Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

VIII/8

2011. március 03. - bs395

Március elsején, kedden elkezdte működését a második polgári kormány. A kormányzás ugyanis nem az, hogy azt mondjuk: nincs pénz! Az Oszkó Péternek is ment. Nem kell hozzá más, mint egy számológép, kockás papír, meg ceruza. A kormányzás az, amikor kitaláljuk, hogyan lesz kevesebb pénzből jobb egészségügyi ellátás. A kormányzás csak ezután jön majd. Ott tartunk, ahol nyolc hónapja szerettünk volna tartani. Vagy nyolc éve, mert ezeket a kérdéseket az előző két kormány hanyag eleganciával addig tologatta, hogy hirtelen már nem is voltak kormányon (az őket megelőző meg azt mondta, hogy van pénz, holott nem volt).

Vagy ott tartunk, ahol 20 éve, sőt, hátrébb: az akkor - és azóta - köttetett, anyagilag és társadalmilag fenntarthatatlan kompromisszumokkal kell birkóznunk. De legalább elkezdődött. Az már így előre látszik, hogy sokak tyúkszemére lesz rálépve, ami bátor vállalkozás, úgyhogy ne mondja nekem senki, hogy Orbán Viktor gyáva volt, mert ezúttal nem volt az: neki mert menni a kádári alkunak. Nagy kérdés, hogy hogyan, milyen áldozatok árán lesz a két osztályra tagolt szocializmusból széles és nyitott középosztályra támaszkodó polgári demokrácia, de legalább van miről vitázni.

Úgyhogy pártunk és kormányunk elmúlt nyolc hónapnyi - és várhatóan azért hellyel-közzel folytatódó - időnkénti balfaszkodásai ellenére megemelem a kalapom.

Esetleg fordíthatnának kevesebb időt a sallangra, mert engem meg lehet venni (meg is vettek, kilóra, lásd egykulcsos adó), de ha még a műsor is jó, akár tapsolok is.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr942706263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.03.03. 11:36:32

"Az már így előre látszik, hogy sokak tyúkszemére lesz rálépve"
azt hiszem az utóbbi év(ek) balfaszkodásait látva, erre nyugodtan rámondhatjuk, hogy nyugtával a napot.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.03. 12:55:42

Egyszerűbb azt mondani, hogy nincs rá pénz, mint azt, hogy erre és erre nem adunk. mert akkor azt is el kel mondani, hogy miért nem adunk. Ha csak simán nincs, akkor nincs - persze, akkor is van értelme a miért nincsnek, de az már nem ennyire konkrét és lehet színezni, csúsztatni, stb. Azon mindenesetre csodálkozom, hogy még mindig vannak magyarok, akik hisznek a politikusoknak. Megérdemli ez a bagázs ezt az egész córeszt,

Vidéki 2011.03.03. 15:26:23

A teóriák világában sok minden egyszerűnek látszhat. Ott surlódásmentes közegben lehet ábrándozni.

A való életben azonban létezik a "közegellenállás", ami megnehezítheti, vagy megakadályozhatja az előre haladást, felemésztheti az energiák nagy részét.

A Széll Kálmán tervnek is ebben a közegben kell megvalósulni.

Reméljük lesz hozzá energia.

Azok az erőforrások, amik eddig a következő nemzedékek rovására lehetőségeket biztosítottak, mára eltűntek. Ezt nem szabad elfelejteni azoknak, akik minden mozdulat ellen dühödten ágálnak.

kadarnepe 2011.03.04. 18:52:28

A múltkori 48 milliárdos megtakarítási igéretből csak 0.5 milliárd teljesült. A mostani tervből is már kilőtték a nyugdíjasok ingyenes utazását, és szerintem még több tétel is repülni fog a jövőben. Ennek ellenére kíváncsian várom, hátha lesz belőle valami.

Apropó! Az normális, hogy a részletes program állítólag kész, és majd egyszer mi is tudni fogunk róla?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.04. 19:19:55

@kadarnepe:
a részletes program 8 éve kész, csak meg kellett várni, hogy a papírok kapjanak némi patinát.

Frick László Emlékzenekar 2011.03.09. 09:02:32

@Vidéki: Te öngyilkos akarsz lenni? Nincs családod? Azt hiszed, neked lesz valami buliállás AZTÁN hogy helyreáll a rend megint és az ország majd újra Lendület-be lóbálja a Pannon Puma apja kaszáját? -hogy pl te lehetsz a mittoménmi, Szűcs panni helyett a Főkefe szószólója vagy Hackl Mónikával válthatsz melegcsákány nyelet.
Bazmeg ájjá a sorba rettegjé meg minden, ha nem vagy megfázva a kellő fikatermeléshez, akkor tanájjá ki valamit! Egy kis pisztáciapuding (engedélyezett élelmiszerfesték) meg tortazselé oszt
AGGYAD A POFÁJUKBA BAZMEG!

szoigszalagod van?
Tegnap gratulált az ellenőrasszony fenyegetve azzal, hogy még majd ellenőrizni is fognak (és most uccúcsak:
Index Anya:
Így sem jó az EBESZ-nek a médiatörvény
A módosított szöveg is sérti a szervezet sajtószabadsággal kapcsolatos elvárásait.

Most Dunja Miatovity-ban van minden reményük, amit frissen húztak ki Neele asszonyból szaftosan.

Frick László Emlékzenekar 2011.03.09. 09:03:39

@kadarnepe: A nincsből mennyit lehet elvenni.

A vanhoz viszont úgymerjenek nyúúni, a kurvannyukat

mi?
süti beállítások módosítása