Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Foglalkoztat

2009. november 28. - bs395

„Csütörtöki értesüléseinknek megfelelően valóban fejlesztési portfóliót, a foglalkoztatási és szociális tárcát kapja az új Európai Bizottságban Andor László.”

Azért ebben van valami pikáns, nem? Egy MSZP-s közgazdász fogja felügyelni az európai foglalkoztatáspolitikát. Hátha tanul valamit, nem csak olyanokat, hogy:

„Az ezredfordulóról visszatekintve neoliberális évtizedet tudhatunk magunk mögött, mely súlyos torzulásokat is hozott, radikalizálva a jobboldali erőket. A politikai baloldalnak képesnek kell lennie a rendszerváltás korrekciójára.”

És ez még kilenc éve volt. Azóta láttuk, mit sikerült összehozni a torzulások csökkentése terén. Plusz azóta tényleg van radikális/szélső jobboldal. Megy ez, csak akarni kell.

Persze, tudom én, hogy ha fele annyit értenék a közgazdaságtanhoz, mint ő, akkor akár lehetnék is valaki, de hogyan viszonyuljak olyasvalakihez, aki a pénzügyi deficitet fejben át tudja váltani szociális deficitre? Nem az lenne a dolga, hogy fenntartható rendszert hozzon létre?

Senkit sem érdekel, hogy...

Az ember furcsa késztetést érez áldozatok még meg sem száradt vére fölött megmondani a tutit. Kinyilatkoztatás folyamatban, kérem, a valósággal ne zavarjanak! A pécsi lövöldözésről eddig két vonalat olvastam: vagy amerikanizálódunk, vagy Gyurcsány-Bajnai hibája az egész. Bumm bele a közepébe.

Amerikanizálódunk? Ja, majd ha az egy főre jutó GDP-ben is közelítünk, vagy ha a korrupciós listán javítunk vagy 30 helyet (ez úgy 50%-os javulás lenne, csak szólok), akkor, esetleg. Valahogy ezekben a kategóriákban nem sikerül amerikanizálódnunk. Gyurcsány-Bajnai hibája a lövöldözés? Nem. Elmebetegek mindig is lesznek. De hogy jutnak legálisan fegyverhez?

Ajánlással, pszichológiai vizsga nélkül, úgy. Könnyű lenne valakinek a nyakába varrni a történteket, hogy a társadalmi struktúrák felbomlása hogyan a kormány hibája (az, egyébként, mert a világválságot nálunk ez megelőzte pár évvel), hogy az ilyen esetek mennyire szolgálják a „társadalmi fejlődésünket” (ti. az amerikanizálódást) (nem, nem segítik, kurvára nem), de mi lesz az elkövetővel?

Beindul az áldozatkultusz, az lesz. Meg az ellenségkeresés. Meg a tőkekovácsolás. Meg az allergén reakciók. Meg a félelemkeltés. Meg a tuti megmondása. Lásd fentebb.

Gazdaságibűnözők

„Kóka János az országot szégyenpadra kényszerítő gazdasági bűnözésről beszélt a parlamentben: a rádiópályázatok botrányáról szólalt fel, és megint parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolta. A parlament később ismét nagykoalíciós szavazással utasította el a javaslat napirendre vételét.”

A korrupció az, amiből kihagynak, ugye? A Fidesz meg az MSZP pedig ellenfelek, igaz?

süti beállítások módosítása