Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

Mindenki áldozat!

2012.04.02. 20:05 | bs395 | Szólj hozzá!

Csodálatos látni, ahogy a régi reflexek működnek: lehet, hogy az ember közben megöregszik, reggel fájnak a csontjai, a kérdésekre pár századmásodperccel később válaszol, mint régen, de amint ismerős helyzetben találja magát, az izmai mintha maguktól működnének, és ez jó érzéssel tölti el, hogy lám, minden rendben van, ura vagyok még a helyzetnek.

Lehet, hogy már huszonvalahány éve nem szólítják egymást elvtársnak az urak, de ha a rektor úr teszi a kötelességét, csak az nekünk nem tetszik, olyan csípőből küldjük neki vissza a jelentését felbontatlanul, hogy azonnal lemond. Ha meg egy kis mitugrász helyi elnököcske különvéleményeskedik, mert azt hitte, hogy ha az általunk delegált oktatási államtitkár holmi erkölcs meg etikaoktatást akar bevezetni, akkor ő jó példával jár elöl, nos, annak úgy üzenjük meg, hogy ennek még meg lesz a következménye, hogy közben a paprikáskrumpli receptjét mondjuk fel magunkban.

Lehet, hogy az egyik úr sorstársaihoz képest nagymértékben akadálymentesített életet élt (aminek illő csúcspontja az élethosszig járó juttatási csomag), lezsírozva, összekacsintva, de ha a szemébe mondják, megsértődik, és a királyi tévébe megy tagadni, tagadni, tagadni az elkerülhetetlen végig.

Schmitt Pál nem a rendszer áldozata, hanem annak haszonélvezője volt. És igen, meg lett alázva, de nem az ellenzék, vagy az elfogult média alázta meg őt, hanem azok, akik hagyták (vagy kérték), hogy napról napra egyre kínosabban csináljon hülyét magából, és belőlünk. Bizony, mi is meg lettünk alázva ezzel az egész cirkusszal.

Magyarországnak ugyanis nem az árt, ha az elnököt kritizálják, hanem az, ha úgy, azok alatt marad mutyiország, urambátyám-mikutyánkkölke rendszer, akik a tudodkik helyett jelentenének alternatívát. Nézd meg, mennyire érdekelte a zemebereket ez az egész: hány tömegtüntetés volt? Hány tankot kötöttek el? Hány rendőrroham volt? Egy se (utóbbiból szerencsére).

Mert addig baj, ha az elnök csalt, amíg ki nem derül, hogy mi is csaltunk. Addig baj, hogy a szolnoki ügyvéd zsírozta le magának a földpályázatot, amíg nem mi zsírozzuk le. Addig baj, hogy kitesznek valakit a munkahelyéről, amíg minket tesznek ki.

Ha így nézem, akkor Schmitt igenis az emberek embere volt: feleim, ilyenre telik. A következő lehetne majd mondjuk egy volt ifjúsági vezető, hogy adjunk az utánpótlásnak is.

Címkék: schmitt pál