Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Apokalipszis mindörökké

2008. március 04. - bs395

Változik az éghajlat.
Fogy az olaj, fogy a termőföld, fogy az élelmiszer.

Az országok majd agresszív diplomáciával, kereskedelmi szankciókkal és helyi háborúkkal igyekeznek kisajátítani az egyre fogyó erőforrásokat, szolgasorba kényszerítve és kizsákmányolva az ott élőket.

Közben az éghajlat változik.
Új betegségek száguldanak körbe a bolygón, akár pár hét alatt is.
A paranoia válik az elfogadott társadalmi érintkezési formává.

Majd jön a víz.
A világ legnagyobb városait elönti az ár, több száz millió ember hal meg vagy lesz földönfutó.
Az országok képtelenek ellátni a tömegek alapvető szükségleteit. Az utcákon kitör a káosz, további milliók halnak meg a zavargásokban, az éhségtől és a betegségektől.

Majd valaki megnyomja a gombot.
Ami eddig megmaradt annak jelentős részéből radioaktív hulladék lesz.
A légkörbe kerülő hamu megadja a végső lökést a klímának.

Majd jön a jég és a sötét.
A maradék termés kimarad, az óceánok elnéptelenednek, a túlélők nagy része éhen hal vagy a hideg végez vele.

A technológia, a civilizáció, a kultúra, és minden, amit az elmúlt évezredekben felhalmoztunk, az enyészeté lesz, vagy érvényét veszti.
A maroknyi túlélő az emberiség legszívósabb tagjaiból kerül ki - nem a legnagyobb tudósok, nem a legagresszívebb egyedek, hanem azok, akik szerencse és tűrőképesség révén elvoltak akár heti két vézna patkányon is, és mégsem haltak bele a fertőzésekbe.

Ez annyira nem utópia.
Az ENSZ ugye tiltja, hogy erőforrások felett háborúzzanak a tagországok, de tenni a világon semmit se tesz ellene (Irak, Eritreia, Szudán, Kolumbia, Libéria, Angola, stb), pláne, ha a biztonsági tanács egyik állandó tagja, az egyetlen katonai szuperhatalom követi el.
A klímaváltozás miatti éhséglázadások és exodusok se új keletűek (fél Afrika, és hamarosan zárkózik fel Óceánia és dél-Ázsia).
A diplomáciai, gazdasági és kereskedelmi szankciók se, amikkel a fejlettebb államok kizsákmányolják a náluk fejletlenebbeket (agrártámogatás, bányászati koncessziók, stb.).
Az új, egzotikus, halálos, gyorsan terjedő betegségek se (AIDS, ebola, madárinfluenza, stb.).

Az se annyira utópia, hogy jön az atom. Sok van belőle, és ha minden mindegy, akkor miért ne? Többet nyerhet-e a gombnyomó, mint amennyit veszthet vele? Ha borul ez a képlet, az lesz az utolsó dolog, amire az emberi faj kollektíve emlékezni fog.

Nem lesz se angyali sereg, se új megváltó, csak a négy lovas.

Az utópia az, hogy a fejlett technológia és a tudomány egy része védett komplexumokban átvészeli majd a világvégét. Nincs az az előrelátás, összeszedettség és erőforrás, ami a káosz tetőpontján véghez tudná ezt vinni. Az utópia az, hogy az államok helyét a globális cégek veszik majd át, amik totális kényszerrel ugyan, de irányítják majd a világot és az erőforrások termelését/elosztását. Előbb vágnák el egymás torkát, amikor jön a víz.

Azt ha mégsincs globális felmelegedés, mégse borul a globális ökoszisztéma, akkor egyszer csak megcserélődnek majd a pólusok, és egyszerre tör majd ki az összes vulkán.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr27363541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-Virus 2008.03.05. 18:42:30

Hát az emberiség megérdemelné, hogy kipusztuljon.
Olyan mértékben tesz tönkre mindent a civilizáció, olyan értelmetlen az "emberek uralma", hogy ha rajtam múlna én visszaadnám a világot az állatoknak. Nem mintha ott másként mennének a dolgok. Egy farkas felnevel sok kölyköt, ő a vezér. Lebetegszik egy kis időre és máris csak utolsónak ehet. Ha egyáltalán életben hagyja a többi.
Nem számít mi a jó, az számít mi eladható. Nem számít mit teszel, azt számít amit tudnak, nem számít mit tudsz, az a kérdés bizonyítani tudod e. Emberi szabadság, ezek csak korlátok.
Atomot mindenkinek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.05. 20:12:43

Én azért hiányoznék magamnak :-).
süti beállítások módosítása