Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Most komoly?

2011. január 07. - bs395

Az év legmeglepőbb híre! Döbbenetes!

"Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője a Heti Válasznak elmondta: természetesen már írt cikket a Kuruc.info hírportálra."

Tovább

A te anyád

Úgy tűnik, az új sláger egymás szórakozásának elrontása. Oké, annyira nem új, csinálják ezt időtlen idők óta az emberek, de most apropója is van: az új médiatörvény.

Bayer Zsolt, miként a Híradó vagy a Való Világ, szórakoztatóipar. A szórakoztatóipar – Howard Stern fogalmazta meg közkeletűen – nem csak pozitív érzések kiváltásán képes keresni, sőt. Van, akinek Bayer történelmi regény, másnak meg horrorfilm, ahogy a VV lehet szappanopera, vagy gyilokpornó. A Kuruc Infó szindróma is ilyen: nem csak azok olvassák, akik egyet értenek, hanem azok is, akik borzongani járnak oda (meg hogy meglegyen másnapra a téma a cikkhez).

Ámde: a Való Világ miatt nem lett több megélhetési prostituált, mint korábban, és Bayer miatt se lettek többen felhúzva a lámpavasra. Nem ez a céljuk ugyanis. A cél az, hogy pénzt generáljanak, hogy fenntartsák a feszültséget a következő adásig. Ha mindenkit elásnak az erdőben, vagy ha már mindenki nagytotálban megdugott mindenkit, akkor nincs folytatás. Az is műsor persze, amikor így egymásnak feszülnek, dagadnak az erek a nyakakon, csikorognak a fogak, holott műbalhé ez is: színjáték, ahol lehet azonosulni a szereplőkkel.

De kérdem én: ha betiltjuk a Bayert, a Kurucot, a VV-t, a híradót, a gangszta rappet, a zsidó viccet, akkor mi marad? Azon fogunk vitatkozni, hogy mekkora léptékben gazdaságos a plazmával háztartási szemétből történő áramfejlesztés? Ki fogja azt nézni?

Régi idők erkölcse

Még egyet, aztán igyekszek leállni a szerről. Most az van, hogy az IKSZ (Ifjú Kereszténydemokraták Szövetsége) arra buzdítja a népet, hogy nézzenek Való Világot, aztán jelentsék fel, az erkölcs és a családok védelmében. Jut eszembe, tudod, minek hívnák ma az udvarban befolyással rendelkező királyi ágyast? Celeb.

Ahogy volt nagy kiakadás és világvége, mikor iskolás gyerekek egymás megverését felvették a kamerás mobiljukkal és felrakták az internetre, az jutott eszembe, hogy mi a különbség a mai gyerekek meg azok között, amikor én voltam iskolás? Nekünk nem volt kamerás mobilunk.

Úgy vagyok én ezzel az erkölcs dologgal, mint Avi kuzin az angol nyelvel: szép, szép, csak rohadtul nem beszéli senki. Ne tegyünk már megint, folytatólagosan elkövetve se úgy, hogy mink aztán szebbek-jobbak vagyunk, se úgy, hogy régen minden jobb volt! Régen talán nem volt üvegezés? Leszbi-imitálás? Nem rohangált egy szakajtónyi zabigyerek egyik faluban se?

Az emberek nem dugtak félre, nem jártak bordélyba, nem hazudtak-loptak-csaltak, nem rendeztek orgiákat, mert nem volt benne a tévében. Akármennyi dolog is történik egy nap a világban, az mindig pont belefér az újságba, ami meg nem, az meg se történt. Ha a fodrásznál nem beszélik ki, hogy a Mari meg a Pityu, akkor az nem is volt - persze ha kibeszélik, akkor történetesen mindegy, hogy volt-e, vagy nem, de most nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy a "nem lehet leváltani a zembereket" platform miért próbálja állandóan jobban tudni, hogy mi kell a népnek?

(a való világot nem nézem, mert minek, az erkölcsvédők úgyis mindig elmondják, mi történt az előző részben, heveny szemforgatások kíséretében, úgy még szórakoztatóbb is)

Valósággyár

A hatóság aktivizálja magát. Most éppen az a baja, amit úgy hívnak ma, hogy hírközlés. Mert hatásvadász módon tolja a zemberek arcába a vért meg a beleket. Ez, mint tudjuk, nemzet és erkölcsrontó tevékenység, ellenkezik az ember természetes igényeivel. Vagy mégsem?

Régen voltak nyilvános kivégzések, most meg híradó van. Ha az autópályán baleset történik, a szembe sávokban is az lesz, mert meg kell állni a legbelsőben nézni, van-e vér. Az ember kívánja a látványt, a borzongást, s piaci alapon meg is kapja.

Mi lett volna, ha régen is van hatóság? Mi lett volna a a boszorkányperekkel, vagy Shakespeare-rel? A gladiátorviadalokkal, a Colosseummal? Ödipusz kit tutujgatott volna? Antigonét hova zárják be? Dózsa Györgyöt kik eszik meg? Jézust hogyan végzik ki? Vagy mindez mehetett volna, csak tudósítani nem szabadott róla, mint a Bibliában?

Ez a fajta emberjobbító kultúrharcos igyekezet egy másik rendszer öröksége, meg az az előttié, amikor ha nem beszélünk róla, akkor biztos meg se történt. Korlátolt és hazug. (persze minden a kommunisták hibája, az is, amikor a piramisépítők munka után pinát karcoltak a falakba)

süti beállítások módosítása