Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

CSR

2010. október 10. - bs395

Corporate social responsibility (társadalmi felelősségvállalás): amikor a vállalat a környezet védelmét és a társadalom, a közösségek segítését, támogatását igyekszik összeegyeztetni a profittal. PR és marketing a következő szinten.

Demján Sándor felhívását és felajánlását követve benéztem a legnagyobb magyarországi élelmiszergyártók és forgalmazók honlapjaira, hátha találok valamit, de csalódnom kellett: a főoldalon semmi, egyet kivéve a sajtószoba/hírek rovatban se található erre vonatkozó információ (az az egy is pár raklap ásványvízről szólt, meg hogy áruházaikban leadhatod az adományaid, de ez pont az a lápos cég).

Ha én nagy multicég lennék, bizony kezemet törném, hogy úgy tekintsenek rám, mint aki törődik, nem csak úgy tesz. Már csak marketing szempontból is...

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr692361335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.10.10. 23:26:04

Mindenesetre Soros mélyen a zsebébe nyúlt és 1 millió dollárral járul
hozzá a károsultak megsegítéséhez.

A MAL vezetői sem szegény emberek: "Tolnay Lajos (40% tulajdonrész), vagyona 23 milliárd forint. A cégvezetőnek, Bakonyi Zoltánnak (30% tulajdonrész) a vagyona 16,5 milliárd, ő a 28. leggazdagabb. A harmadik tulajdonosnak, Petrusz Bélának (30% tulajdonrész) szintén 16 milliárdos vagyon van."

Mégsem dúl bennük az altruizmus.

Lehet, hogy azért, mert az elmúlt években siralmas volt (papírforma szerint) az üzletmenet.

"Az elmúlt, lezárt négy évben összesen 102 millió forint társasági adót fizetett a cég a büdzsébe – tekintve, hogy ez idő alatt elért összes árbevétele megközelítette a 170 milliárd forintot, szinte elhanyagolható volt a hozzájárulásuk a közös kasszához, ha csak ezt az adónemet nézzük. A 2008-as és 2009-es év után egyetlen fillér társasági adó nem került a cégtől a költségvetésbe.

Az iratokból arra lehet következtetni, hogy az alumíniumgyártás költséges iparág, az árbevétel 90 százalékát elviszi a termeléshez szükséges alapanyagok, szolgáltatások beszerzése.

Vagyis ahhoz, hogy a mérleg szerinti eredmény veszteséget mutasson, a pénzügyi műveleteknél kellett elbukniuk a pénzt. Ez így is történt, a cég pénzügyi műveletek eredménye – 2007-et kivéve – negatív volt. "(NOL 2010 okt.8.)

Szegény MAL milliárdosaink "pénzügyi műveletei" hasonlíthattak az egyszeri (panaszkodós) szatócséhoz, akinek minden munkanap csak veszteséget hozott. Csak úgy tudta magát fenntartani, hogy szombaton és vasárnap zárva tartott.

UbUlcii 2010.10.11. 12:22:57

Azért vannak kivételek, kb. 5 perces "kutatómunka" után:

Ötmillió forint felajánlásáról döntöttek hétfőn a CBA Igazgatóságának- és Felügyelő Bizottságának tagjai, az összeget a károsultak megsegítésére szánják, és a Magyar Kármentő Alap számlájára utalják át.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrova-Bio Kft. és a Szuro-Trade Kft. ezer hektárnyi, a vörösiszap által károsított termőföld regenerálására ajánlott fel 7,5 millió forint értékű Phylazonit baktériumtrágyát.

Egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járul hozzá Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla jogutódja a Magyar Kármentő Alaphoz.

Már több mint 10 ezer tonna gipszet szállítottak a visontai Mátrai Erőműből a Veszprém megyei iszapömlés okozta szennyeződés semlegesítésére - mondta a társaság igazgatóságának elnöke hétfőn az MTI-nek. Valaska József szerint további kamionok várnak rakodásra, a gipsz a továbbiakban is rendelkezésre áll; jelenleg 3000 tonnányi anyag van az erőmű raktáraiban. Az erőmű a melléktermékként keletkező jó minőségű gipszet egy szomszédos gipszkartongyárnak, illetve a cementgyáraknak szokta értékesíteni, de a védekezéshez ingyen adják - mondta Valaska.

UbUlcii 2010.10.11. 12:32:18

A másik probléma az ilyen helyzetekben a felvázolton kívül:

"A csarnokban több lakos arról panaszkodott, hogy mivel megsemmisült a háza, a bank jelzálog-hitelük felmondásával fenyegette meg őket, Mivel a fedezetérték megsemmisült, egy összegben kellene majd kifizetniük a tartozásukat - mondták. Egy nő arról panaszkodott, hogy mivel kedd óta nem tudott munkába állni, elveszítette munkahelyét."

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.11. 12:53:41

@UbUlcii:
a cba melyik hétfőn döntött erről? :-)
és az milyen multi?
meg a többi hogyan élelmiszergyártó/forgalmazó?

a házra biztosítást kellene kötni, mert hiába érvelne a biztosító vis majorral, egy ilyen publicitást kapott esetnél kénytelen lenne a keresztbiztosításokat lehívni, és abból fedezni a károkat.

a munkahelyét elvesztett nő hol dolgozott?
süti beállítások módosítása