Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

Cipriotizmus

2013.03.21. 09:40 | bs395 | 1 komment

Avagy hogyan csináljunk magánadósságból közadósságot immáron 6-7 éve, csak most direkt.

Mióta kitört pár éve az un. gazdasági világválság - amikor is nem történt más, mint hogy pár ember tévedett, hogy mennyi pénze is van, és hogy az mi mindenre elég -, azóta ez folyik minden országban, hol jobban burkolva (ágazati különadók, chipsadó, időjárásadó, tranzakciós illeték a közüzemi befizetésekre is, vagyis de, a zemberek fizetik meg), hol kevésbé (magánbankok kitömése adódollárok milliárdjaival, nem kérve érte cserébe se kontrollt, se bűnbánatot), de tény, hogy ennyire egyértelműen még sose mondták ki az illetékesek, hogy "kell a pénzetek!".

Érdekes mód a válság kitöréséig nem volt gond a magánnyugdíjpénztárak szabályozásával, a ciprusi adómértékkel, a banki bónuszokkal, vagy az összgörög adókerüléssel, de amint elfogyott a pénz... És nem ám úgy sápoljuk meg őket, hogy amelyik adót került, vagy pénzt mosott, vagy csak strómanként vette fel a pénzt, neeem: mindenkit egyenszabásúra hozunk! (kivéve mondjuk a görög államvezetők svájci bankszámláit)

Azt meg ugye senki sem gondolja komolyan, hogy az orosz maffia aznap, a hírekben hallotta először, hogy mire készülnek Cipruson?

Indok az persze mindig van, de sose lépünk túl a "csak a mai napot éljük túl, aztán holnap is lesz valami" mentalitáson, amiből könnyen következhet az, hogy holnap nem lesz semmi, mert már tegnap elköltöttük a rá eső keretet.

Az adott államoknak meg el kellene gondolkodniuk, hogy az itt Európában történelmileg rendben van, hogy az egészségügy, az oktatás meg ilyenek beleférnek a közösségi kockázatvállalás szolidaritásába (az oktatást mondjuk mi éppen kiírjuk belőle), de az elhibázott (és főleg az elcsalt) magánbefektetések átvállalása nem feltétlenül.

· 2 trackback

Címkék: válság adó ciprus

Dear Belügymin

2013.03.16. 17:15 | bs395 | Szólj hozzá!

Kedves Belügymin,

Szeretném tudatni önökkel, hogy a sok balliberális huhogóval ellentétben én maximálisan egyetértek Önökkel. A hülye bajnaisták ragadjanak csak ott a szocialista sztrádán! Különben is, honnan van ezeknek pénzük erre? Síelni, mi? Imperialista ármány! Ahelyett, hogy elmennének mondjuk Dabasra! A szabolcsiak meg tudják csak meg, milyen is valójában az extraprofitot hajkurászó, népnyúzó E.On! Különben is, minek mentek oda? Fent volt az Időképen, hogy jön a hó, nem?

Örültem Pintér elvtárs nyilatkozatának is, amiben leleplezte az idegenszívű Telenor golábkomprádorcionista összeesküvését, amikor is nem továbbították pártunk és kormányunk nagy alapossággal megfogalmazott, kimerítően informatív SMS-ét. Mégis mit kellett volna küldeniük, MMS-t?

A székházfoglaló, randalírozó csőcselék meg csak hallgasson! Azok meg szemeket lövettek ki!

Kedves Belügymin, úgy érzem, legfőbb ideje lenne, hogy a remekül koordinált központi szerezőapparátusát bevesse végre az igazán fontos ügyekben, és szíriuszi őseink segítségével visszafoglalnánk a Felvidéket, hogy megvalósulhasson az 5000%-os GDP emelkedés, meg az egymillió új munkahely!

Ne hallgassanak a belpesti defetista emberijogos kancigánysimogatókra, akik évezredek óta megakadályoznak minden olyan kezdeményezést, ami a Magyarság felemelkedését szolgálná, hogy elfoglalhassuk jogos helyünket a világ vezető spirituális hatalmaként!

Több Káel Csabára, lovas Semjén Zsoltra és Bakondi Csabára lenne szükségünk, akik saját két kezükkel mentettek ki több tízezer embert az elmúlt napokban! Az MSZMP-sek meg mit csináltak az elmúlt nyolc évben? Lerohasztottak mindent! Kiárúsították az országot, hogy március 15-én osztrák hókotrókat kellett behívnunk az országba! Március 15-én! Osztrákokat! Hát ide juttattak minket ezek a mészárosok!

Kedves Belügymin, kérem, ne adják fel, ne hagyják, hogy a percember senkik károgása lerontsa a lelkesedésüket, vagy elvegye kedvüket! Én önökkel vagyok a meleg szobámból!

Elvtársias üdvözlettel,

Bs395

ui: ha lenne valami alibiállás a Minisztériumban, vagy Pintér nagyságos úrnak eladósorban lévő unokahúga, számíthatnak rám!

Címkék: fidesz