Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Válságkiadás

2009. február 27. - bs395
p>Érleltem magamban, de nem bírom. A Heti Hetes grémiuma is foglalkozott a világválsággal, és Magyarország válságával. Szomszédok újratöltve, de komolyan. Nekem már csak az hiányzott, hogy Lenke néni - vagy újabban mondjuk Vili bácsi - szomorú arccal nézve a kamerába elmondja, hogy az ÁFA emelést a kisnyugdíjasok keményen megérzik, de hát csak kibírják ezt is, hátha jobb lesz az országnak. Kezdjük akkor bemutatási - szigorúan nem kronológiai - sorrendben, ki mit tett hozzá az ország népének felvilágosításához:

Bajor Imre

Szokás irigyelni az én problémáimat, de el kell, mondanom, hogy néha én is irigylem a másokét. Bajor úrét, például. A világválság és országunk felárazott államcsődje közepette az ő legnagyobb gondja, hogy miközben Gyurcsány a parlament elé terjesztette ki tudja már hányadik válságmegoldó programját, a Fidesz-MPP-KDNP frakció kivonult, s egyesek közben nevetgéltek. Úgy érzi, hogy az ellenzék rajta nevetgél, az ő nyomorán, s ez mély sebet ejtett rajta, nagyobbat, mint amit a kormány azon intézkedései, amik a nyomorát okozták. Bajor úr jól látja, az ellenzék heherészése miatt vagyunk ekkora szarban. Még rendben is lenne az egész, ha az oldalfüggetlenség látszatára adva elejtett volna pár mondatot az MSZP felelősségéről, mert hát mégiscsak mintha ők lennének kormányon, de ez elmaradt.

Gálvölgyi János

Gálvölgyi János - Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Karinthy-gyűrűs és Kossuth-díjas színész - nem sokat szólt hozzá a témához, csupán egy viccet engedett el, hogy ő nem tudta, hogy az amerikaiak hibája a világválság, azt hitte, ennek is a Gyurcsány az oka. Művész úrnak üzenem: nem a világválság Gyurcsány hibája, hanem az, ami itthon előtte és azóta történik, így az, hogy a velünk együtt csatlakozó, szintén volt kommunista és közép-kelet európai országok közül egyedül nálunk lesz recesszió. Bizony. A cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél, de még a románoknál és a bulgároknál is növekedésre számítanak az idén és jövőre is, nálunk a legoptimistább jóslatok szerint minimum 2%-os csökkenés lesz (vagy 4-5%-os), jövőre max. stagnálás (vagy 1-1,5%-os csökkenés). Régiós tagtársaink zavarba ejtően hasonló alapokról indultak, mint mi, ők sem tudják kikerülni a világválságot, lényegi különbség tehát csak a kormányzati intézkedésekben van.

Hernádi Judit

Hernádi nem tudom, miért van a műsorban, mert ritkán hagyják, hogy végigmondjon valamit, így most sem tudjuk meg, mit gondol a válságról. Pedig engem érdekelne, mert amikor hagyják, akkor sokszor értelmesebbeket is össze tud hozni, mint a többiek, de ez alkalommal így jártunk.

Hajdu Steve

Férfiasan bevallom, a poszt írása előtt azt se tudtam, hogy kicsoda. Jelentem, színész. Anti-globalista kirohanása szerintem mellé ment, mert ő is az istenadta nép nyakába akarja varrni az ország kitettségét a válságnak. Az elitkövetést, a példa másolását nem akarom megint leírni, de ha azt látja az ember, hogy van itt pénz rogyásig, sose fogy el (hitelből finanszírozott államadósság, amit aztán hitelből refinanszíroznak), és azt mondják neki, hogy szép vagy, okos vagy, minden a legnagyobb rendben, és amíg mi, az ország vezetői a helyünkön vagyunk, addig ez így is lesz, akkor ki a hibás? Kérdem én.

Hajós András

Én a Hajós humorát nagyon bírom, a hülye történeteivel, de főleg, ahogy előadja őket, de most ő volt a Lenke néni:

"...mert valljuk be, nekünk, embereknek, a sávszélesítésről fogalmunk sincsen. (...) Hátha azért, mert azt mondja az ellenzék, hogy ez nem jó, akkor mégiscsak ez a jó, csak az ellenzék nem jó. (...) Legközelebb én csak annak a politikusnak hiszek választáskor, aki nem ígérget, aki azt fogja mondani, hogy nagyon szar lesz, arra fogok szavazni."
Ez - és több más hozzászólása is a témához a műsor folyamán - sok sebből vérzik. Első körben az embereknek alapvető érdeke, hogy értsék, hogy mi az a jövedelemadó, az hogyan van sávolva, és így tovább. Ettől még nem leszünk bérszámfejtők, se közgazdászok, de a legelemibb állampolgári ismeretekbe beletartozik - szerintem, de biztos tévedek -, hiszen e nélkül hozomra szavaznánk. Másodszor az ellenzék jelen esetben azért mondja, hogy ez - a legújabb terv - nem jó, mert tényleg nem az. Nem vagyok Fideszes, de ez a nagyonsokadik program csak pofon a szarnak. Harmadszor - az elsőt továbbgörgetve - ne arra tessék szavazni, aki azt mondja, hogy rossz lesz, mert most is ezt mondják, csak úgy állítják be, hogy az milyen jó lesz - arra tessék szavazni, aki értelmes programot tesz le az asztalra.

Farkasházy Tivadar

Teddy-be már többször belekötöttem, de a kecske-káposzta hasonlata itt most ül: adunk is, meg nem is, el is veszünk, meg nem is, és felborítjuk a következetességet, a jogfolytonosságot, és az egyenlő elbírálás és javadalmazás elvét. Az, hogy Amerika Kínán - és a jüan konvertibilitásának sorozatos megfúrásán - keresztül lényegében Európával fizetette háborúit szemlesütésre és összeesküvés-elméletezésre, az arra fogékonyakat pedig oroszimádat mögévélésére késztet. Én hajlok rá, még ha Lovas Istvánosan hangzik is.

Kemény dolog ez.

Azért kemény, mert a nép az nem The Economistot, Financial Times-t, vagy Portfoliót olvas, de a HVG adózási mellékletét is igen kevés embernél szoktam látni. A nép a Heti Hetest - meg a többi műsort - nézi, onnan szerzi az információit. Mit mondott a Gyurcsány? Hogy százalék az fel, de sávhatár meg ki, hogy a pótlék az most bruttó, a nyugdíj meg marad, vagy most mi van? Majd megnézi a műsort, és minden rendben van. Nem Gyurcsány tehet a válságról, a mocskos Fidesz nevetgélve kivonul, mi meg szégyelljük magunkat, mert hitelt vettünk fel. A média, a közszereplők felelősségét nem szabad firtatni, se olyanokat kérdezni, hogy kinek miből tellett a mire: másik műsorukban Cenzorné Csepregi Éva mutatja a szép nagy házát a kerttel meg a kemencékkel, én meg közben csak a CPG-re tudok gondolni.

Jól van ez így?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr28967567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 15:11:12

Nem, nagyon rosszul van ez így.

Az van a legrosszabbul, hogy értelmes, intelligens embereknek is heti betevője (volt?) ez a műsor.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.27. 20:04:58

nagyon gázos az egész.
úgy is lehet manipulálni, hogy közben nem állítunk valótlant, sőt: semmit se állítunk.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.27. 20:57:19

péntek délutáni beiszunk-bebűnözünk igazán vegetáriánusra sikeredett, mondhatni növényeket fogyasztottunk

énmeg bekészültem, és álmodtam egy szebb magyar valóságról
amikor arra ébredek, hogy cimbora valami taggal beszél épp, politikáról, miért szavazzak az szdsz-re témában, a srác valamelyik új generációs fejes volt

múltkor a szovjetek, most meg ez, legközelebb gyurcsány pornó? :(

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 07:55:20

"hitelből finanszírozott államadósság, amit aztán hitelből refinanszíroznak"

Nem tudom, mire gondolsz. Az államadósságot finanszírozó hitel megújítása nem refinanszírozás, hanem megújítás. A refinanszírozás a hitelkihelyezés finanszírozása.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 07:57:47

Hacsak nem arra gondolsz, hogy az IMF a magyar államadósság finanszírozását (is) japán hitelfelvétellel refinanszírozza... Azért ennek a tudományos ismeretterjesztését ne várd a heti hentestől. :)

Jonas-R 2009.02.28. 11:38:09

Most nézem Karsai elvtárs és a Provident vezetője közötti beszélgetést.

Felbasz agyilag a Karsai.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.28. 13:25:39

@Kettes:
elbasztam :-)
de érdekes lenne, ha az imf is hitelből csinálna betétet :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.28. 20:50:08

Üdv,

republicator ügyében kereslek, kérlek írj a mail címemre!
süti beállítások módosítása