Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége

2018.04.16. 21:28 | bs395 | 16 komment

Mi kell ahhoz, hogy leváltsd a Fideszt? (vagy bárkit)

Pénz (bocs).

Az elmúlt 28 évben ezt az összes párt főleg közpénzből intézte, abból finanszírozta saját magát, a holdudvarát, és a kampányait, ilyen vagy olyan csatornákon keresztül. Létezett-e alku az MSZP-vel vagy sem, a Fidesz a NER-en keresztül kiépítette a közpénzek teljes monopóliumát. Azzal, hogy az önkormányzatok jogait és pénzeit megnyírta, gyakorlatilag ellehetetlenített minden decentralizált ellenzéki ... khm... finanszírozást, meg lehet nézni a választási térképen. Szóval a hagyományos ellenzék nem dönt Fideszt.

Ha nem közpénz, akkor van még a privát pénz. Igen ám, de egyrészt nagyon nehezen találni itthon olyan vagyonos embert - nem gazdag, vagyonos, aki többedmagával meg tudna finanszírozni négy évet, plusz egy combos kampányt -, aki nem a mindenkori állam emlőin nőtt volna nagyra, másrészt meg ha valaki nagyon ugrál, azt elviszi a NAV (ennél kisebb bűnökért is jártak már rosszabbul), vagy délelőtt hoznak egy személyesen rá szabott törvényt, délutánra meg tönkrement. Szóval magyar tőkés nem dönt Fideszt.

Van még külföldi pénz. Vagy volt: Norvég Alap? Stop Soros? Razziák az alapítványoknál? Civil társadalom ledózerolása? (kivéve a CÖF, mert egy CÖF azért kell) NGO se dönt Fideszt. Se Merkel, se Putyin: őket pont annyira érdekli, ki kormányozza Magyarországot, mint téged, hogy a sarki gyrosos az most görög vagy török (esetleg albán). Amíg megkapják a megrendeléseket, felőlük a Kutyapárt is nyerhet, és csirkejelmezben ülésezhet. Kivel is építtetjük és üzemeltetjük Paks 2-őt? Naugye.

Akkor marad az, hogy ingyér', szembeszélben, évekig. Ehhez elkötelezettség és kitartás kell, abból meg nem csak itthon, hanem úgy általában kevés van. Ha Fideszt akarsz dönteni, állj neki most, és ne várd, hogy bárki is segíteni fog, sőt.

Addig meg veszekszünk, hogy most épp melyik KISZ titkár üljön a székben, mert mit nekünk lusztrációs törvény, ügynöktörvény (még a fedett vagy tartótiszteket se, az pedig azért nem annyira szürke zóna, mint a beszervezettek), ilyen úri huncuttságok.

Anyám lehet stróman amúgy.

Címkék: választás fidesz ellenzék

Az lesajnálásrul

2018.04.12. 14:54 | bs395 | Szólj hozzá!

Nem lesz nagy bevezető, honnan is indulunk, ki-kicsoda és miért, egyszerűen, mint a lecsóba, mert valahol ki kell adnom magamból.

Megvolt ugye ez a választás. Megvolt? Meg. Ok. Másnap beindult egyrészt a csalásozás (elvtársnő, íve? - férjem gyűrte. nadrágjába.), annak azért még megvárjuk a végét, de még inkább a zsigeri gyűlölet, lenézés és sajnálat (meg a világvége, de azt kívánjuk, mint mókus az erdőtüzet, ilyen az emberi psziché, na). Na nem a Fidesz gyűlölet, Fidesz lenézés, Fidesz sajnálat, azt megérti az ember (sőt, amennyit tesznek érte, kb. elvárt), hanem azoké, akik nem úgy szavaztak, mint én - én, aki nyilván, elhatárolódva a vidéki tahóba sajnált tömegektől, kultúrember vagyok (csak a nagy indulatok közepette nem bírok kultúrember módjára fröcsögni, de hát ki tud, nem?).

Olvasom, és nem értem. Arrogáns-e a Fidesz? Az. Korrupt? Az. Lejtős pályát épített? Igen. Ellehetetlenített mindenkit, akit tudott? El. És az a szerencsétlen ott lent vidéken? Ő arrogáns? Korrupt? Rosszindulatú? Igen? És meg is mondod neki? És utána csodálkozol, hogy nem úgy szavaz, mint te? De miért? Nem értem. Pedig megmondtad neki, hogyan kell olyan szépnek/okosnak/mittudoménminek lenni, mint te!

A Brexit kapcsán egy darab őszinte cikket sikerült olvasnom, amiben egy maradó szavazó bevallotta, hogy tehetett volna azért hogy ne így legyen: hogy segíthetett volna embereknek, akik a digitalizáció előtt nőttek fel, eligazodni ebben az új világban, a helyett, hogy türelmetlenül elhessegette volna őket (filmajánló: I, Daniel Blake). Hogy kampányolhatott volna ő, személyesen, hogy miért lenne jobb az unokáknak, mint ő, ha maradnának. Hogy fölösleges elvárni a pártos szócsövektől, hogy megértsék, azt meg pláne, hogy meg is értessék.

Zárásképp (csak mert mostanában illik Jonathan Pie videókat osztani) itt egy, ami arról szól, hogy miért nem lehet lesajnálni a választók 38%-át:

 "Well, they're all racist, and I'm not prepared to engage with people who would even consider voting for Le Penn, for Brexit, or for Trump, or for UKIP, or Tory - well, you just lost the election!"

De Gyurcsány Ferenc bejutott (kígyózott) a parlamentbe, úgyhogy ez ellenzék nyert.