Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

P-nap

2010. május 04. - bs395

"Hivatalba lépésem után két héttel látható eredményei lesznek a [miniszteri] tevékenységemnek." – Pintér Sándor.

"Adjatok három napnyi kemény verekedést, és kihozunk titeket!" – Maxwell Taylor tábornok a 101. ejtőernyős hadosztály katonáinak a D nap előtt. 21 nap lett belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr651973445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.05.04. 15:11:52

A szerző figyelmébe ajánlom a HVG 2009. nov. 9.-i számában megjelent cikket, mely arról szól, hogyan sikerült a New Yorkban a híres Rudy Giuliani polgármesternek és rendőrfőnökének Brattonnak hatalmas javulást elérni a bűnözés csökkentése területén, az előttük hosszú ideid regnáló liberális városvezetéshez képest.

A liberálisok is a környezet fontosságáról beszéltek, de ez alatt ök az alapvető társadalmi tényezőket értették: a bűnözés, mint mondták, a társadalmi igazságtalanság, a strukturális gazdasági egyenlőtlenség, a munkanélküliség, a rasszizmus, több évtizednyi intézményi és szociális elhanyagoltság eredménye; ezért, ha meg akarjuk állítani a bűnözést, nagy és hősies lépések megtételére van szükség.

Ehhez képest Brattonék viszonylag egyszerű eszközökkel hatalmas eredményeket értek el.

Nem lenne szégyen tanulni tőlük, ahelyett, hogy megpróbálnánk újra feltalálni a spanyolviaszkot.

Sólyom Bátor 2010.05.04. 15:15:22

Én egyszerűen lepetéztem, hogy ezt az embert még egyszer meg meri futtatni a Fidesz. Döbbenet. Az egész lénye bűnöző lény. Látszik a fején. Ahogy az is, hogy föld ostoba.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.04. 15:59:27

@Vidéki:
több rendőr kell az utcákra? stimmt.
több benzin kell a járőrautókba? stimmt.
több tapasztalt rendőrt kéne visszahívni? stimmt.
több lőgyakorlat, több fizetés, több megbecsülés az állománynak a saját vezetésük részéről? stimmt.
két hét? nem stimmt.

Vidéki 2010.05.05. 09:45:11

@bs395:
Írod: "két hét? nem stimmt.2

Nem hiszem, hogy azt ígérte volna, hogy két hét alatt megváltja a világot, hanem azt, hogy a leginkább kritikus helyeken már két hét múlva érezhető lesz a javulás.

A New Yorki vezetés sem pillanatok alatt ért el kiváló eredményeket a bűnüldözés területén, de nem volt szükség ötéves tervekre sem.

Ha a rendőrök agyát nem a „Politikailag Korrekt” sumák dumák burkolják homályba, hanem leszállnak a földre és a valóság talaján tevékenykednek, jelentős eredményeket érhetnek el, amint azt Rudy Giuliani és Bratton sikeres tevékenysége is bizonyította New Yorkban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.05. 12:01:19

@Vidéki:
ha csak egyetlen ígéretet veszünk - több járőr az irodisták kivezénylésével -, és annak egyetlen kritériumát - pénz a pótlékhoz -, az is több szerintem, mint két hét.
át kéne nézni a könyveket: a plusz pénz egy része jöhet onnan, hogy visszavesznek a kiskirálykodásból meg a tanácsadásból, de valószínűleg nem elsz elég mindenre. persze úgy is lehet, hog előbb költünk, utána nézzük meg, hogy volt-e rá fedezet, csak akkor kis felívelés után nagy visszaesés jöhet.

Vidéki 2010.05.05. 14:30:11

@bs395:

Az sem lehetetlen, hogy akik manapság kényelmesen üldögélnek karosszékeikben, veszik majd a fáradságot, megemelik elnehezedett seggüket a székről és kimennek az élet sűrűjébe.
Szemléletük változhat olyan irányba, hogy a fizetést nem jelenléti díjnak tekintik csupán.
Ehhez az is kell, hogy a vezetők ilyen követelményeket támasszanak velük szemben.
Ha nem teszik, sokan lesznek akik a kisebb ellenállás irányában "tevékenykednek".

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.06. 12:53:08

@Vidéki:
neked változna így a szemléleted? mert ugyanezért egy multit pl elküldene az istenadta a halálba.
süti beállítások módosítása