Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Igazán igazi punk, gecó! - 2. rész

2009. október 02. - bs395

Alcím: Ugyanolyan vagy, mint mindenki más.

Eljött az idő, hogy a blog eddigi legnépszerűbb - és legidőtállóbb - posztját folytassuk, stílusosan (ala LoPunk) némi lopott (és lefordított) anyaggal. A linkért köszönet Demo-nak :-).

A forrás az alábbi szines-szagos-animált cuccon keresztül érhető el:

Nagy levegő, szem becsuk, kattint, olvas, szitkozódik, ír! (lehet, hogy a sorrend nem jó)

Oi! Ez a kis kitaszított megpróbálja újraélni ’77 szellemét, csak sajnos már ’90 után született.

Mivel a zene, amit szeret, a szegényekről meg a munkásosztályról szól, stílusosan a szüleivel lakik, valami puccos környéken.

Mint a legtöbb sorstársának, fingja sincs a politikáról, azt leszámítva, amit az apja megoszt a családdal a vacsoraasztalnál. Erősen ellenzi a fasizmust, a rasszizmust és a szexizmust, akármik is legyenek azok. A punk szilárdan hisz az anarchiában, de ez nem gátolja meg abban, hogy a Rupert Murdoch-féle Mypsace-en posztoljon.

Bár úgy tűnhet, hogy az életstílusa a lázadást és az egyéniséget dicsőíti, rengeteg időt tölt, hogy a bőrjakója megfelelő mennyiségű kitűzővel és felvarrással rendelkezzen, hogy pont úgy nézzen ki, mint a többi punk. Állítása szerint közömbös az iránt, hogy mit gondolnak mások a kinézetéről, de energiát – és hajlakkot – nem kímélve lövi be a séróját rendesen tüskésre.

Ha megkérdezed a divatról, kijelenti, hogy nem a ruha teszi a punkot, épp ellenkezőleg: a különc stílus csak egy szimbólum, ami erősíti az összetartást, és lepergeti a kellemetlenkedőket – ironikusan mindenki más pont az utóbbinak látja őt.




A munkásosztály eme hőse mindig készen áll némi bunyóra bakanccsal és nadrágtartóval felszerelkezve egy áténekelt és átsörözött éjszaka után igaz barátaival, Fred Perry-vel és Ben Shermann-nel.

Az átlag skin letudta a Spirit of ’69-t oda-vissza számtalanszor, és bármelyik jelentet tudja idézni a Romper Stomperből, szóról szóra, ütemveszteség nélkül, de nem emlékszik, miért van monokli a szeme alatt, vagy ki az a bőr az ágyában.

A legtöbben ugyan nem tudják, de nem minden skinhead rasszista, de valamiért mindegyiknek megvan az összes Skrewdriver album, beleértve a S.h.a.r.p-ot, de csak a zene miatt szeretik. Az emberiség nem skin része ezt nehezen hiszi el, hiszen nincs egyetlen olyan Oi lemez se, amit ne úgy hangzana, mintha egy wc-ben vették volna fel.

Idővel minden skin átkonvertálja a ruhatárát a legújabb rockabilly szerkókra a megtakarított pénzéből, egyfajta nyugdíjba vonulásként. A milis hajvágót becseréli némi pomádéra, kell annak a kefehajnak a munka!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr591422139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cápek 2009.10.02. 23:02:23

hehe igazad van a kopaszokkal kapcsolatban sokan tényleg nem tudják hogy mi van

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.02. 23:15:39

@cápek:
tapasztalataim szerint a kopaszok se nagyon tudják, hogy mi van :-)

OldHerold 2010.09.02. 17:29:09

Már megbocsáss de. én gondolkodásilag és nézetileg punknak vallom magam, mégsincs tarajom, se kitűzőkkel teli mellény, se 8 oldallánc se 12 pc és még olyan agyondíszített gatyám. általában fekete hegymászó vagy sötét farmer van rajtam, és zenekaros pólók. egyiken sincs semmiféle márka. tudom mi az a fasizmus, tudom hogy nem egyenlő a nácizmussal, de nem értek vele egyet. és nem azért mert apuci azt mondta hanem nem értem miért lenne jó egy olyan ország ahol nincsen demokrácia, nem kérik ki az emberek véleményét, és egy olyan hatalom dönt ami a háború mellett érvel. jó igaz hogy magyarországban sem kérik ki az emberek véleményét de most egy normális országot vegyünk alapul ami nincs ennyire szarban. ahol nem a város fizet a multiknak hogy jöjjenek hanem fordítva. nincsen se myspacem se facebookom, semmi ilyenem és bizony mekibe sem járok.

én tudom mit csinálok, ez abban bizonyul meg hogy a környezetemben senki sincs aki így gondolkozik, szóval nem utánzok le senkit, és nem akarok beilleszkedni sehova sem. pont hogy az iskolába ahova járok inkább kopasz neonácik vannak., és meg is néztek suliba első nap hogy hatóságilag tilos póló.

Igaz hogy vannak pózer punkok, vannak olyanok is akik tarajos csövesek és csak tarhálnak, de nem csak ilyen van! van még egy nagyon kicsi százalék aki tényleg tudja, hogy miről is szól a dolog... szabadság egyenlőség testvériség, és le a felsőbb hatalmakkal! nem kell nekünk amerika! uralják az egész világot, mindenhol ott vannak, és a mai 13-20 év közötti emberek gondolkodás nélkül bevesznek mindent! azt látják a TV-be hogy nézz úgy ki mint egy buzi, és beöltöznek! és a csajoknak tetszenek, mivel lányok azt látják hogy öltözz be ribancba és szedj fel egy olyan srácot aki ugy néz ki mint egy buzi! és megteszik! nézz körbe egy középiskolába!

Amúgymeg az hogy a kopaszok pózerek az meg abban bizonyosul meg hogy összesen lonsdale cucc van. deszkásoknál vans a menő náluk meg lonsdale... szánalom
süti beállítások módosítása