Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Hai(l)der

2008. augusztus 25. - bs395

Jörg Haider elektronikus lábbilincset szeretne rakni a menedékkérőkre. Tudod, azt a fajtát, ami közli az illetékesekkel, hogy hol, merre jársz. Mindezt az osztrák polgárok védelmében.

Egy állam elsődleges feladata az állampolgárok érdekeinek a védelme, ez stimmt. Ugyanakkor - múltbéli negatív tapasztalataink miatt a különböző diktatórikus rezsimeket illetően - nagyra tartjuk az ártatlanság vélelmét, vagyis azt, hogy a törvény előtt a tetteik alapján ítéljük meg az embereket. Kérdés, hogy egy állam törvényei kire vonatkoznak? Lehet-e büntetőjogilag különválasztani egy külföldi állampolgárt egy hazaitól? Jár-e a menekültnek az ártatlanság vélelme ugyanúgy, mint a hazainak?

Mert ha a rendelkezés elsődleges célja a derék törvénytisztelő osztrák polgárok érdekeinek a védelme, úgy nyugodtan rakhatnának az osztrák bűnelkövetők lábára is ilyen adó-vevőt. Vagy akár mindenkire, hiszen ha jogkövető vagy, akkor ugye nincs mit titkolnod az állam elől. Kezdhetné mondjuk Herr Haider, aztán majd összevetjük az adatokat az útvonal elszámolásával.

Vajon ez a rendelet megoldaná-e azt a problémát, ami a multikulti és a befogadás vermét ássa Európa szerte jelenleg, azaz azt, hogy nem csak a terror, a zsarnokság és a kilátástalanság elől menekülő jóravaló emberek keresnek nálunk menedéket, hanem azok is, akik jogos büntetés elől menekülnek, vagy épp ők szerettek volna terrorizálni, zsarnokoskodni otthon, és ezért nem volt maradásuk, esetleg megélhetésüket kizárólag a két állam szociális rendszerének különbségére kívánják felépíteni?

Garantálja-e azt, hogy a befogadás alapvető kritériuma lesz a befogadó ország törvényeinek a betartása, amit ha a menedékkérő megsért, úgy örökre kizárta magát a kontinensről? Nem egységes uniós bevándorlási politika és ellenőrző rendszer kellene? Mert szerintem igen, és ennek fényében Herr Haider legújabb megmozdulása színtiszta demagógia: az emberek nagyon is megalapozott félelmeire építve próbál úgy politikai tőkét kovácsolni, hogy közben a problémát magát nem oldja meg.

Esetleg építhetne falat Karinthia köré fegyveres ellenőrző pontokkal, vagy vehetne ujjlemonyatot minden beérkező nem osztrák állampolgártól, vagy gyűjthetne a határon fényképezőgépeket és laptopokat - ezek már kipróbált módszerek, amik a problémát ugyan nem szüntették meg, de addig is elfoglaják magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr47631314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.25. 09:47:35

Szokásos náci megoldás, a probléma valós, a megoldás több, mint necces.

bloodhound v2.0 2008.08.25. 10:45:58

kb. olyan kaliberű megoldás, mint rágyújtani a cigányokra a gettót, ahogy az olaszok tették nemrég... és vannak olyan hülyék, akik még tapsolnak is hozzá.

a south park köré épülő kínai nagy fal sztorija jutott eszembe. de legalább nemcsak nálunk és az usa-ban vannak kretének.

mekkora fasz volt fukuyama, amikor azt hitte, hogy a keleti blokk összeomlásával vége a történelemnek? pontosabban az a fő kérdés, hogy mekkora fasz is az emberiség? a jelekből ítélve, elég nagy.

TD223 2008.08.25. 11:13:13

Először is el kellene fogadni a világban, hogy nem egyforma a bűnözésre való hajlam a különböző nációk tagjai között. Ezt túl sok helyen tagadják, pl Mo.

Ez után el kéne fogadni, hogy az egyik szemlélet a kisebbséget védi a többség kárára, a másik a többséget védi és a kisebbségnek pedig kevésbé rossz, mint a másik megoldás a többségnek. Mo-on a kisebbségnek rend kell, nem ultraszabadság.

Ezek után pedig van rengeteg megoldás, nem kell rögtön lábbilincselni. Az olaszoknál a katonaság bevonása a rendőrség támogatására jó pl, de nem elég.

bloodhound v2.0 2008.08.25. 12:04:53

TD223 2008.08.25. 11:13:13

a hajlam, mint fogalom veleszültetett tulajdonságot jelent, genetikai jellemzőt, ha úgy tetszik. az ilyen nézetek meg utoljára lombroso idején voltak menők a kriminológiában, utána a kriminológusok döntő többségének eljutott az agyáig, hogy nem itt van a kutya elásva. innentől kezdve a bűnözés és a bűnelkövetés kurvára nem faji, nemzeti, nemzetiségi, kisebbségi vagy többségi kérdés, hanem életviszonyokra, életkörülményekre, társadalmi viszonyokra, társadalmi berendezkedésre épülő problematika. hogy a te mondandóddal vitatkozzak (mert az így, ebben a formában baromság), egy cigány ember nem azért követ el bűncselekményt, mert cigánynak született, hanem, mert egyes élethelytzetekben ez mutatkozik a helyes (igényeit azonnal kielégítő) útnak, tekintettel a környezetére, ami szocializálta. és a bűnelkövetés már különben is csak a következménye pl. az alábbiaknak:
1. környezeti hatások (más, számára viszonyítási csoportokba tartozó személyek viselkedési mintája)
2. szegénység, és ezzel párosul
3. nem megfelelő szocializáció, egyfajta éretlenség (pl. vágyak kielégítésének korlátozását nem tanulja meg, minden kell, és azonnal), nem tanulja meg a megfelelő konfliktuskezelési technikákat, amiket a többség a szocializáció során a családban/iskolában/stb. elsajátít.
4. stb. lehetne ragozni sokáig.

TD223 2008.08.25. 12:49:34

Én nem mondtam, hogy a különbség faji alapon van...

Cigányok megjöttek Indiából, teljesen másképp éltek, mint a magyarok, eltelt pár száz év, ők még mindig nem illeszkedtek be.

De különben pedig van faji alapon különbség. Genetikai emlékezés, erőszakra különböző hajlamot mutató gének. Ha egy nomád, gyilkos, vándorló, rabló nép éppen megszületett gyerekét átrakod Svédországba, akkor nagy valószínűséggel másképp fog viselkedni, mint egy svéd gyökerű svéd. Vannak ösztönök tudod, vagy szted az oroszlánbébit is át lehetne nevelni salátaevésre?

bloodhound v2.0 2008.08.25. 14:18:54

a hasonlatod (kisoroszlán) csupán "kissé" eltúlzott és erőltetett csak és sántít mind a négy lábára, ha szabd képzavarral operálni...

"Először is el kellene fogadni a világban, hogy nem egyforma a bűnözésre való hajlam a különböző nációk tagjai között. Ezt túl sok helyen tagadják, pl Mo."
"Én nem mondtam, hogy a különbség faji alapon van..." - ja, hanem nemzetiségi alapon van szerinted, nem faji alapon. mennyivel jobb.
"De különben pedig van faji alapon különbség." - most akkor van vagy nincs?
fajok, mint olyan nem is léteznek, minden ember egy fajhoz (homo sapiens sapiens) tartozik, max. fajtákról (szebben szólva: nagyrasszokról) beszélhetünk. a nemzet meg még ezen belül is egy kategória, lenne, ha biológiai értelemben lenne értelme de nincs, mert a génállomány erőteljesen kevert (főleg, itt a kárpát-medencében).

btw. hol van ma a földön nomád & rabló & gyilkos nép?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 17:03:42

a genetika egy dolog. két tetszés szerint kiválasztott ember génállománya között a különbség elég marginális lesz, és különben is, a gének csak hajlamosítanak a viselkedésre, pár elemi reakciót kivéve nem kódolnak semmit.
a lényeg tényleg az, hogy hogyan nősz fel. ha fognánk egy cigány gyereket, és jómódú fehér családban nevelnénk fel (és valahogy kiküszöbölnénk a társadalom faji előítéleteit), ugyanolyan lenne, mint a többi, jómódú fehér gyerek, és fordítva is: ha egy fehér gyereket neveletünk fel egy olyan cigány családdal, ahol 8 gyerek van, ki-be járnak az árvaházba és a javítóba, ahogy szüleik és felnőtt rokonaik a börtönbe, akkor számára ez lenne a norma, ez lenne am inta, mai működik, mert mást nem látna a közvetlen környezetében.
ez nem genetikai kérdés, hanem szociális.

haider pont ezt használja ki. nem akarja megoldani a szociális problémákat, mert ugye nem az ő problémái, nem az ő állampolgárai, nem szavaznak a választásokon.

Dr. Stein (törölt) 2008.08.25. 17:37:52

Szerintem simán igaza van. Egy társadalom felépített egy államrendszert, szokásjogot és anyagi értékhalmazt. Mások odamennek és odaszarnak a királynő kertjébe, vagy bottal félig agyonverik a hollandot, feleségét megerőszakolják. Meg kell tenni a lépéseket a feleségerőszakolók távoltartására, ha már ez eddigieket nem lehet kivágni. A szépelgők pedig mától kötelesek egy menekültet a nappalijukban elszállásolni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 17:48:36

stein:
a hiszti részemről nem azzért van, mert a menekültügyek kezelése (jöjjön mindenki, kinyalju ka seggüket) szerintem rendben van, hanem azért, mert haider semmit se old meg, viszont tovább szítja a gyűlöletet.
schengenen belül egységes szabályozás, egységes nyomonkövetés kéne, akkor nehezebb lenne visszaélni a státusszal, és ha valaki kihasznál, azt azon melegében penderíteni vissza oda, ahonnan jött.

Dr. Stein (törölt) 2008.08.25. 19:46:02

Haider megelégelte a töketlen EU elmaradt intézkedéseit, mint ahogy Prodival (a legjóságosabb liberál-bácsikával) kezdődött az olaszok ellenakciója, pedig ő volt a főbiztos. lakva ismeri meg az ember a másikat.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 20:19:19

stein:
ez legyen akkor a jövő? kis feudális bitrokaink köré falat emelünk, és közöljük, hogy a külvilág csupán az ördög műve?
kell majd nekünk is egy-két atombomba, hogy rájöjjünk, mint a japánoknak?
vagy abbahagyjuk a szabotázst, és bevállaljuk, hogy az öröklött előjogok csak addig illetnek meg valakit, amíg tesz is érte, és nem jár semmi alanyi jogon az embernek a száján kívül.

Dr. Stein (törölt) 2008.08.25. 20:25:13

Na látod, erről van szó: aki tesz is érte. Jöhet a bevándorló, még ha gazdasági is, amennyiben biztosítható, hogy találjon munkát és ne bűnözzön. A lázítást meg hagyja otthon. És persze ne kapjon állampolgárságot, egyszer mindenhol véget ér a háború és akkor hazamehet békével.
A nemzettudat a közösség kohéziós ereje, ennyi. Gondolom az amerikaiak is nácik a sok hülye lobogóikkal a házakon meg középületeken.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 22:00:25

a nemzettudat - mint írtad - tudatállapot. semmi több. ezer és egy közösségi kohéziós erő van, ahogy ezer és egy közösség. onnantól, hogy nemzetállamok gyakorlatilag nem léteznek, az erre való törekvés csakis erőszakos úton jöhet létre, s mint ilyen, nem kívánatos.
az amerikaiak nem nácik, de ott több náci van, mint európában összesen, ide számítva az oroszokat is (ott is vannak szép számmal, hajaj).
a témában a luna parkot keresem, csak nem találom :-(. a bemutató alapján igen velős eisenstein kritika jelenkori ká európai abszurddal.

bloodhound v2.0 2008.08.26. 07:38:02

stein, neked is csak az a bajod, hogy végletekben tudsz gondolkodni: vagy a haider-félék, vagy a - te szóhasználatodban - "szépelgők", pedig egyik út sem megoldás.
süti beállítások módosítása