Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Az lesajnálásrul

2018. április 12. - bs395

Nem lesz nagy bevezető, honnan is indulunk, ki-kicsoda és miért, egyszerűen, mint a lecsóba, mert valahol ki kell adnom magamból.

Megvolt ugye ez a választás. Megvolt? Meg. Ok. Másnap beindult egyrészt a csalásozás (elvtársnő, íve? - férjem gyűrte. nadrágjába.), annak azért még megvárjuk a végét, de még inkább a zsigeri gyűlölet, lenézés és sajnálat (meg a világvége, de azt kívánjuk, mint mókus az erdőtüzet, ilyen az emberi psziché, na). Na nem a Fidesz gyűlölet, Fidesz lenézés, Fidesz sajnálat, azt megérti az ember (sőt, amennyit tesznek érte, kb. elvárt), hanem azoké, akik nem úgy szavaztak, mint én - én, aki nyilván, elhatárolódva a vidéki tahóba sajnált tömegektől, kultúrember vagyok (csak a nagy indulatok közepette nem bírok kultúrember módjára fröcsögni, de hát ki tud, nem?).

Olvasom, és nem értem. Arrogáns-e a Fidesz? Az. Korrupt? Az. Lejtős pályát épített? Igen. Ellehetetlenített mindenkit, akit tudott? El. És az a szerencsétlen ott lent vidéken? Ő arrogáns? Korrupt? Rosszindulatú? Igen? És meg is mondod neki? És utána csodálkozol, hogy nem úgy szavaz, mint te? De miért? Nem értem. Pedig megmondtad neki, hogyan kell olyan szépnek/okosnak/mittudoménminek lenni, mint te!

A Brexit kapcsán egy darab őszinte cikket sikerült olvasnom, amiben egy maradó szavazó bevallotta, hogy tehetett volna azért hogy ne így legyen: hogy segíthetett volna embereknek, akik a digitalizáció előtt nőttek fel, eligazodni ebben az új világban, a helyett, hogy türelmetlenül elhessegette volna őket (filmajánló: I, Daniel Blake). Hogy kampányolhatott volna ő, személyesen, hogy miért lenne jobb az unokáknak, mint ő, ha maradnának. Hogy fölösleges elvárni a pártos szócsövektől, hogy megértsék, azt meg pláne, hogy meg is értessék.

Zárásképp (csak mert mostanában illik Jonathan Pie videókat osztani) itt egy, ami arról szól, hogy miért nem lehet lesajnálni a választók 38%-át:

 "Well, they're all racist, and I'm not prepared to engage with people who would even consider voting for Le Penn, for Brexit, or for Trump, or for UKIP, or Tory - well, you just lost the election!"

De Gyurcsány Ferenc bejutott (kígyózott) a parlamentbe, úgyhogy ez ellenzék nyert.

süti beállítások módosítása