Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Foglalkoztat

2009. november 28. - bs395

„Csütörtöki értesüléseinknek megfelelően valóban fejlesztési portfóliót, a foglalkoztatási és szociális tárcát kapja az új Európai Bizottságban Andor László.”

Azért ebben van valami pikáns, nem? Egy MSZP-s közgazdász fogja felügyelni az európai foglalkoztatáspolitikát. Hátha tanul valamit, nem csak olyanokat, hogy:

„Az ezredfordulóról visszatekintve neoliberális évtizedet tudhatunk magunk mögött, mely súlyos torzulásokat is hozott, radikalizálva a jobboldali erőket. A politikai baloldalnak képesnek kell lennie a rendszerváltás korrekciójára.”

És ez még kilenc éve volt. Azóta láttuk, mit sikerült összehozni a torzulások csökkentése terén. Plusz azóta tényleg van radikális/szélső jobboldal. Megy ez, csak akarni kell.

Persze, tudom én, hogy ha fele annyit értenék a közgazdaságtanhoz, mint ő, akkor akár lehetnék is valaki, de hogyan viszonyuljak olyasvalakihez, aki a pénzügyi deficitet fejben át tudja váltani szociális deficitre? Nem az lenne a dolga, hogy fenntartható rendszert hozzon létre?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr981557849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.28. 10:35:20

A fenntartható rendszer egyelőre keveseknek érdeke. Vagyis hát sok embernek, de kevés olyannak, aki _számít_.

A politika, törvényhozás, meg magasról leszarja. Elég megnézni, hogy mi lett az egyébként külső szakértők által is jónak tartott Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégiánkkal. Porosodik egy fiókban. És így van ez mindennel. Szociális téren szintén. Nemrég HVG-ben volt egy összefoglaló, hogy a világ egyes tájain (az USA-tól Afrikáig) mi mindennel próbálkoznak, hogy csökkentsék a szegénységet, illetve annak hatásait. Elég lenne egy ilyen kipróbálnunk, egy kicsit magunkhoz igazítva, de nem, mi csak osztjuk továbbra is zsákszámra a segélyeket. Pedig ilyet már New York sem engedhet meg magának. De hát mi egy gazdag ország vagyunk.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.28. 21:42:58

@danaz:
nem is szabad. az ember nem szereti hallani az igazságot. az edda dalokat szereti, hogy mi vagyunk a jók, mi vagyunk a szépek, kérhettek bármit, eljátszuk azt is.
érik a bioschokkos poszt, amiben az objektivizmus kritikájaként csendben megemlíti a főgonosz, hogy nade mindig lesz valaki, aki a wc-t fogja takarítani, és nem fog örülni neki.
süti beállítások módosítása