Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A szemantika bajnokai

2009. április 06. - bs395

Az nem is úgy volt. Nem is a Bajnai-csomagot, hanem az egyik Gyurcsány-csomag keretmegállapodásának a módosítását hírdették ki most. A sajtón egy kisebb helyreigazítási hullám futott végig, példás reakcióidővel. Úgy tűnik ahhoz, hogy valami történjen, elengedhetetlen, hogy Keller László nyilatkozzon az MTI-n keresztül (ajánlanám az illetőt elhúzódó helyreigazítási és egyéb perekben közvetítőnek). De nézzük a forrásokat:

„Ha még eddig nem tudtuk volna, most már dokumentum is van róla: nem Bajnai Gordon fejéből pattantak ki a még el sem fogadott Gyurcsány-csomagot meghaladó megszigorító lépéseket tartalmazó tervek. Veres János ezek egy részének teljesítésére már március 10-én garanciát vállalt az Európai Uniónak.”

Írta a Népszabadság. Ez alapján írta Mózer a HVG-be, hogy:

„… bárki lesz is a következő miniszterelnök, már egy aláírt, az EU-val szemben bevállalt, és április 3-a óta hatályban is lévő megszorítási csomag rendelkezései szerint kell irányítania Magyarországot. (Ezeket a feltételeket egyébként Bajnai csomagja még túl is teljesíti, bár ki tudja, talán az időközben tovább romló gazdasági helyzetünk és kilátásaink miatt tovább szigorodtak az EU és a Valutaalap előírásai).”

Az nem is úgy volt, nem Bajnai csomagja az, tessék szépen helyesbíteni. Meg is jelentek egyből a szabadkozások, hogy „sajnáljuk, hogy félrevezettük az olvasóinkat”. Ja, ha nem is a Bajnai csomagját fogadták el már Márciusban, akkor nincs is semmi gond, minden a legnagyobb rendben. Az a része, hogy Bajnai az igenis vállalt kereteket túlteljesíti az időközben romló kilátások miatt, nem került bele, csak az, hogy túlteljesíti, vagyis nem az van, hogy de bizony meg van kötve a kezünk, ha a mentőcsomag többi részét is szeretnénk, hanem csak annyiról van szó, hogy ez a Bajnai egy ilyen túlmozgásos gyerek. Stréber, na, puszta önszorgalomból csinálja.

A Fidesz, a Jobbik meg mindenkik hetekig, hónapokig verték a dobot, hogy gúzsba köt minket az IMF, eladtuk a kormányzást meg ilyenek – amiket az MSZP persze tagadott -, ám most, amikor itt van feketén-fehéren, milyen feltételeket is írtunk alá, most leülnek szemantikázni. Nem tegnap volt valami tüntetés? Nem kellett volna ott megemlíteni, hogy látjátok feleim, tényleg időhúzás, tényleg kutyakomédia az egész lemondásosdi-utódlásosdi? Hozzátéve, hogy akárki is kerül kormányra előrehozva vagy csak jövő tavasszal, annak se lenne nagyon más lehetősége, hacsak nem akarja kockáztatni az IMF hitel egyre valószínűbb szükségességű megújítását.

Közbevetés: a történetben nem az IMF a gonosz, sőt, se az IMF, se az MSZP-SZDSZ részéről nincs semmiféle nemzetközi összeesküvés, legfőképp a szálak nem a New York-Tel-Aviv tengely mentén szövődnek. Az IMF, mint egyszemélyi hitelező, meg tudja azt tenni, amit a piaci befektetők nem nagyon, ti. azt, hogy komoly feltételeket szabjon, biztosítékokat kérjen a pénzéért. Az itthoniak meg… nos, ők elbaszták. Nem kicsit, nagyon. De tényleg. 20 évvel a harmadik köztársaság kikiáltása után visszajutottunk a kiindulópontra. Az elmúlt 4-500 év során szinte mindig volt valaki, aki közvetlen felügyelt minket. Elkuruczkodhattunk mi itt egymással, csak a bevétel meghatározott részét időben utaljuk át, különben jön a dádá. És mi megint aláírtuk.

Mégegyszer: nem az IMF meg a többiek a csúnyák a történetben, hanem azok, akik balfaszságukban, szűklátókörűségükben és tehetetlenségükben ide lavíroztak minket. Kompletten és kollektíve. Hát csoda, hogy jobb és baloldalon példás sebességgel és precizitással és egyebekkel, első szóra elkenték a fentieket egy MTI hírrel?

Keller László for president!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr531050354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulalak 2009.04.07. 03:52:35

Ez van. Meg a nyilvanossag. Meg a kozvelemeny. Meg az emlekezet megsegitve a nettel. Sotetseg delben. Szavazni akarok!

magyar-magyar szótár 2009.04.07. 08:39:31

Az IMF közvetített hiteleket, a buli benne az, hogy rendes, eu-norm feltételekkel, nem pedig a le-le-leminősítésünknek megfelelő kamatokkal. (Tehát annyi kamatért kapjuk az IMF -közvetítette hiteleket, amennyiért egy Bezzeg óperenciántúli állam.
Persze... mi az igaz...
Hamarosan jövök egy magamat jaó alapossan helyreigazító kommenttel.
Számomra különösen üdvös, hogy egy ilyen hiteles arcot , mint Keler, már Bajnai és Gyurcsány között is láttam szendvicsben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.07. 11:43:50

ugyan.
per pillanat a legfontosabb dolog, hogy elénekelték az internacionálét.

Schuerue 2009.04.07. 16:37:31

Szerintem ez az internacionálé dolog kifejezetten rendben van.
Az MSZP ezzel jelzi, hogy a szociáldemokrácia szegfűformára mutált eszméit tűzi a gomblyukába.
FIDESZ gyűléseken egy időben divat volt a Himnusz mellett a Székely himnusz acapella előadása is. Végtére is ha valaki 15 millió magyar miniszterelnökének vallja magát akkor az elcsatolt területekért dalol.

Szerintem a többi pártnak is kéne valami frappánsat választania és akkor választás helyett a jelöltek a televíziós MegaPÁRT műsorban mérettetnék meg magukat és az alakíthat kórust, aki a legtöbb SMS-t kapja. (máris lenne valami a Vis Major keretben).

Javaslataim is vannak, persze csúnya, pejoratív és igazságtalan javaslatok, de ez a hörömpő cirkusz amit művelnek a gonoszabbik énemet helyezi előtérebe (és a másik énem sem kedvesebbik, csak kevésbé gonoszabbik)

SZDSZ : YMCA - Fodor Gabi csini lenne tengerész ruciban.
MDF : Hazám, hazám - Igaz, hogy tenorra van írva, de Ibolya néni majd megoldja, sokkal kissebb nem lenne a sikere mint a párt népszerűsége most.
JOBBIK: vagy bármi a Kárpária, esetleg a Fekete Sereg repertoárjából, vagy a szélesebb rétegek ízlésének behízelgendő a sámán imája az István a Királyból - ez utóbbihoz sajnos némi sebészi beavatkozásra lessz szükség, de a parlamenti küszöböt egy lábbal is át lehet lépni...

Jonas-R 2009.04.08. 22:55:25

@Schuerue: :)

A poszt elkeserítően igaz.

süti beállítások módosítása