Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Adjuk vissza a bálnákat a zembereknek!

2010. április 27. - bs395

Már megint. Vagy még mindig, 2007. óta. Adjuk vissza a vasárnapot az embereknek! Ne legyenek a boltok nyitva vasárnap, mert Németországban is izé… van ott is szabályozás, amit éppen kiadtak tartományi szintre, és pedzegetik, hogy itt-ott feloldják, a többiek meg megnézik, hogy mi a reakció, és attól függően követik őket, de mi még csak a tiltásig jussunk el, majd utána lesz valami valahogy.

Holott örülnöm kéne, hisz demcoracy in action, jött a KASZ (kereskedelmi alkalmazottak szakszervezete), és nekiállt a versenyszférában (!) érdekérvényesíteni. Eddig rendben is lenne. Akkor mi a bajom?

A zembereknek: a vasárnapot nem mindenkinek adnánk vissza, és még a kereskedelmi alkalmazottak közül sem mindenkinek (vasútállomások, repterek, üdülőkörzetek, újságosok és hasonlók maradhatnának). Olyan általánosítás ez, mint a mentsük meg a demokráciát (így, en bloc, a demokráciát, worlwide) a tudjukkik hányharmadától..

Hogyan kezeljünk egy gazdasági válságot? Csökkentsük a kiskereskedelmi forgalmat 4%-al, és növeljük a munkanélküliek számát. Tuti recept.

Miért pont vasárnap? Mert Magyarország keresztény ország. Vagy keresztény többségű. Keresztény múltú. A Magyarország és a keresztény szavak egészen biztos benne vannak a mondatban.

Kötelező: nem az igazi választás szabadságáért kampányolnak pártostul, hanem azért, hogy amiről úgy gondolják, hogy jó és helyes és igaz és mindörökké, az mindenkinek legyen úgy, akár jó neki, akár nem

Van nekik honlapjuk is, már Európai szinten szervezkednek, és rombolják a mítoszt, úgy is mint:

„Jelenleg a kereskedelemben 20-25%-al dolgoznak többet az alkalmazottak hetente, mint azt az egyébként igen liberális Munka Törvénykönyve lehetővé tenné. A vasárnapi nyitvatartás korlátozásával csak a törvényes állapothoz közeledne a jelenlegi munkapiaci helyzet.”

Bocs, de akkor nem azon kéne dolgozni, hogy a dolgozók megkapják a törvényes védelmüket? Álszent így az egész, mert a kivétlek közé eső üzletek alkalmazottai továbbra is ki lennének zsákmányolva.

„A multik "önkényének" kitett munkavállalók védelme az államnak nemcsak joga, hanem kötelessége is.”

Lásd egyel feljebb.

„A vasárnapi pótlék egy bolti alkalmazottnál átlagosan 1800 forint. Ennyit kap cserébe a munkavállaló azért, hogy nem lehet vasárnap a családjával.”

Gyerekek, ott ültök azon a fene nagy kétharmadon, nosza, emeljétek meg!

„A kis- és közepes vállalkozások kereteiben működő boltok pedig a gazdasági ésszerűség ellenére tartanak nyitva vasárnaponként, csak azért mert a multik rájuk erőltetik a versenyt, amiben ők nem akarnak lemaradni.”

Azt tetszik mondani, hogy a kis boltok jobban járnának, ha vasárnap nem lennének nyitva, de nyitva tartanak, mert direkt rosszat akarnak maguknak?

„Nem igaz az, hogy az emberek kevesebbet vásárolnának 6 nap alatt. Amire szükségük van, így is beszereznék.”

Az amire szükségük van, az kevesebb, mint amit országos szinten fogyasztanak. Erre vagyunk berendezkedve, sőt, az olaj felfedezése óta a komplett un. nyugati civilizáció. Szembe lehet menni a globalizmussal, ez értékítélet kérdése, csak annak ára van, arról pedig itt nem esett szó.

Addig is save the Wales.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr151956374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.04.28. 08:55:17

A szerző figyelmébe ajánlom a „tisztességtelen verseny” fogalmát.

A múlt század nagy világválsága idején az USA-ban Roosevelt elnök és kreatív csapata keményen küzdött a társadalmi stabilitás megőrzéséért.

Ennek érdekében keményen kampányoltak a „tisztességtelen verseny” ellen.

Létrehoztak egy emblémát amelyet olyan vállalkozások termékei viselhettek csak, amelyek az elbírálók szerint alkalmazottaiknak tisztességes munkakörülményeket és tisztességes bért biztosítottak.

A vásárlókat arra buzdították, hogy ilyen emblémával ellátott termékeket vásároljanak csak, mert például a tisztességes bér keresletet támaszt és segíti a hatalmas munkanélküliség hőn áhított csökkentését.

Olyan ázsiai országokból, ahol gyermekmunkát is alkalmaztak, betiltották az importot.

A tisztességes munkakörülmények fogalmát már a tízparancsolat keletkezésének idején felismerték az emberek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.28. 19:06:36

@Vidéki:
ez is ott van fönt, hogy nem az a céljuk, hogy a kereskedelemben (és ha már kormányzópárt van mögötte, akkor esetleg minden más helyen is, mint vendéglátás, építőipar, gyártóipar, mezőgazdaság, stb). az alkalmazottak megkapják a fizetett szabadságaikat, táppénzüket, túlórabérüket, betartsák a munkaidőre és munkabiztonságra vonatkozó rendelkezeséket.
de miért nem? ez kéne, hogy legyen, és ezt a vasárnapi zárva tartás (főleg, hogy a 20-25% kifzetetlen túlmunka korántsem egyenlő a vasárnapi munkavégzéssel még időben sem) nem oldja meg.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.04.28. 22:06:51

@Vidéki:
de tovább megyek: miben különbözik ez az szdsz-féle "nem oldjuk meg a problémát, inkább adunk pozitív diszkriminációt", vagy az mszp-féle "bonyolítsuk a helyzetet kivételekkel" hozzáállásától?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.05.01. 21:35:11

Na, látom, nem csak nekem bassza a csőrömet a dolog, írtam is róla a múlt héten. Csupa álszent, hazug érvbe öltöztetett vallási fanatizmus. Persze, biztos úgy lesz az, hogy ha vasárnap tilos lesz nyitva tartani, akkor nem kirúgják az emberek egy részét, hanem majd kevesebbet fognak dolgozni (azonos fizetés mellett). Teljesen hihető...

Jonas-R 2010.05.03. 19:28:56

ezzel:
Hogyan kezeljünk egy gazdasági válságot? Csökkentsük a kiskereskedelmi forgalmat 4%-al, és növeljük a munkanélküliek számát. Tuti recept.

nem ertek egyet, mert ez nem annyira egyertelmu a tobbivel nagyon is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.03. 23:00:57

@Jonas-R:
a 4%-ot ők számolták. ha az átlag vasárnapi bevásárlóból indulok ki - nem reprezentatív minta - akkor vasárnap is rengeteg olyan dolgot veszünk, amire igazából nincs szükségünk.

magyar-magyar szótár 2010.05.04. 00:25:12

Ezért aztán a koreaiiak kitalálták a koreai műszakot, 4 nap meló, egy nap szabad. Szintén koreai [Samsung, Jászférnyszaru] műszak-találmány a 8+3órás [= mindig 11 órás] napot körbejáró forgóműszak. Ehhez a három órás napi munkábajárás. A csúszóműszak lehetővé teszi azt, hogy a tepsiszem tülökorr időnként, ha hazamegyen a falujába, találjon nyitva boltot.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.05. 03:19:48

@magyar-magyar szótár:
engem tényleg érdekelne, hogy ha az olyan keresztény jó emberek, mint a semjén, vagy az olyan hazafiak, mint a cba lázár, vagy a szakszervezet tényleg a kereskedelmi dolgozók - hogy tovább nem menjünk, ki ne szeretne inkább otthon lenni - érdekeit képviselik, akkor miért nem ott kezdik, hogy betartsák a pihenőidőt, a fizetett szabadságot, a munkabiztonságot? nem alulról kéne kezdeni?

magyar-magyar szótár 2010.05.05. 13:44:17

@bs395: Kínában havonta 2-3 szabadnapja van a dolgozónak. Az itteni koreai multik nem is értik, évekig sem képesek felfogni a magyar szabadnap-s hosszúhétvége munka-tilos-ünnep rendszert. Akkor it van a ballagás, szabadcsütörtök.. multi nagyraktár pénteken és hétfőn nem dolgozott... a ballagás miatt.
Namost a létért való küzdelem .. hát vasárnap is a létért kell küzdeni. Egyébként meg lásd a kommentemet. Egy rakás dógzó csak vasárnap tudna vásárolni. De lerágott csont ez, csak ugye addig, amíg ezek a faszok titkolják a programjukat, addig is meg kel etetni a disznókat meg a harcivágyat fenntartani.
Az a jó, hogy most már legalább gecizhető nevek meg arcok lesznek (majd jön az új adag, az államtitkárok :)) )
Zseniális ötlet volt a politikaianalfabéta műkeresztény Semjént berakni bohócnak a kamarillába, egy rakás fikát elfog magára. Mert a fikának van napimennyisége, ha Semjén kap 4 tonnát, akkor a többiekre már csak sperma meg köpet jut, de ezek is végesek...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.06. 12:56:46

@magyar-magyar szótár:
mert ez direkt érinti a zemberek mindennapjait. egy értelmes, hosszútávú program fokozatos változást hoz csak, akár jót, akár rosszat - ott több hely jut az interpretációnak.

magyar-magyar szótár 2010.05.07. 05:15:48

@bs395: Ki kellene tekinteni: Egész Európában valami mozgalom ez a vasárnapizárvatartás cucc. Amit lehetetlen megcsinálni, mert az ipar bizonyos sávjában ahol a gépeket csak bérelni lehetm tulajdonolni képtelenség, egy komolyabb lemezprésgép ára annyira csillagászati, hogy nincsen is neki, de a nagyságrend sejthető abból, hogy inkább bérlik havi 3 vagy 13 millióért... vagyis éjjel és vasárnap is ketyeg a bérletiidő. Vagyis mindenképpen folymatosműszak kell (a lovakat is eteni-itatni vakarni kell vasárnap is, almozni...)
Igazából egy másik meddővita mező cucca ez, a konzumálás visszafogásáé. De ez nem a Boldog Hatvanas Évek (ami Magyarországon a 80-asoknak felel meg, mínusz diáklázadás) amikor még vasárnap a német pógár békésen polírozgata a majdnem új (egy éves) Opel B Kadettjét. Viszont van valami nosztalgia azután. És mért fáj az neked, hát azért ostoba a katolikus nem? Hogy Zónijós Mozgalomhoz csatlakozzon. Nálunk a jóoldali megfelelőújságírók ügyikáén az Európai Konzumálásellenes Mozgalomról (pedig bennettonződ is ez...) hallgatnak. Így pusztán a baromarcú Semjé nyakába varrható és lehet vele hülyekádéenpézni meg írígy frusztrációmat a 4,7-es q7-es miatt a Lázárra kivetítenem, roaggyon zsírjába.

magyar-magyar szótár 2010.05.07. 05:17:38

@bs395: Másrészről egyre kevesebb interpretátort fizetnek meg .. bár nem tudom, hogy a Hírszerző bérmackói kapnak-e valamit mééézet. És ez a megnemfizetettség igazodásra sarkal...

magyar-magyar szótár 2010.05.07. 05:21:43

Az előző kommentemből kifelejtettem, hogy a folyamatosüzemi munkásnak a vasárnapja körbejárja a hetet, tehát gyakran van kedden ésvagy csütörtökön, tehát jogos hétfője vagy szerdája a vasárnap. Az úr nem azt tanácsolta szószólóinak, hogy karcoljanak bele a kősziklába egy fixxet, hanem a hetedik napot mondatta ki, Rémegyszerű ez sajnos. Pl ha valakinek az elsőnapja szerda volt, akkor a vasárnap nem a hetedikje. (pl a zsidóknak sabbath-ra jött ki, de pl ezt a hetesciklust éves szinten is megtartották, pl a hetedik évben visszarévedtek a boldog ősközösségi létbe (és így ugaroltaták mind a fődeket.. kicsit éheztek, sokat nyomorgtak a pihenőévben, de megtartották) Volt még valami a 77-ik és a 777-ik évvel is, de nem vagyok képzett az ótestamentumi mélységekben sem.

magyar-magyar szótár 2010.05.07. 05:27:52

E+lmondanám akkor, mi a gond a multiknál. Pestországban, ahol a fizetések 2-3szorosak a Lyukmagyarországéhoz képest IS elvárnák a fosonydógozótól, hogy havi bruttó 90-ért gályázzon (ez Lyukmagyarországban 80 bruttÓ) ki kell jönnie ebből a bejárás költségeinek is, tehát ha a Pestországban is meglévő lyukakból jön, Kosd-ról Gödre FÖL!!!! akkor az mínusz 24000 a bérletre. Ezek a mélyen alulfizetett dolgozók (a Lidliben tudnak minimálbér alatt fizetni és abból még büntetéspénzt levoni) aztán ott egészítik ki a jövedelmüket, ahol tudják. Vannak a Pofátlanul Drága Áruk, ezeknél nem tesznek ki árcimkt és akkor mindig van pár birka aki mlégis visz. Másik trükk, hogy a szórólapon akciós ár nincs bevíve a gépbe, a pénztárnál dübörög rá a vevő, de csak, ha figyel, hogy az akciós béka nem 44700 hanem bizony 49900. Ésígytovább, mindig van lejártszavatosságú áru vagy olyannyira akciós, hogy a legeslegalsó polc leghátuljára van bedugva és az ismerős vállalkozó találja csak meg némi lezsírozás után. És mindez büszek multiknál magyarul el így!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.07. 14:14:48

@magyar-magyar szótár:
fáj a rossebbnek - azoknak fog, akik most tapsolnak érte, mert nincs rajta árcimke.
adjuk vissza: már most is az övék. szabaccság van, eltársak, mindenki akkor és úgy döglik éhen, amikor és ahogyan akar. hogy ez nem igazságos? tetszettek volna szebb istent rajzolni.
a zembereknek: nem, nem a zembereknek. még csak nem is a kereskedelmi dolgozóknak. zárjuk be a hipereket hétvégére, mert a cba-ban úgyis meg lehet majd venni vasárnap reggel is a féldekást (250 nm alatti üzltekenek szabad). ja, hogy vidéken nincs cba? szar ügy. hogy az üdülőkörzetekben az engedély nélküli boltok be nem jelentett alkalmazottainak semmivel se lesz jobb? kit érdekel? van hívószó, borulj és tapsolj!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.07. 14:16:18

az onijós normákról meg: bezzegnémeteknél - mint azt írtam volt, csak olvasni kéne, vagy szabad a mindenható(oOOoOOoooOO)hoz bátran imádkozni - épp viszakoznak. mire odaérünk, ahova akarunk, már senki sem lesz ott.

magyar-magyar szótár 2010.05.08. 08:31:40

@bs395: Van a mink falunkba is CBA.. a szokásos sztori, amíg a Kis Szutykos Baót vót és a hatodik vevő már kint állt az utcán a sorban az egy pénztárnál, addig menőbót vót. Teljesítette a CBA előírásokat (két pénztér rende futószalaogos árleolvasós stb) ótómataajtó, a zsírmagyarság egyből átpártolt az ÁFÉSZ [helyes Coop] bótba, rajtuk a büdös maszek ne gazdújjon.

És igen, ez afféle kígyófarkakergetés. A Fejlődő Románia ezt úgy oldotta meg, hogy nem követte a Zónijósnormákat és pl a Halálúton a kaminyótók 80% románrendszámú viszont 110-zel nyomatják föl a maradék magyar kaminyótós agyvérzsírját, aki maxx úgy 90km/h-ra tudja felpiszkáltatni a korlátozóját.

Azt kéne még kiballanszérozni, hogy mennyi ebben a franko-latin testvériség (teháéthogy a magyar eperszedőnek kvótákat lobogtatnának, a románt meg nem számolja senki.)

magyar-magyar szótár 2010.05.08. 08:34:49

@bs395: Jó hogy eszembe juttattad, az Alaménijompart c bejegy (Siófok gyalázatos partja...) itt punnyad mióta, pedig gazdag képanyagom van, pl 1994 óta rohadóDiscothek.. és KISZ-tábor. Még a feketén alkalmazottakkal is becsukhat a bót, sőt, beszéltem olyan tulajjal: a papa főz, a mama a felszolgáló .. és már így se megy. Régente a vakációzó onokák segítettek, de nem győznék: kizabálnák őket a napinyereségből (ami a téli rezsire elég).
süti beállítások módosítása