Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Képmása

2010. március 06. - bs395

Van Isten, nincs Isten, mit számít az? Hogy ember van-e, azt nem kérdezitek?
Isten képére teremtettünk? Ez szép: én, mint az Isten képmása! De ki írta le ezt a Bibliában? Az ember! Nem az Isten, hanem az ember!
Szerénytelenül Istenhez hasonlította magát. Meglehet, Isten teremtette az embert, de ez az ember, Istennek fia teremtette Istent, hogy megtalálja önmagát.
Az ember azért írta a Bibliát, hogy el ne felejtse: fütyül ő az Istenre. Nem imádjuk, és nem szeretjük Istent, legfeljebb a segítségét kérjük, hogy ellegyünk idelent., de úgy ahogy vagyunk, fütyülünk rá, s csak magunkkal törődünk.
Ezért nem az a kérdés, hogy Isten létezik-e, hanem hogy mi létezünk-e?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr601813283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.03.06. 10:24:29

Ha azt mondod, a ”Természet” hozta létre a magas fokú tudattal rendelkező emberi lényt, kérdés hogy mi lehetett a célja vele?

Nem lehetséges, hogy csak az emberi tudat által képes megérteni a „Természet” saját működésének műhelytitkait?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.06. 10:38:43

@Vidéki:
már kopernikusz előtt foglalkozott az egyház azzal, hogy a föld (és ember) központú világkép nem feltétlenül állja meg a helyét.
a legutóbb pont a vatikánban volt konferencia arról, hogy ha van intelligens élet a földön kívül, akkor jézus őket is megváltotta-e? (személy szerint a témának ezt a kérdését viccesnek tartom, de ez az én bajom)

greybull 2010.03.07. 10:43:33

Nietzshe: Isten halott.
Isten: Nietzshe halott.
Hát én úgy látom, hogy az emberiség vallástörténete nem szól másról, mint arról, hogy apránként az emberiség bizony meg akar szabadulni Istentől.

Avatar 2010.03.07. 18:38:55

@Vidéki: Miért lenne a Természetnek bármi célja az emberrel?
A dinoszauruszoknak mi célja volt? Hogy megtalálhassák a csontjaikat az emberek évmilliókkal később, és ámuldozhassanak, hogy "Hú mekkora volt"?

@bs395: Először az összes többitől, aztán a megmaradt egytől.
süti beállítások módosítása