Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Lali, te!

2010. június 04. - bs395

„Eddig Magyarország szembe ment a trendekkel - mondta Kósa Lajos, aki szerint ugyanakkor azok az országok voltak sikeresek a válságmenedzselésben, akik nem fogadták el a Világbank és az IMF előírásait.”

Nem, Lajos, nem! Mi van, ugrált a súgógép, vagy pecsétes volt a jegyzet? Tudod, miért nem kellett egyes országoknak elfogadniuk az IMF előírásait? Mert nem kuncsorogtak nála pénzért, azért! Tudom, tudom, ez nem a te hibád, ám azt majd még az érintett országok is csak találgatják, mekkora árat (szó szerint) kell majd fizetniük érte, nem is említve azokat az országokat, akik éppen IMF nélkül lépik meg ugyanazt!

Másrészről a kampánynak vége, menjél inkább dolgozni, nem azért lettél megválasztva, hogy hülyeséget beszélj – vagy ha igen, legalább szólnál fellépés előtt, hogy vegyek eurót.

"But I still believe that what I say can make a difference
The problem is I can't hear what I'm saing from a distance"

20 év magány

"…Az előttünk fekvő dokumentum nem más, mint tényleírásokat és kívánságokat tartalmazó kijelentések laza gyűjteménye, amelyből éppen az hiányzik, ami a szöveget programmá emelhetné, vagyis hogy miképpen jutunk el a jelen helyzetből a kívánt célokhoz… Joggal tehetjük fel a kérdést: mi a biztosíték arra, hogy ebben az esetben nem olyan jószándékú kívánságok és ígéretek soráról van-e szó, amilyeneket már számtalanszor hallhattunk ebben a Házban korábbi kormányok stabilizálási-kibontakozási programjaként?! Jól tudjuk, mi lett ezeknek a sorsa… Ez a kormány úgy kér bizalmat, hogy nem mondja meg, ez a bizalom mire alapozható… A Fidesz, szándéka szerint, konstruktív ellenzék kíván lenni a parlamentben. A kérdés most már csak az, hogy kormányprogram hiányában, hogyan lehetünk konstruktívak?"
- kérdezte Orbán Viktor még '90-ben az Antall-féle MDF kormány programjának vitájában. Azóta belőle politikai örökös lett, s boldog boldogtalan idézi akkori felszólalását.

20 év múlva lehet, hogy találkozunk?

A történelem ismétli önmagát? Remélem nem. 20 éve rezsimváltás volt – most is. 20 éve gond volt a gazdaság alapjaival – most is. 20 éve dúlt a kádári alku, a hitelből jólét, a kontraszelekció, a néphülyítés – most is. 20 éve egy néppárt került hatalomra, ám nem a nem létező jobboldal, vagy az azóta se létező középosztály választotta meg – pont, mint most. 20 éve a kormányprogramot az ifjak alkalmatlannak találták – most is.

16 éve az a néppárt darabjaira hullott, s a rommá vert, leírt baloldal került hatalomra. Nem lenne jó, ha a történelem ismétlené önmagát, de ahogy a dolgok kinéznek… adóátalakítás majd talán két év múlva, lakásfelújítás csak 10 év alatt (akkor meg majd már majdnem kezdhetjük is előröl), alkotmány 4 év múlva, önellentmondás, stb. Addig is szimbolika, szimbolika, szimbolika, elég (hmm) esetlen időzítéssel helyenként.

Gyerekek, biztos jól lesz ez így?




"Ha akkor [1990-ben] elkezdtük volna, mostanában végeznénk."

Der President

"Az én meglátásom szerint azonban jó úton haladunk, ám a szélesebb közvéleménynek is meg kell értenie, hogy egy hozzánk hasonló méretű, exportorientáltságú, és ezért exportfüggésű országnak szüksége lehet katonailag beavatkoznia kétség vagy veszély esetén, hogy érdekeltségeit, mint a kereskedelmi utak szabadságát vagy egész régiók stabilitását megőrizze, ellenkező esetben lehetőségi beszűkülnének a kereskedelem, a munkahelyek és a bérek csökkenése által. Ezt kell megvitatnunk, s úgy vélem, jó irányba haladunk."

És ezért mondott le. Bár csak érteném a németeket.

süti beállítások módosítása