Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Csak.

2011. március 10. - bs395

Szinkronúszás

- Dear viewers, thank you for tuning in. We have a special guest today, a delegate of the Hungarian government who has come to explain what measures they intend to take in order to find solutions for the most pressing problems of their country. - Kedves nézőink, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a stúdiónkban üdvözölhetjük a forradalmi magyar kormány képviselőjét. Nemzeti szabadságharcuk inspirálóan hat mindannyiunkra.

- Thank you for the introduction, and I also would like to welcome the viewers. It is an excellent opportunity for the government of Hungary to address any open questions with regards to it's undertaking. - Örömmel mutatunk példát, már a magyar EU elnökség okán is. Európa jövője keresztény gyökerein alapszik.

- Mr. Delegate, what is in the focus of your new resolution? Which areas shall you attempt to restructure? - Szeretném kifejteni, hogy mélyen együtt érzünk önökkel a médiatörvényt illetően. Szégyen, hogy egy minden tekintetben európai jogszabályt az ellenzék ilyen aljas módszerekkel forgatott ki.

- As far as this government is concerned the main problem is the high ratio of inactive adults in the population, and the strain the welfare system's social transfers are putting on society, including the missing added economic value of the aforementioned group. The current incentives aimed at pulling people back to the job market have proven to be inadequate. - Az állampárt jogutódjai elmúlt 8 évükben bebizonyították, hogy semmitől sem riadnak vissza saját rövidtávú anyagi érdekünk érvényesítése érdekében, még az ország tönkretételétől sem. A mostani rágalomhadjáratuk is csupán ennek a folytatása.

- Are you concerned about the possible negative effects these measures might have on the households that have a low income, or on those that are currently dependent on the above transfers? - Bátor lépés volt, hogy a magánnyugdíj kasszákat felszámolták, és kivették az emberek jövőjét a tőzsdéző, spekuláló holdudvar kádereinek a kezéből.

- The changes will force those households to adapt behaviors that are acceptable in a healthy society: solidarity has to work both ways, not only in one direction. We have to change the way people are thinking about the state: the state only provides the framework, but the people themselves have to fill it with meaning; the government only provides choices and chances, but the people have to make their own decisions. - Magyarország új, forradalmi alkotmánya garantálni fogja, hogy Mária országában mindenki számíthasson arra, ami jár neki, és nem engedjük, hogy bárki is elvegye ezt az emberektől: megvédjük a családokat, a magzatokat és a munkát. Erre kaptunk felhatalmazást. Elszámoltatjuk mindazokat, akiket az elmúlt 8 évben felelősség terhel a közállapotok eluralkodásáért.

- Mr. Delegate, I would like to thank you for your honesty on these difficult questions. One final thought: have you shared these plans with your voters? - Küldött úr, köszönöm az interjút, és sok sikert kívánok a fülkeforradalomban elért eredményeikért!

- It is important that we can build and serve the trust that is necessary to cooperate with the diverse actors and decisions makers that influence our possibilities. As for our voters, we shall release the translated interview for the press. - Legyen szabdság, testvériség, egyetértés, és Isten áldása.

12+1: alkotmánytotó

Levelezek a kormánnyal. Most miért, vagyunk ilyen viszonyban, jó? Még jó, hogy megkérdeznek, különben mindenféle hülyeséget csinálnának! Na mondjuk megnépszavaztatni nem fognak, annyira nem vagyunk jóban, meg akkor ugyi kötelező lenne úgy, ahogy mondjuk. Azt azért már mégse.

Nyílt levél következik.

1. Vannak, akik szerint az új alkotmánynak csak az állampolgár jogait kellene deklarálnia, a kötelezettségeket nem. Mások szerint a jogok biztosítása mellett a legfontosabb, a közösség iránti felelősségünket kifejező állampolgári kötelezettségeknek (munka, tanulás, honvédelem, környezetünk védelme) is helyt kell adni a dokumentumban. Ön mit gondol?

Nos. Én azt gondolom, hogy a jogokat és a kötelességeket nem árt párba állítani: ha megteszed "A"-t, jogot nyersz "B"-re, de ha "A"-t leszarod, nem kapsz "B"-t se. Ilyet lehet? Pl. az állampolgárnak joga van az általános egészségügyi ellátáshoz, ha az előírt kötelező szűrővizsgálatokon megjelenik, és az ott előírt gyógyító tevékenységeken részt vesz. Radikális, mi?

2. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmánynak korlátoznia kell az állam mindenkori eladósodásának mértékét, ezzel is felelősséget vállalva a jövő nemzedékekért. Mások szerint az alkotmánynak nem szükséges ilyen garanciákat tartalmaznia. Ön mit gondol?

Én azt gondolom, hogy vannak, akik azt javasolják, hogy nem a százalék a fontos, hanem hogy mire költjük a pénzt: ha azért adósodtunk el volna 80%-ig, mert olyan energiatakarékossági programot hajtottunk volna végre, hogy a megspórolt pénzből még a kamatos kamat után is maradt volna, annak lett volna értelme - ellenben díszterek okosba közbeszerzett beltéri burkolólapokkal történő kikövezésére két forint is sok (pártfüggetlenül).

3. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány olyan közös értékeket is vegyen védelem alá, mint a család, a rend, az otthon, a munka, az egészség. Mások szerint ez nem szükséges. Ön mit gondol?

Kitől védje a családot? Hogyan védje a munkát? Ne lehessen senkit se kirúgni, csak ha van másik állása? Hogyan védje az egészséget, ha a kassza széttárja a kezét, hogy járni jár, csak nem jut? És a rendet? Azért lopnak most egyesek, mert nincs benne a rend védelme az alkotmányban?

4. Vannak, akik azt javasolják, hogy azok a szülők, akik kiskorú gyermeket nevelnek, az új magyar alkotmány értelmében valamilyen módon gyakorolhassák gyermekük szavazati jogát. Ön mit gondol?

Én azt gondolom, hogy szavazati joga csak nettó költségvetési befizetőknek legyen. Emeltem a tétet, ti jöttök.

5. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány ne engedélyezze a mindenkori kormányok számára , hogy megadóztassák a gyermeknevelés költségeit (azaz a gyermeknevelés költségeit ismerje el a mindenkori adórendszer). Mások szerint erre nincs szükség, a mindenkori kormányok számára meg kell hagyni e költségek megadóztatásának a jogát is. Ön mit gondol?

Ha már egyszer követendő társadalmi mintákról beszélünk, akkor ne legyünk szemérmesek: térítsük meg az általunk elfogadottnak tartott nevelés a gyermek életkorának megfelelően felmerülő költségeinek egy részét! Iskoláztatási támogatás, ruhapénz, ilyenek. Komolyan. Ingyen tanszer mindenkinek! Így nem lenne másodlagos piaca, ahol az élelmesebbjei eladhatnák, hisz úgyis van már mindenkinek, ingyér'.

6. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány vállaljon kötelezettséget a jövő nemzedékek iránt. Mások szerint nem szükséges ilyen kötelezettségvállalás. Ön mit gondol?

Azt gondolom, hogy ez így nagyon biankó. Írjuk át energiatakarékosságra, az élelmiszer termeléssel és erdőgazdálkodással nem konkuráló, megújuló energiaforrások fejlesztésére, és mindjárt van valamink, ami szépen néz ki, csak nem kényszerít senkit semmire. Tegyünk bele kényszerítést is a mindenkori kormány számára? Ugye, hogy ne?

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány közbeszerzésben való részvételt, illetve állami támogatást csak olyan gazdasági társaságok számára tegye lehetővé, amelynek tulajdonosi szerkezete átlátható. Ön mit gondol?

Ha a tulajdonos a két utcával odébb lévő hajléktalanszállóra van bejelentve, az átlátható?

8. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya fejezze ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét, mások szerint erre nincs szükség. Ön mit gondol?

Azt gondolom, hogy ez nem alkotmány kérdése: aki érzi, az papír nélkül is érzi, aki meg nem, az papírral se fogja.

9. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya védje a Kárpát medence természeti sokféleségét, a csak itt honos állat- és növényfajokat, a hungarikumokat. Ön mit gondol?

Hajrá. Ha valamelyik kipusztul, mert az orvvadász, aki megfizette a hatóságot, hogy másfele nézzen, vagy a vállalat, aki a megfelelő ember rokonát vette fel a bérlistára, ezért oda építkezik, ahova akar, tesz róla, akkor majd átírjuk.

10. Vannak, akik azt gondolják, hogy az új alkotmánynak védenie kell a nemzeti vagyont, különös tekintettel a termőföldet és a vízkészletet. Mások ezt nem tartják fontosnak. Ön mit gondol?

Stratégia kell, nem védelem: nem körbekeríteni kell, hanem használni. Hiába védem a termőföldet, ha nem tudok belőle megélni. Lehetne mondjuk családi tulajdonú gazdálkodó alapítvány, hogy nőjön a hektárlimit. Valami.

11. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya tegye kötelezővé a bíróságok számára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében. Ön mit gondol?

Azt gondolom, hogy a bűnmegelőzéssel és a kisebb súlyú bűncselekmények esetében a rehabilitációval - kerülendő a visszaesést - kéne kezdeni.

12. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya büntetés terhe mellett tegye kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága meghallgatásra idézést küld. Ön mit gondol?

Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc? Legyen. Meg még sokan mások, még ha azt is kockáztatjuk, hogy a maradékból nem fog kijönni egy vizsgálóbizottság.

13. Az ön személyes javaslatai az új alkotmány által védendő, a korábbiakban fel nem sorolt értékekről, elvekről:

Nem védendő, de igazán belekerülhetne a törvény előtti egyenlőség, de úgy igaziból. Meg az egyenlő elbánás elve. Meg a hivatali kekeckedés büntetése, amikor pl. nincs szankciója annak, ha a hivatal nem teljesít valami határidőt vagy előírást, de az álompolgárt ugyanezért deresre húzzák. Teccik tudni, hogy érezze a polgár a törődést.

És ti (önök) mit gondoltok?

süti beállítások módosítása