Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kanada, vagy...

2008. március 04. - bs395

Nomádság-e feltételezni, hogy a roma migrációnak oka van? Pláne, hogy külföldre. Én nem értem. Itthon nincsenek betöltetlen állások? Azért mennek ki, mert itthon nem tudnak boldogulni, mondta a kissebségi képviselő.

Nem kapnak munkát tehát. Egyáltalán nem, sehol az országban, vagy képesítés nélküli munkát nem kapnak jó pénzért ott, ahol laknak? Amennyire emlékeimből kitelik a magyarországi romák a hagyományos építőiparban, illetve a bányászatban dolgoztak tömegével, alacsony képzettségű, de nehéz munkákat végeztek. Aztán mindkét szektor tönkrement, de az oktatás, a képzés mellőzésének tradíciója nem változott. Kanadában jobb lesz úgy, hogy a nyelvet se beszélik?

Ha kapnak munkát, de nem lehet belőle megélni, csak romák nem élnek meg abból a munkából, vagy végzik azt nem romák is, és ők se élnek meg belőle? Ha az utóbbi, akkor miért kell különbséget tenni megint? Pozitív diszkrimináció? Odakint kapnak majd olyan munkát, amiből megélnek, vagy segély lesz?

Most fognak lerasszistázni, de a roma a legélelmesebb népcsoport, országtól függetlenül. Az egykori Jugoszláviából Németországba mentek rendszeresen ilyen-olyan kérelmekkel, s míg azokat elbírálták, addig is kaptak támogatást. Aztán hazaküldték őket, ott vettek egy házat, amíg kitartott a pénz, addig lelakták, aztán mentek újabb körre. Nem mind, persze, de kérd már meg a németet, hogy tegyen különbséget.

Vagy a kanadait. Nem fog. Vízum lesz itt megint.

Utaztam pár éve vonaton Pécsre. Egy roma sráccal voltam egy kupéban. Ki volt írva, hogy dohányzó, de megkérdezte, hogy zavarna-e, ha rágyújtana. Mondtam semmi gond, én is dohányzom. Dumcsiztunk. Komlón lakik, onnan 120 kilométerre dolgozik egy gyárban, mert odahaza a környéken nem kapott munkát. Munka lett volna, csak nem értett hozzá, ide meg felvették szar melót csinálni, szar pénzért, de segélyért nincs képe sorba állni. Megalázónak tartaná, hogy egészséges roma emberként ne maga gondoskodna a családjáról. Hetente ingázik haza, amikor épp szabadnapja van. Azt sajnálta, hogy amikor lehetett volna, akkor nem tanult. Kérdeztem, hogy mit gondol a kormány kisebbségi politikájáról?
Többet nem beszéltünk Pécsig.

Ilyen is van. Meg olyan is, aki megjárja Strassburgot, Malmöt, majd Kanadát, de nem költözik el 100 kilométert, hogy egy gyárban a segély többszörösét (ami még mindig nem sok) megkeresse. Inkább átmegy a nagy vízen.

A média meg, a szenteim, csak arra mozdulnak rá, ami botrányos. A magyar rasszizmus, a cigánybűnözés, a lincselés. Más nincs is úgyse. Nem?

Vagy hol van ilyenkor a sok mikrofonhuszár? Kolompár Orbán, Horváth Aladár, Farkas Flórián? Egy se megy oda külön forgatócsoporttal, hogy Józsi, figyeljél már, ne menj el, találtam neked munkát itt a szomszédban, meg olyan programot indítunk, hogy a tíz ujjad megnyalod, a gyerekeidnek már nem lesz ilyen problémájuk.

Nincs valakinek egy fölös kézi kamerája?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr3364854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anulu 2008.03.06. 11:00:46

páran azért mennek ki Kanadába, mert ott magasabb a segély összege, és ez a nyilvánvaló szándék újabb fekete pont lesz piciny országunknak. mondjuk megérkeznek Ottawába, lőnek egy tolmácsot (kétlem, hogy angolul tudnának vagy esetleg franciául), majd mennek a legközelebbi magyar konzulátusra, és kérdezik, hogy hol lehet a segélyt igénylő lapot beadni...

btw miből veszik meg a repülőjegyet? alsó hangon 90e huf, csak oda. "nágy á csálád". 10 főnél az majdnem 1 millió forint. segélyből? esetleg a kisebbségi önkormányzat fizeti?

majd ha megDOLGOZNAK a pénzért, akkor röpködhetnek. akkor meg már minek? maximum nyaralni.

nagy nehezen eltörlik a vízumkényszert, és kb 2 hónap múlva megint kelleni fog. gratulálok, és köszönjük!

ősi homár érdekérvényesítő 2008.03.07. 10:43:36

"Most fognak lerasszistázni"
igen, most
egy kis módcerelméleti adalék, különös tekintettel a forgóajtósra a túlélési teknikánál 5. pont
www.filolog.com/kulturakozQuotes.html

nem értem, mi a büdös lófasz közötök, hogy ki mit csinál, mércsinálja, mibülcsinálja, én például rendszeresen mongyuk a fürdőkádba fingok, de ha mongyuk kijönne a média, mongyuk kapásból lerugnáma fejét, meg mongyuk a tiedet is ha megpostolnád, mongyuk megis tehetném bazmeg, mer középosztálybeli, diplomás, fehérbőrű férfiként ölég jó az érdekérvényesítő képességem

ha cigány lennék, már rég leléptem volna innen, így még csak gondókozok, meg spórolok a repjegyre, nem vagyok hülye, hogy uzsorakamatra vegyem, mint a köcsög cigányok

Yasashi Tanuki 2008.03.08. 12:59:27

Annak idején volt valami tényfeltáró cikk a cigányok kanadai migrációjáról.
Nagyjából arról szólt, hogy egy komoly team dolgozott azon, hogy összegyűjtse a magyarországi jelentkezőket, sztorikat találjon ki arról, hogy hazánkban őket miféle üldözés érte és megírja a letelepedési kérelmeket.
Az egész történeten az uzsorások kerestek akik megkapták a kivándoroltak házát és olyan ottani jogászok akiket a kanadai kormány fizetett, hogy bevándorlási ügyekben közbenjárjanak.
Egy kis adalék:
www.canadahun.com/kanada/vizum-nelkul-utazhatunk-kanadaba.html#pc_148
süti beállítások módosítása