Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Valaki mondja meg

2010. március 22. - bs395

„Járai egyébként a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) nemrég tartott rendezvényén is beszélt arról, hogy a kormányalakítás utáni héten azonnal adót kellene csökkenteni, méghozzá "drasztikus" mértékben.”

„Az új kormány hivatalba lépése után azonnal nem tud majd adót csökkenteni.Ez az év az egyszeri radikális adócsökkentés szempontjából már elúszott - mondta el a HírTV műsorában Matolcsy György”

„A takarékoskodás jegyében történő hiánycél megemelés abszurdja Járai szerint elkerülhetetlen, az első hónapokban így várhatóan nem a várva-várt adócsökkentés lesz a Fidesz tevékenységének fókuszában.”

„Matolcsy György, a Fidesz gazdaságpolitikusa szerint a párt 2011-től három éven át csökkentené az adókat.„

„Orbán ugyan hétfőn csatlakozott Demjánék 4-6 éves tervéhez, de az továbbra sem tudható, hogy az pontosan milyen adókat, milyen mértékben és mikor érint majd.”

I know, you know, I know, you know
what is the truth? what is the truth? who knows?
you know, she knows, they know, we know
what is the truth? what is the truth? who knows?
I do! do you? will you? won't you?
what is the truth? what is the truth to you?
will you? won't you? do you? don't you?
what is a lie? gave it a try, won't you!
I know nothing, you don't know
don't get me wrong! don't get me wrong!
don't get me...

(fuck me! kick me! suck me! hit me! what is a fuck? what is a fuck, tell me!)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr891859672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.22. 18:06:36

Ja, én is olvastam a rövidített Járai beszédet, majdnem írtam is róla. Egyetlen egy baj volt vele, hogy baromira nem azt mondta el, amit a Fidesz csinálni fog, hanem amit csinálni kellene :(
Ez egyébként benne is volt az Index-féle ismertetőben.
(Egyébként első lépésben nem is az adókat, hanem a járulékokat kellene csökkenteni, az adórendszert egyszerűsíteni kellene inkább, de azt is kurva gyorsan).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.22. 18:42:13

@Vérszegény éjszakai dúvad:
ja, most ők is felvették, hogy egyszerűsítéssel évi 500-600 milliárdot lehetne a vállakozásoknál hagyni.
legutóbb egy bizonyos bajnai gordon mondta ugyanezt, még miniszter korában (persze nem lett belőle semmi).

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.22. 19:01:15

@bs395:
pedig előbb-utóbb kell, mert egész egyszerűen nonszensz, ami itt folyik adóztatás címén.

Vidéki 2010.03.22. 19:01:38

Szerintem az a valószínű, amit Matolcsy mond: „„Az új kormány hivatalba lépése után azonnal nem tud majd adót csökkenteni. Ez az év az egyszeri radikális adócsökkentés szempontjából már elúszott - mondta el a HírTV műsorában Matolcsy György”.

Sok rejtett akna lehet a 2010-es költségvetésben, amit egy esetleges Fideszes kormányváltás után fel kell deríteni és hatástalanítani.

Négyéves távlatban azonban számítani lehet megvalósítására. A mozgástér nem túl bőséges, mert az eladósodás mértéktelen növelésével nem lehet a célt megvalósítani.

Ha azonban kreatív intézkedések hatására a foglalkoztatás növekszik, ennek arányában adók csökkenthetők lesznek.

Kenguru 2010.03.23. 13:46:30

Azt mar az elejen teljesen nyilvanvalo volt hogy a valasztasok utan, ev kozben NEM LEHET adocsokkentest csinalni. Plane nem olyankor amikor meg azt sem lehet tudni, hogy fogjuk a hianyt tartani.

Szvsz az oszi onkormanyzati valasztasokig csak a leltarozas lesz, es mindefele bejelenetesek a miniszteriumi szekrenyekben talalt csontvazokrol.

Ha van eszik, egy kiszamithato tobb eves programot csinalnak, ami 2014-ben ad majd a legtobbet.

Hülyetojás 2010.03.23. 13:55:26

Racionális közelítésben a FIDESZ radikalizmusa elsősorban az elnyert parlamenti helyekkel (másodsorban az önkormányzati választások eredményével) kellene, hogy egyenes arányban álljon. Négy (inkább három) év alatt észrevehető eredményeket elérni radikális intézkedésekkel lehet(ne).
(Itt a radikális csak viszonylagosan értendő: pl. jelentős alkotmány-módosítás, de nem feltétlenül új alkotmány...)

Számomra a fenti (átmenetileg) ismeretlen mellett az is kétséges, hogy van-e szándék, elszántság? Tegyük fel, hogy a dilettantizmust felváltja valami szakértelem-alapú, a belső ellenállást megtörik és/vagy zátonyra futtatják megfelelő tompító intézkedésekkel és mindezt sikeresen eladják kifelé.
Még mindig marad az a kérdés, hogy képesek-e a saját (vagy a szakértelem diktálta) változtatásaikhoz alkalmazkodni...?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.23. 16:29:43

@Kenguru:
engem nem zavar, csak akkor ne beszéljenek össze-vissza, mert visszaüthet (az mszp elég profi a visszaütés gerjesztésében).

@Hülyetojás:
mennyi idő egy önkormányzati reform levezetése? egy államigazgatásié? egy ptk+btk-é, alkotmánymódosításokkal, türelmi időkkel, stb? mennyi pénz az?
ahhoz, hogy csökkenteni lehessen az adókat, át kell alakítani azt, amire beszedjük - fordítva is lehet, ketteske meg is csinálja vincentéktől, csak abban én nem szeretnék részt venni.

Kenguru 2010.03.24. 00:08:44

Nem kell nagyon alkotmanymodositas. Eleg nehany dolgot helyrerakni(Bp onkarmanyzat-kerueltek viszony).
Sima tobbseggel is rendet lehet tenni.

EN ugy latom, a Fidesz vezerkara tudja hogy ez az egyetlen lehetoseguk van, es azt is tudjak hogy most nagy baj van. Ha elkurjak, meg sokkal nagyobb lesz, nekik is.

Szvsz a vezetesben a szellemi kapacitas megvan, es van annyira szigoruan vezetett az a part hogy ne szabotaljak szet a reformokat mint a szocik.

Szvsz a baloldlal is meg tudta volna a dolgok jeletentos reszet(persze egeszen mas hangsulyokkal) de az MSZP alapveteon ellenallt mindennek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.24. 00:51:35

@Kenguru:
nem tudom, melyik tervükhöz kéne alkotmányt módosítani, de az önkormányzati az pl 2/3-os, és nem tudják úgy meghozni, hogy ne üssön vissza rájuk.
lehet, hogy most meglessz a kétharmaduk, de négy év múlva lehet, hogy kéne nekik koalíciós partner, és az gyakorlatilag nincs.

Vidéki 2010.03.24. 09:28:30

@bs395:
Írod: „nem tudom, melyik tervükhöz kéne alkotmányt módosítani?”

Nem vagyok alkotmányjogász, de ilyen lehetne a képviseleti demokrácia működtetéséhez szükséges képviselői létszám ésszerű korlátozása is.

Erről Gyurcsány is szenvedélyesen beszélt a parlamentben mégis „hegyek vajúdtak” de még egy nevetséges „kis egér” sem született.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.25. 01:14:34

@Vidéki:
gyurcsánynak nem volt meg a lehetősége.

Vidéki 2010.03.25. 10:51:58

@bs395:
Gyurcsánynak volt egy számomra szimpatikus hétpontos javaslata. Azzal fenyegetőzött, hogy ha a parlament nem szavazza meg népszavazást fog kezdeményezni.

Az ügy szép lassan elhalt anélkül, hogy Gyurcsány beváltotta volna fenyegetését.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.25. 22:28:47

@Vidéki:
én még az öszödi beszédben is találtam jó dolgokat, csak azokról se esett utána egy szó sem, helyette más módszerrel vitték szét a pénzt :-(.
a mai napig állítom, hogy ha megcsinálja, amit a beszédben ígért, akkor megnyerné a következő választást is.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.26. 13:45:10

@Vidéki: @bs395:
Több okból kifolyólag sem akarom isteníteni Gyurcsányt, azt azonban el kell ismerni, hogy egy ritka nagy seggfej mszp frakció volt a háta mögött.
süti beállítások módosítása