytervezettel.

Nzoltan 2008.04.11. 19:19:45

Tavalyelőtt jártam Cambridge-ben. Egyetlen egy koszos és büdös emberrel találkoztam a négy nap alatt, aki egy magyar cigányasszony volt, és kéregetett az egyik áruház bejáratánál. Na, ez az országimázs.

Irorszag 2008.04.11. 19:24:14

nemá' 2008.04.11. 16:39:40
"Írországban azt tapasztaltam, hogy mindíg a legnagyobb magyar tahók panaszkodnak, hogy az írek bunkók. Aki nem keresi hogy mibe lehet belekötni, azt általában nem is érik atrocitások."

Elso tipikus kerdes hol van Magyarorszag?! Masodik, milyen nyelvet beszelunk?!
1 honapja kaptam a kerdest egy 40eves irtol, hogy MODERN orszag-e Morszag??!! 3 napja az ir haverom anyja a Liverpool-Arsenal meccs kezdeten elkezte magyarazni melyik csapat melyik mezben jatszik....
27eves vagyok, es megkerdezte, mit mondok, ha bemegyek a fodraszhoz??, mintha 1 5eves ovodas lennek!
Ilyen kerdesek utan nem huzod fel magad??? Kb a 99. tudatlan senkinek neznek minket...
Tisztelet a kivetelnek..Nem altalanositok, DE sok ilyen eset tortenik ami a cikkben volt, ha kulfoldon elsz..

Nzoltan 2008.04.11. 19:26:46

Kedves betti. Bármelyik olasznak elmegy a mediterrán hangulata a 70 százalékos adóterhektől. Sajnos a politikusok nem hogy nem tesznek semmi hasznosat, de még rossz példát is mutatnak a lakosságnak.
Sajna csak bohóckodás megy a parlamentben 98-óta, semmi érdemleges nem történt az elmult tíz évben a törvényhozásban, ráadásnak pedig ott a sok balfasz képviselő akik azt hiszik hogy kiskirályok( bizonyos értelemben azok) és magasról tesznek a törvényekre.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 19:39:53

Magyarország imázsa akkor javulna, ha itt Magyarországon az emberek boldogan, elégedetten, jólétben élnének. A valóság nem ez, és főleg a ballibsi kormány mindent megtett azért, hogy romoljon, a magát jobboldalinak való ellenzék (FIDESZ, KDNP, na, jó, MDF) pedig a tétlenséggel vétkezett. Egy normális társdalomban a hasznos, szorgalmas polgárokat megjutalmazzák, a parazita, bűnöző elemeket pedig megbüntetik. Ha az államgépezet nem képes megvédeni a saját adófizetőit a bűnözőktől, akkor legalább tenné lehetővé az önvédelmet, mint Amerikában. Amerikából miért csak a negatívumokat szabad átvenni? Amúgy, egy jogállam a rendelkezésre álló minden eszközt jogosult bevetni elsősorban a külső agresszorok, de a belső bűnözők ellen is. Miért fizetjük az adót, miért rozsdásodnak a hadi eszközök? Izrael a teljes fegyverzetét beveti az arabok ellen, ha Szderót határában, a kopasz földre lepottyan egy házilag barkácsolt rakéta, de már akkor is, ha Jeruzsálem valamelyik buszmegállójában egy palesztin elővesz egy kést. Itt Magyarországon mindennaposak a késelések, a magyar lakosság elleni támadások, mégsem történik semmi. A diák által megvert tanár igazgatója a tanárt tette felelőssé, mondván, nem tudta lekötni a diákokat. Rengeteg ilyen történet van, magam is voltam szemtanúja egy orvos megfenyegetésének.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.04.11. 19:42:47

Mióta egyesek fenntartják magukat a jogot, hogy magyarságmérőkézikészüléket használjanak, hogy megkérdőjelezzék az itt élő, de nekik ilyen vagy olyan okból nem tetszők magyarságát, azóta letagadom még azt is, hogy itt születtem. Számomra a "magyar" már a náci görény szinonimájává vált.
Ugyanis mindenki más inkább szégyelli, hogy magyarnak született. Leginkább az említett nyilaspalánták miatt. :(
Röhej... nekünk a mocskos kommunista elnyomás alatt már az iskolában is azt tanították, hogy magyarok vagyunk és van mire büszkének lenni. Erre jönnek ezek a férgek és majdőkjólmegmondják... hát kösz, de én ettől kezdve inkább piréz vagyok.

madz 2008.04.11. 19:52:38

kedves "magyar" , aki a következő sorokkal tiszteltél meg:
"Ha te es meg nehany cimborad nem latja, vagy nem akarja latni, hogy mi zajlik az orszagban, akkor te nagyon a baloldali sanyargato ivadekhoz huzol, vagy pedig elhagytad a szodasuveg aljabol keszitett szemuvegedet kisbaratom, de az is lehet hogy kulfoldon elsz, es halvany fingod sincsen az egesz szituaciorol ebben az orszagban. "
itthon élek, de éltem már annyit külföldön, hogy rálássak olyan mentalitásbeli különbségekre, melyek a "sanyargató ivadéknál" sokkal jobban okolhatók azért, ami itt "zajlik". ezt illusztrálja például kifinomult vitakultúrát tükröző kommented. gratulálok.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 19:56:03

A rasszizmus bélyegzőjével hadonászó megmondóemberek, de a FIDESZ politikusai is, azt mondják nekünk, hogy nincs cigánybűnözés. Csak bűnözés van, és egyébként is, a cigányok többsége nem bűnöző, hanem becsületes. Akkor - kérdezem én - miért van az, hogy amikor a rendőrség megpróbál letartóztatni két cigány zsarolót, akik valószínűleg szintén cigány, ötgyerekes áldozatukat öngyilkosságba hajszolták, akkor 200 (kétszáz) roma sorakozik fel a bűnözők védelmére, és 50 rohamrendőrt kell kivezényelni, hogy a körözött személyeket le lehessen tartóztatni? (www.mno.hu/portal/553863) Hol van akkor itt a csendes, becsületes cigány többség? Milyen hangulata, közérzete lehet annak a magyarnak, aki egy ilyen Magyarországon él? (Für Lajos: "rablók barlangja" van itt) Ha egy magyar külföldre megy, milyen harmóniát, boldogságot, elégedettséget, kiegyensúlyozottságot stb. fog sugározni?

Cs 2008.04.11. 19:56:42

"A negyedik két napja, amikor a tréner megkérdezte, hogy Magyarországon van-e ADSL."'

Hahaha. Tudod az emberek tudnak nagyon buták lenni, s ez igaz minden állításodra.

Egyébként a fent idézetről ez tudom csak írni (egy időben keringett az éterben):

Ausztráliába készül"o turisták értelmes kérdései... (az ausztrál turizmus
honlapjára érkeztek, a válaszokat a honlap humorral is megáldott szerkeszt"oi
adták)

Q: Szokott fújni a szél Ausztráliában? Még sosem láttam a tévében, hogy
esett volna ott az es"o, hogy tudnak akkor növekedni a növények? (UK).
A: Minden növényt teljesen kifejlett állapotban importálunk, aztán csak
ülünk, és nézzük, ahogy elpusztulnak.
__________________________________________________
Q: Láthatok majd kengurukat az utcán? (USA)
A: Attól függ, hogy mennyit iszol.
__________________________________________________
Q: Perth-b"ol Sydney-be szeretnék elgyalogolni - követhetem a vasúti síneket
(Svédország)?
A: Persze, csak háromezer mérföld, sok vizet vigyél magaddal.
__________________________________________________
Q: Vannak pénzautomaták Ausztráliában? Tudnának küldeni nekem listát róluk
Brisbane-ben, Cairns-ben, Townsville-ben és Hervey Bay-ben? (UK)
A: Miben halt meg a legutolsó rabszolgája?
__________________________________________________
Q: Tudnának információt adni az ausztráliai vízilóversenyekr"ol? (USA)
A: Af-ri-ka az a nagy háromszög alakú kontinens Európától délre.
Ausz-trá-lia az a nagy sziget a Csendes-óceán közepén, amelyiken nem ...
á, nem érdekes. Hogyne, a vízilóverseny minden kedden este a Kings Cross-nál
van. Megjelenés meztelenül.
__________________________________________________
Q: Ausztráliában merre van észak? (USA)
A: Fordulj dél felé, aztán fordulj 180 fokot. Szólj nekünk, ha megérkeztél,
és akkor majd elküldjük neked a többi irányt is.
_________________________________________________
Q: Hozhatok ev"oeszközöket Ausztráliába? (UK)
A: Miért akarnál? Használd az ujjaidat, ahogy mi.
__________________________________________________
Q: El tudnák küldeni nekem a Bécsi Fiúkórus beosztását? (USA)
A: Ausz-tri-a az a fura kis ország, amely Németországgal határos, és
amelyik... á, nem érdekes. Hogyne, a Bécsi Fiúkórus minden kedden este a
Kings Cross-nál játszik, rögtön a vízilóversenyek után. Megjelenés
meztelenül.
__________________________________________________
Q: Járhatok magassarkúban Ausztráliában? ( UK)
A: Ön egy brit politikus, ugye?
__________________________________________________
Q: Vannak Sydney-ben szupermarketek, és egész évben kapható tej? (Germany)

A: Nem, mi vegetáriánus vadász-gy"ujtöget"ok békés civilizációja vagyunk. A
tej illegális.
__________________________________________________
Q: Kérem, küldjenek nekem egy listát az összes olyan orvosról Ausztáliában,
akinél kaphatok csörg"okígyó elleni szérumot. (USA)
A: A csörg"okígyók A-meri-kában élnek, ott, ahol ÖN él. Az összes ausztrál
kígyó tökéletesen ártalmatlan, biztonságos a kezelésük, és jó házikedvencek.

__________________________________________________
Q: Lenne egy kérdésem egy híres állattal kapcsolatban, amelyik Ausztráliában
él, de elfelejtettem a nevét. Ez egyfajta medve, amelyik fákon él. (USA)
A: Ezt es"omedvének hívják. Azért ez a nevük, mert a gumifákról esnek le, és
megeszik az agyát mindenkinek, aki alattuk sétál el. Úgy tudod távol tartani
"oket magadtól, ha emberi vizelettel fújod be magad, miel"ott sétára indulsz
odakint.
__________________________________________________
Q: Kifejlesztettem egy új terméket, amely a fiatalság forrása. Meg tudná
mondani, hogy hol tudom ezt eladni Ausztráliában? (USA)
A: Bárhol, ahol komolyabb számban fordulnak el"o amerikaiak.
__________________________________________________
Q: Meg tudná mondani Tasmánia azon területeit, ahol a n"oi populáció kisebb,
mint a férfi populáció? (Olaszország)
A: Igen, a buzibárok.
__________________________________________________
Q: Ausztráliában van karácsony? (Franciaország)
A: Csak karácsonykor.
__________________________________________________
Q: Tudok majd angolul beszélni a legtöbb helyen, ahova megyek? (USA)
A: Igen, de el"obb meg kell tanulnia.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.11. 20:09:50

"a xenofóbia az xenofóbia.
amikor külföldi nem szereti a magyart.
amikor a magyarnem szereti a magyart, az milyen fóbia?
ez lenne a posztban megfogalmazni igyekezett kérdés.
lehet beleírom az elejére."

Ilyen nincs.
A küffődi azért nem szereti a kűffődit, mert kúffődi.
Ha magyar nem szereti a magyart, akkor azért nem, mert az idióta, legalább is az őt nem szerető szemében. Nem véletlen, hogy az ilyen esetekben az egyik első reakció a másik magyarságának elvitatása.

blacklord 2008.04.11. 20:10:05

Én éltem már külföldön több, mint 6 évet. Soha nem találkoztam ilyen hozzáállással, egy országban sem. A kedves posztíró nem lehet, hogy megélhetési életművész? Váltás ruha volt nála? :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 20:19:24

epikurosz: bazz, ezzel a nikkel ilyet írni :-(. gyász :-(.

hunkor: ne szdsz-ezz itt.

betti: örülök, hogy jó tapasztalataid vannak.

komplikatio: a poszt témája megvan?

fonak: én nem magam utálom, hanem téged :-).

magyar: te ezt a nikket többet szádra ne vedd.

vogonkolto: ez most tényleg vogonos lett :-). az megvan ,hogy miért utálja a magyar a magyart? az miért jó? mert én nem tudom. ez lenne a poszt kérdése, be is másoltam az elejére, hátha úgy valaki elolvassa.

hippikiller: ráduszítom a hippiket, és kifüstölnek a világból :-)

N.Zoli 2008.04.11. 20:21:28

En jelenleg Londonban elek, Upton Park kornyeken, ez olyan videk, mintha Egyiptomban laknek angol diszletekkel es idojarassal, az itt elok tobbsege arab, arab zene szol minden uzletbol, kocsibol, arab szabok, DVD-k CD-k minden. Fortelmes a popkulturajuk, rajtuk kivul el meg itt nehany fekete, ukran, lengyel es magyar. Itt a netezoben, ahonnan irok feketek az uzemeltetok, teljesen haverkodosak, mindenkit Bossnak meg Brothernek szolitanak(mondjuk mas uzletekben is.Orditva MSN-ezik mellettem egy altalam albannak velt ferfi, enyhe honaljszaggal. Megis senki nem utal senkit, nincs harag, nincs balhe meg lenezes, itt szembesulhatunk avval, hogy a vilag egy szines dolog.

Aki meg biztonsagiakat meg erositest hiv mert magyarokat lat, az egy faszkalap es bekaphatja. Vannak gazosabb viselkedesu naciok is, illetve egyenek itt is ott is, de ez toleralhato.

Andor 2008.04.11. 20:22:26

"valami érdemi? helyesírás rendben van? abban nem találtál hibát?"

Én igen.

"mellékhelységben ki volt írva"

Helyesen: mellékhelyiségben.

Apróság, nem is tenném, szóvá, ha nem a magyarságról lenne szó.

(Nem olvastam végig a kommenteket, bocs, ha volt már:)

N.Zoli 2008.04.11. 20:24:05

"En megadoztatnek minden kulfoldit, aki kulfoldon el"
(Egy Gumby a MPFC-bol)

ekkerjoz 2008.04.11. 20:25:16

Én is csak itthon szeretek magyar lenni...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 20:27:33

andor: még nem volt :-).

blacklord: megélhetési kiküldetésből mentem ki. merthogy kiküldött a cég, hogy legyek egy kicsit kint is, meg dolgozzak is, aztán hétvégére mondjuk jöjjek haza. az a része neked se volt meg ,hogy idehaza miért az a legnagyobb gond, hogy ki a magyar, meg miért utálja itthon az egyik magyar a másikat? pedig beírtam az elejére.
meg volt ott a posztban egy "mert" szó az egyik mondat elején. egybe olvasva az egész posztot a szavak sok mindent megmagyaráznak. pl. hogy hova akartam kilyukadni 14 év összes külföldi negatív élmányánek összegyűjtésével.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 20:37:47

Na, hogy on-topikabb legyek. Gondolom kevesen hallottátok, hogy lemondott a román külügyminiszter. Az ok: Krakkóban (ez Lengyelországban van) letartóztattak két moldvai románt (férfi-nő páros), mert egy üzletben zsebtolvajkodtak. A srác - pofátlanul - azt állította, hogy ártatlan, és éhségsztrájkba kezdett. Január 18-án belehalt. Isten nyugosztalja, bárcsak minden bűnöző ilyen tenne. A román külügyér azért mondott le, mert későn szereztek tudomást az esetről, amikor már nem is lehetett segíteni. Gesztusnak szép, egy romántól. gyurcsányban még ennyi becsület sincs.

N.Zoli 2008.04.11. 20:38:58

En meg semmilyen tetlegesseggel, vagy megszegyenitessel nem szembesultem csak, mert magyar vagyok. Szerintem a magyar ne lopj kiiras egy nagy kozszajon forgo urban legend, nem hiszem, hogy mindenki latott mar ilyet kulfoldon, minden orszagban, csak meg kep nem keszult rola.

Ha nem is ereztetik formalhatnak negativ velemenyt az emberrol, a gondolatokba nem latok. En is szoktam masokrol, de legkevesbe aszerint, hogy honnan jott, hanem aszerint, hogy milyen benyomast tett ram.

vujicsics trutymo 2008.04.11. 20:39:15

A felksorolt esetek nem minket minősítenek, hanem az "elkövetőket". Mivel bunkó, műveletlen angol, svájci, USA, olasz barmok. Ha beszélsz a nyelvükön, kergesd vissza őket a fára, de keményen. És ne nézd a győzike sót, mert akkor igazuk lesz.

Andor 2008.04.11. 20:40:37

Egyébként a svájci-francia határon tavaly ugyanígy jártam, félreeső átkelőhelyen, éjszaka, unatkozó vámosok pakoltattak ki mindent a kocsiból. Annyi a különbség, hogy velünk a franciák szívóztak, és közben idióta tesztkérdésekre kellett felelnünk. (Hogy hívják a magyarok nemzeti italát?)

Ja, és a húgom Franciaországban él, és betárcsázós internetje van... :) Olyan, amit a japán turistáknak mutogattak a reklámban...

kaczor 2008.04.11. 20:44:31

hát igen vannak a szemlesütő nyomik "én csak egy magyar vagyok, jaj jajjaj", akiket mindenhol megvetnek.

meg vannak a gerinces emberek, akik nem szégyellik identitásukat, akiket mindenhol felismernek.

európa számos pontján megfordultam... meg sem kellett szólalnom, kéretlenül kaptam a tiszteletet. tartás és identitás nélkül egy szarkupac lehetsz csak...

az ilyen írások gyártják a kupacokat, de roszz killtheradical-ként élni...

mindenki legyen csak büszke nyugodtan származására, szüleire, anyanyelvére.

szemlesütve a fal mellett motyogjanak a kretén killtheradicalok.

kaczor 2008.04.11. 20:48:15

bocs:

de rossz lehet killtheradical-ként élni...

nyomiként sírni, hogy ide születtem, nem beverli hillszbe...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 20:56:30

Na, még egy utolsó hozzájárulásom ehhez a bloghoz (amúgy a blogger nem érdemli meg, és egyes hozzászólók sem,de épp ráértem). A szöveg kapcsolódik a fenti hírhez. A forrás: evz.ro/articole/detalii-articol/799162/Cazul-Crulic-zguduie-diplomatia-romana-/ Íme a szöveg románul: CristianMP, 2008-04-10 16:31 ".Am observat cu durere de inima ca noi ne uram unii pe altii,ne invidiem vecinul daca e mai bogat,si suntem indiferenti de suferinta aproapelui." Lefordítom nektek, mert én tudok románul is: "Fájó szívvel tapasztaltam mindig, hogy mi [románok] utáljuk egymást. Irigykedünk a szomszédra, ha gazdagabb, mint mi, és közömbösek vagyunk a felebarátaink szenvedéseire."

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.04.11. 20:57:28

Ja, egy fórumozó hozzászólásából idéztem.

Baszkurátor 2008.04.11. 20:57:42

Nem akarlak elkeseríteni de itt Vas megyében meg kilehetne írni, hogy :
- Osztrák, ne lopj!
- Viselkedj kultúráltan!
- Ne parkolj ott ahol tilos.

stb - stb ..

Csak mi nemtesszük.Talán mert azért mégsem vagyunk olyan taplók.

Az, hogy a trénered megkérdezi, hogy itt van e adsl szerintem meg őt minősíti.

csókullak

Andor 2008.04.11. 20:58:29

"meg sem kellett szólalnom, kéretlenül kaptam a tiszteletet. "

Kaczor, és ha megszólaltál volna? :)

kaczor 2008.04.11. 21:05:18

andorkám, a szem a lélek tükre. a tartás is sokat elárul.

de ha megszólalok, az olyan mint a fanfárharsona zengés :)

de most komolyan, hogy lehet úgy élni, hogy én magyarnak születtem, de szégyellem... ?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 21:06:13

kaczor: gratulálok! ön felvételt nyert a funkcionális analfabéták közé!

epikurosz: köszönjük, hogy legalább eddig sütkérezhettünk végtelen bölcsességedben.

valahogy átmegy a topic abba, hogy akkor most a külföldi tapasztalatok alapjá na külföldiek utálnak-e minket, vagy mi őket.

a kérdés, miként a poszt elején, pedig marad: a magyar az magyarországon miért érzi szükségét, hogy utálja a másik magyart azért, mert magyar?

Andor 2008.04.11. 21:11:29

bs395: Szónoki a kérdés, vagy választ vársz, esetleg tudod a választ, de kíváncsi vagy, hogy mi tudjuk-e?

Én nem tudom, szerintem senki sem utál senkit azért, mert ugyanabba a nemzetbe tartozik...

buharin 2008.04.11. 21:12:43

Te tényleg hülye vagy! Ennyi.
Soroljam bármelyik általad említett náció idióta / primitív cselekményeit?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 21:15:28

buharin: gratulálok! ön felvételt nyert a funkcionális analfabéták közé!

andor: az az én bajom is, hogy ne mtudom a választ, és az egész jelenséget nem értem :-(. ha az ember egy külföldi előtt magyarkodik, azt még valahol megértem, nade itthon, egymás előtt magyarkodni... azt nem :-(.

skizofrén 2008.04.11. 21:19:25

Szerintem ne értékeld túl a dolgot.
A kelet-európaiakkal szívozni fognak, tökmindegy hogy magyar vagy román.
meg az afrikaiakkal, meg a ...
Emberek vannak előitéletekkel. Előítélete mindenkinek van. Nekem is volt mikor először voltam Erdélybe. Aztán nem ettek meg, sőt olyat tapasztaltunk amit idehaza már nem fogunk. Defektet kaptunk és segítettek kereket cserélni (szerszám kellett)
Belgát ne mondj. Ott is épp a flamandok azt mondják a vallonokra, hogy herék (vagy fordítva)

Az hogy mi van itthon az meg egy más tészta. Én igazából csak arra lennék kiváncsi, hogy ki finansziroz... Én dolgozom, hazajövök tanulok és úgy ahogy megélek. Ki a pitlák finansziroz egy csomó embert?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.11. 21:22:34

skizofrén: a finanszírozás jogos kérdés.
a belgák meg egy viccből vannak ("és mi belgák hova álljunk?")

Andor 2008.04.11. 21:26:51

skizó, Erdéllyel kapcsolatban megerősíthetlek. Két pillanat jutott eszembe Székelyföldről:

1. Bekopogtunk egy házhoz, szó nélkül betessékeltek, leültettek, megkínáltak pálinkával, közölték, hogy épp a templomba indultak volna, de úgy örülnek, hogy vendégek jöttek... Mindezt azelőtt, hogy elmondhattuk volna, kik is vagyunk és mit akarunk.

2. Énlakán bekopogtunk az unitárius lelkészhez, hogy szeretnénk megnézni a templomot. Kezünkbe nyomott egy fél méteres kulcsot és megkért, hogy majd hozzuk vissza, ha végeztünk...

Tényleg más világ.

vándorlegény 2008.04.11. 22:22:37

Nem baj, öljük csak egymást, kedves post-oló, neked meg igazad van. Sokhelyen éltem már, de mostanában ha magyarral találkozom valahol, akkor inkognitóban maradok. Valahogy mindenki pont ugyanerről akar beszélni, hogy máshol milyenek a magyarok, meg hogy itthon éljen az egyik oldal, és haljon a másik oldal.

Ha nem Európában vagyok és megkérdezik honnan jöttem, a válszom csak annyi, Európából. És tudjátok nem is érdekli tovább őket.

És engem se érdekelne...

Leander 2008.04.11. 23:19:04

Szánalmas ez a "fasiszta"-"antifasiszta" balhé...egyformán gyűlölködik mindkét oldal,miközben úgy érzik,hogy erkölcsi magasságokba emelkednek attól,hogy "hazafiak"/"demokraták"....

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.04.11. 23:41:05

Persze, az rémes, amikor Németországtól Angliáig nincsenek tisztában Magyarország népességével, történelmével, ásványkincseivel. Az is borzasztó, hogy Amerikában egy átlag tini számára Budapest és Bukarest nem tartozik a feltétlenül elkülönítendő fogalmak közé. Ezt tapasztaltam, tényleg rossz érzés.
De visszakérdeznék: amilyen messze van tőlünk Anglia, ha olyan távolságra utazol tőlünk keletre, ott milyen ország van? Milyen nyelven beszélnek? Mi a fővárosa? Na, megfogtalak, ugye?
Ja tényleg, nem keletre, nyugatra tekintgetünk. Akkor belekérdezhetek, az USA melyik tagállamai vannak északon, melyek délen? Egy Dél-Amerika vaktérképen be tudod jelölni Brazíliát, Argentínát, a Dominikai Köztársaságot, stb.?
Tehát rosszul esik, de a másik oldalt nézve rögtön megvan a magyarázat is....ugye...

peca1000 2008.04.11. 23:43:44

A cigányság nem csak magyar, hanem világprobléma. Jordániában mikor megkérdeztük az idegenvezetőtől, hogy kik azok ott a sátorban az út mellett, akkor azt válaszolta, hogy az ország szégyenei. Cigányok , akik csak gyereket és szemetet termelnek. És mi az ilyeneknek fizetjük a segélyeket a saját fizetésünkből, mikor azt más hasznos dologra is költhetnénk.

Mi voltunk kint Belgiumban, és egy kempingben kerestünk szállást. Mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk, nagyon kelletlenül viselkedtek velünk szemben. Viszont pár nap múlva, mikor látták, hogy normálisak vagyunk, akkor már lelkesebbek voltak.
Brüsszelben csak 1 magyarral találkoztunk, az is hajléktalan volt.
Ha egy nyugat európai állampolgár jöl le hozzánk, sok esetben bunkóbban viselkednek, mint mi magyarok, mert itt megtehetik, otthon viszont nem. Itt azt hiszik, hogy őka a gazdag külföldiek, akik bármit megtehetnek, viszont otthon csak kis emberek, viselkedési korlátok között.
De minket sem kell félteni.

Utaztam külföldre busszal, és hazafelé tartottunk, mikor a szerb határon megáltunk. A sofőr közölte, ha átjutunk, betesz egy filmet a videóba. Sajnos több mint 3 órát vártunk, és mire átjutottunk, jócskán elmúlt éjfél. A filmet elhalasztották a kései időpont miatt, és azért is, hogy a váltósofőr tudjon aludni (na meg az utasok).ekkor olyan balhé tört ki ez miatt, hogy meg kellet álljunk mert a sofőrt majdnem megverték. Felnőtt emberek!!! A békesség kedvéért elkezdték a film lejátszást.
5 perc múlva aludt a fenyegetődző társaság.
És még sorolhatnám...

v.a.k.v.a.r.j.u 2008.04.12. 00:21:44

Amszterdamban élek már 2 éve és soha semmilyen negativ tapasztalatom nem volt. Mindig büszke voltam arra, hogy honnan jöttem és többnyire igyekszem némi izelitőt adni a magyar történelemből, ha valaki érdeklődést mutat. Szerintem ez az egyik módja annak, hogy pozitiv képet alakitsunk ki magunkról. Hülye emberek mindenhol vannak, de ez még nem jelenti azt, hogy általánositani kell. Megjegyzem, többek között azért nem megyek haza, mert nem tetszik, ami otthon folyik. A magyarok egyszerűen nem tudnak egymással együtt élni. (Ennek véleményem szerint megvan a történelmi magyarázata is, több évtizeden keresztül mesterségesen idegenitették el a társadalom tagjait és ez sajnos mélyen beleette magát a viselkedésünkbe.) Meg kell tanulnunk, hogy tekintet nélkül a politikai hovatartozásunkra az ország érdekeit nézzük, összefogjunk és fikázás helyett inkább toleráljuk és segitsük egymást.

Szép nagy történelmi csomagot cipelünk a hátunkon, de csak rajtunk múlik, hogy sajnáljuk magunkat miatta, vagy a csomag tartalmát ismerve változtatni akarunk-e azon, hogy ez a későbbiekben pozitiv irányba változtassa a jövőt. Tanulhatnánk a sebeinkből, de mi inkább elvakarjuk azokat. Igy nem fognak begyógyulni.

Hiszek a magyar népben és hiszek abban is, hogy idővel képes lesz "felnőni". Sajnos az általános gondolkodásmód -tisztelet a kivételnek -, néhol még nagyon gyerekcipőben jár.

A fenti bejegyzéssel kapcsolatban még annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint nyuszika "farkas, bazmeg a fűnyiródat" tipikus esete. Ha eleve úgy állunk hozzá, hogy mi csak, minket sehol, mi bénák, stb. ne csodálkozzunk, ha úgy is fognak kezelni. Ha pedig alapból mégis megtörténik, ne vonuljunk egyből dacos passzivitásba, hanem legyünk mi az okosabbak és kommunikáljunk türelmesen, bizonyitsuk be az ellenkezőjét. Folyamatosan dolgoznunk kell a reputációnkon, mint minden népnek. Nem pedig sirni miatta.

turnbull 2008.04.12. 00:26:45

Szerintem túlreagáltad, és a kinti emberek kb. úgy ismerték a magyarokat, mint nálunk egy átlag, idegen nyelvet nem beszélő magyar a külföldieket.

Mindig az a lényeg, hogy kivel beszélsz. Aki nekem elmagyaráza Németországban, hogy mi a rágógumi, az biztos, hogy nem tudja, ki volt Heisenberg.

Bocskoros párisztok mindenhol élnek, csak a nagyobb demokráciákban könnyebben szóhoz jutnak. De az érem másik oldala, hogy pl. USA-ban a tanult amerikai (fizikus, programozó-villamosmérnök, ilyesmi szerzet) sokat tud Magyarországtól, de ő meg Puskásról nem hallott, mert más a mozgástere.

expatriot anarchist 2008.04.12. 00:35:47

Én négy éve élek NBr-ben és semmilyen negativ tapasztalatom nem volt még, bár néha nem mindenki tudja betájolni kis országot. Aki viszont igen, annak remek véleménye van róla, mint legkulonlegesebb nyelvu kis kozép-europai nép. Kb. az a benyomás mint nekunk Szlovéniáról vagy Észtországról. Ez nagy dolog. Mert a lengyelek (vallásos, fejletlen - barbár) szlovákok (ua+ udvariatlan) és litvánok (koszos, humortalan) egész mások a benyomások. Fel a fejjel, Élvezni az életet a legvidámabb barakkban!!! Hogy valakit igazoltatnak a határon? Mo-n pár hete majdnem levágták egy Ír gyerek kezét! Kell az Ír népnek kollektív kissebbrendusegben tengodie emiatt?

bewhat 2008.04.12. 01:13:13

"El lehet innen menni kérem..." na kitől idéztem? :)

Leveskocka 2008.04.12. 01:29:25

Ez mind tartalmilag, mind stilisztikailag, mind sok más értelemben egyszerűen silány. Olvasásra nem érdemes.

Motyó 2008.04.12. 01:44:57

Münchenben élek már egy jó pár éve. Mi magyarok először az egyetemen, majd aztán is erősen összetartunk. Sok közös bulit szerveztünk, segít(ett)ünk a frissen Münchenbe érkező fiataloknak lakást, munkát találni.
Szóval nem igaz, hogy széthúznak a magyarok. Persze volt, akit lekoptattunk hamar, de az nem a nemzetisége miatt volt, hanem, mert egyszerűen kiállhatatlan ember volt.
A bajoroknak egyáltalán nincs rossz véleményük a magyarokról, sőt! Sokan, főleg az öregek nagyon szeretik Magyarországot, köszönhető ez a háború előtti Budapest New Yorkkal vetekvő jóhírének, de az 50-es években is voltak nagysikerű német játékfilmek, amik Magyarországot rendkívül pozitív színben tüntették fel

Rol 2008.04.12. 02:01:17

tyberius 2008.04.11. 16:58:05 :
RESPECT!

kár, hogy kevés ember lát tisztán...

Rol

gaze762 2008.04.12. 02:47:54

A magyar mindig csak áldozat lehet.
Nem építettek falat a Kárpátokon, mögötte is van világ. Még ha ez nem is tetszik mindig.
És nem ez az ország forgatja a Földet.

Talán nem mindent abból kéne levezetni hogy magyar vagyok (vagy sem..)

Sebaj, a történelem majd eldönti.
Mindenesetre... a XXI. század a kooperációról és a hozzáadott értékről szól.
Erről tudunk valamit?

pók 2008.04.12. 02:55:54

Akkor említek én is néhány példát : az angol,a finn vagy a német akit hulla részegen szedek fel a szálloda elötti járdáról,az olasz aki a liftbe sz@rt.Vagy a Nápolyban térdig álló szemét esetleg a metróban (!) dohányzó spanyolt.Esetleg a 70 eurós Párizsi szállást,ami nálunk a turistaszálló kategóriában sem lenne,3*-ban meg pláne,vagy olasz ismerőseimet Firenze mellett,akik fél évig vártak,mire bevezették a netet.De mondhatnám azokat a nyugat-európaidiákokat akik ide jönnek tanulni 1-2 évre,de nem tudja hogy telefonáljon haza,mert nem tudja a saját országának hívószámát vagy nem mer inni a vezetékes vízből,mert náluk olyan rossz.
De mondhatnám a spanyol vendéglőst,aik élete legszebb nyaralását nálunk töltötte,vagy azt a japán lányt aki Kodály és Bartók módszerrel oktatja a zenét.
Tüntetés,gyújtogatás?Francia kollegám csak a vállát vonogatta az októberi eseményekre,mondván,hogy náluk sokkal durvább.
Példát és eelnpéldát biztos lehet mindenre ezret is hozni,ez nem jelent önmagában semmit.A rossz az,hogy az emberek általánosítanak és minél nagyobb csoportra terjed ki az általánosítás,annál könnyebben.Ennél csak az a rosszabb,mert igazi letaglózó érzés,ha te tagja vagy ennek a csoportnak és még ha akaratlanul is,de a szemedbe "mondják".

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.04.12. 06:34:21

nem, te tényleg egy tudatlan magyar vagy, ha azt hiszed, hogy nyugaton nem tüntetnek minden szarért, hogy nincsenek utcai harccok. a belgák például a közelmúltban majd' egy évig képtelenek voltak kormányt alakítani.

magyarország szar, de még véletlenül sem a tüntetések meg a cirkusz miatt.

nemtudom · http://azallamenvagyok.blog.hu 2008.04.12. 06:51:00

kedves bs395!

ez sajnos így megy. az én legszebb ilyen élményem kishazánkban történt: multicég élére francia főnök kerül. lemegy az üzembe első nap, és közli, hogy fegyelmet szeretne, mert itt mind magyaraok dolgoznak, a magyarok meg barbárok. persze mindenki ki volt akadva rá. dolgoztunk tovább, idővel szót is értettünk vele. aztán jöttek-mentek a vezetők, amikoris magyar felsővezetést kapott a vállalat. egy hónap után be kellett ismernünk, hogy a franciának igaza volt: a magyarok tényleg barbárok. ugyanis a magyar ahelyett, hogy próbálna vezetni egy céget, sikeressé tenni, növelni a bevételt, inkább hatalmának a az éreztetésével, személyes kis sértésekkel volt elfoglalva. kicsinyes, szarrágó primitív módon. és a gyárban mindenki szégyellte magát utólag is a francia előtt a magyarok miatt....

Feco 2008.04.12. 07:57:08

Tavaly Bulgáriában nyaraltunk, Várnában, ősz közepén. Nem volt már sok nyaraló, szerencsére. Az idő még szép volt, minden nap ki tudtunk menni a tengerpartra. Egyik nap jött egy család. Apa, anya, gyerekek. Ők voltak a leghangosabbak az egész parton, majd rágyújtott az apuka, miután végzett, elnyomta csikkjét a homokban, és ott hagyta. Én nem hallottam pontosan, hogy milyen nyelven beszélnek, de mondtam egyből a páromnak, hogy figyelje meg, tuti magyarok. Mikor mentünk a vízbe, mellettünk mentünk el és hallhattuk, hogy hogyan beszéltek. Nos, igazam volt. Senkinek nem jutott eszébe eldobni a csikket, rajtuk kívül. Büszke voltam az ezeréves kultúrámra.

vándorlegény 2008.04.12. 07:58:27

Ha az ember külföldön van , akkor igenis általánosít, persze biztos van aki nem, de a többség, és ebbe én is beletartozom, hiába is tagadnám. Ezzel valszeg a más nemzet szülötte is így van.

Talán ugy kéne tennünk, mintha vendégségba mennénk. Akkor kicsit visszafogjuk magunkat.
Persze vannak akik nem...

Vita..vitát szül....persze nem baj.

DE! Ami miatt rosszul érzem magam, az az hogy felgyújtanak egy boltot, mert zsidó a boltos. Tessék azért felgyújtani mert nem tetszik a pofája, de ne azért mert zsidó. Teccik érteni?

anyuci 2008.04.12. 08:20:59

Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.
Személy szerint soha sehol nem ért még ezzel kapcsolatosan inzultus, vagy bántó megnyilvánulás.
Igaz, nem szoktam köztereken lépcsőn üldögélni. Itthon sem...

Meg az is igaz, hogy Európa valamennyi nemzete idegengyűlölő, különösen igaz ez az angolokra és a svájciakra. Mást mutat fel a hivatalos politika és másként viselkedik a polgár.

Nem kell ezzel törődni.

anyuci 2008.04.12. 08:23:47

"pók 2008.04.12. 02:55:54
Akkor említek én is néhány példát : az angol,a finn vagy a német akit hulla részegen szedek fel a szálloda elötti járdáról,az olasz aki a liftbe sz@rt.Vagy a Nápolyban térdig álló szemét esetleg a metróban (!) dohányzó spanyolt...."

Pók! Ott van a pont. :)))))))))))))))))))

anyuci 2008.04.12. 08:29:12

" vándorlegény 2008.04.12. 07:58:27
...
DE! Ami miatt rosszul érzem magam, az az hogy felgyújtanak egy boltot, mert zsidó a boltos. Tessék azért felgyújtani mert nem tetszik a pofája, de ne azért mert zsidó. Teccik érteni? "


OFF
Vándorlegény!

Tájékozódj egy kicsit a témában !

Pötypöty 2008.04.12. 08:42:42

Már nincs semmi gond, tudják már milyen a magyar, fasiszta. Schröder is viszi már hírünket. Hollandiában egy indiai származású pl. tudta hol van magyarország, csak annyit mondott hogy prime minister gyurcsány. Megcsináljuk a saját ország imázsunkat, ami pont olyan mint mi.

vándorlegény 2008.04.12. 08:54:32

Tájékozóttam.

Átlagember, átlaghírek. Nem is érdekel tovább. Biztos meg lehet magyarázni, de nem érdekel.

Pipas 2008.04.12. 09:21:22

Te olyan hülye vagy, mint egyszer. Szerinted azért néznek tuskónak, mert otthon "tüntetnek, ellentüntetnek, gyújtogatnak, fenyegetnek"? Nézzél már körül egy kicsit a világban és vedd már észre magad!
Felgyújtani néhány ezer autót az nem gáz, szarakodni a költségvetéssel meg hagyni, hogy szánalmas tolvajok vezessék az országot, na az a gáz!

Pipas 2008.04.12. 10:45:03

anyuci: Én finnországban élek. Hát a finnek azok tényleg be tudnak nyomni, de rendesen. A magyarokkal összevetve egy cseppet sem kell szégyenkezniük, bármelyik szabolcsi falu kocsmájában megsüvegelnék a legtöbbjüket....

Arktorin 2008.04.14. 15:24:03

Manapság inkább cigánynak hazudnám magam külföldön, mintsem magyarnak, mert lesülne a pofámról a bőr. Elkúrtuk testvéreim! Elkúrtuk egész európa szemében. De azért megpróbáltuk még becsapni az EU parlamentet is különböző jelentésekben, hátha nem veszik észre. Észrevetták. Nem mindig, de többnyire.
süti beállítások módosítása