Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Sorminta

2009. február 08. - bs395

A kétszereplős posztmagyar kánon egy kötelező kortárs szólamához értünk: Daróczy Dávid újra felhívta a figyelmünket, mennyire nem mindegy, ki-milyen sorrendben lett gazdag, illetve politikus. Kedves tőle. Nélküle szép lassan közéleti demenciába süllyednénk mi, egyszerű választók. Ha ez nem lenne elég, a jelek szerint feledékenyek is vagyunk. Ez utóbbi szerintem nem igaz: inkább ignorensek vagyunk. Az események és a kijelentések között fennálló disszonanciát úgy igyekszünk feloldani, hogy hiszünk, méghozzá vakon. Vagy blogolunk, kinek mi jön be.

Tovább

Heccsatt!

Örömmel közölhetem a tisztelt nagyérdeművel, hogy sikerült megtalálni a legcsudálatosabb gamer számot, amit valaha:

Fuck that,
I like this sensation!
Headshot, only one shot will kill
It's time to kill another one!

A király közben hazatért az Unreal Tournament 3 képében, amiben a sniper bolt action, és csúnyát szól :-)

Tudom, ez rajtam kívül annyira se hozza lázba a mindenki mást, mintha Gyurcsány nyílvánosan pakolná sportszatyorba a IMF hitelt, miközben Bajnai és Veres falaznak ennen testükkel takarva őt, de a hét eseményei szombat óta nem hagynak kétséget a felől, hogy lófasz lesz itt, nem acélmalom.

A feszültség forrása: Hardcore Radio(pont)nl!

Ingyenkör

Először is: Bástya elvtárs unokájának hívatni magát nagyon punk dolog lehetne, és megemelném a betörőfazonú kötött sapkámat, ha nem a mélységes sértettség szólna belőle. A sértettség egyik eredője pedig, hogy azt nem úgy és nem azt és nem annyiért, mint ahogy a 'Nemzet állította. Ugyanis két szám, öt oldal, 41 történelmi-közéleti női személyiség, és csupán két és fél millió forint. Most nem megyek bele a nyomtatott sajtó kritikus tömegének önfenntartó szükségtelenségébe, pláne Magyarországon, pláne közéleti-politikai ügyekben, és inkább a minisztériumhoz intéznék pár keresetlen sort.

Tovább

A herczeg új ruhája

Princz Gábor ügye egy a sok közül. Olyan ez, mint amikor az Agrobank ügyben hozták az ítéleteket, akkor az egyik vádlott idős korára való tekintettel csak másfél év felfüggesztettet kapott, míg az a félkegyelmű srác az Alföldön, aki ezidőtájt lelőtt egy gólyát, kb. ugyanekkora letöltendőt. A hihetetlen állítások sűrűjében - Járai megfenyegette, hogy elvágják a gyerekei torkát, ha beszél - elvesznek azok a részletek, amiket kisbuszban szállítanak a tárgyalásra, mert annyi van belőlük.

Tovább

Szegényember

UPDATE: Daróczy már tegnap megválaszolta a kérdéseket, csak én maradtam le róla.

***

Az én miniszterelnököm legyen gazdag ember. A minisztereim, államtitkáraim, parlamenti képviselőim se legyenek szegény emberek. Mutassák, hogy akik sokat tesznek hozzá az országhoz a kapitalizmus jegyében, akik tudják, mi vezet eredményhez, visz sikerre, azok irányítják a gazdaságot, hozzák törvényeinket. Sőt: legyenek rá büszkék, hogy vitték valamire, hogy bízni lehet bennük, hogy a kezükön megforduló pénz szakértelemmel kerül felhasználásra. Tekintsünk el attól, hogy Magyarországon élünk, és az eredeti tőkefelhalmozás hogyan is alakult a mi kis kapitalista köztársaságunk ködbe vesző hajnalán (és alakul még ma is - 100 milliós adócsalás két év felfüggesztett?). Attól is, hogy mennyire felelősségteljesen bánnak a rájuk bízott vagyonnal és jogokkal, különben vagy vér kezd szivárogni a fülünkből, vagy teszünk róla, hogy mások füléből szivárogjon. De attól ne, hogy akiknek vezetniük kéne az országot, mit dugnak az orrunk alá úgynevezett vagyonbevallás néven!

Tovább

Listavezető

Ha licit, hát legyen licit. Ő 199 fős országházat vizionál, én meg 10 főset, házelnököstül, jegyzőkönyvíróstul és szóvivőstül. Tippem szerint az enyém még olcsóbb lenne, hiszen ő se nagyon tud más érvet felhozni. Ha tovább görgetem még az épületet is kiadhatnánk albérletbe, a komplett törvényhozás úgyis elférne egy kertes házban, nem lenne akkora fűtésszámla, és cigizni is könnyebb lenne kijárni. Fizetés, költségtérítés és szolgálati autó alig, átlátható lenne és egyszerű. Őszinte.

Ahogy ma a parlament működik, az teljesen fölöslegessé teszi azt a sok embert. Majd ha nem szavazógépek ülnek a plenárison, akkor esetleg lenne értelme vitázni a létszámon de addig nem nagyon. Bőven lefedné a tevékenységüket, ha minden pártból/pártszövetségből egy-egy képviselő kerülne csak megválasztásra, és az ő szavazata annyit érne, ahány mandátumot fel lehet írni a neve mellé. Nem kellenének időközi választások, vagy hosszas egyeztetések, a büfét is könnyebb lenne megoldani.

Tovább

Szemüveget a bírónak!

Kéne már egy verziókövető program a kormány terveire. Kiírhatnánk rá közbeszerzést kétszeres áron, de legalább lenne. A rossebb se igazodik már ki az egészen, hogy mikor merre meg mennyit mondanak, nem beszélve arról, hogy amit éppen mondanak, az most jó-e egyáltalán? Előrebocsájtom: nem, nem jó. Mert nem elég, és mert rossz végén kezdi. A zárszót lásd a végén.

Tovább
süti beállítások módosítása