Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A kutya marad

2009. október 18. - bs395

Most, hogy a technikai fejlődés elérte végre azt a bizonyos szintet, már a trolltalanítást is automatizálni lehet, persze individualista és voluntarista módon: az eszköz ott van, aki akarja, használja. Azaz: a blogadmin számára megnyílt a lehetőség, hogy saját blogján tiltott szavak jegyzékét állítson össze, melyeket soha, senki, semmilyen körülmények között nem tud majd cenzúrázatlanul bekommentelni, és még csak gombnyomás se kell mögé.

Jut eszembe, tudod, mi a rendszergazda munkaköri leírása? Disznókat megetetni, gombokhoz nem nyúlni!

Tovább

Bőségszaru újratöltve

Valahányszor a pénzügyminiszter nyilatkozatait olvasom, felmerül bennem a gyanú, hogy ő meg én nem ugyanarról az országról beszélünk. Lehet, hogy ennyire leköti az új elektromos garázskapu távirányítója, velem is meg szokott esni az ilyesmi, csak mivel nekem nincsen garázsom, és a gombnyomásra nyíló esernyőkkel tudom ugyanezt játszani.

Történt pedig, hogy azt mondta a szájával, hogy

„A jövedelménél megtakarított adót a magánszemély a vagyonadóval automatikusan befizeti, ezért az adóhatóságnak kevesebb vagyonosodási vizsgálatot kell lefolytatnia.”

Namármost a művelt angol ilyen esetekben a wtf betűhármast szokta kiírni, a végén sok kérdőjellel, de hasonló késztetést érezhet minden számolni tudó magyar ember, csak legföljebb a „Péterkém, elmész te a …” formát használná, a pontpontpont helyére mindenki vérmérsékletétől függően trópusi növényt vagy lámpavasat behelyettesítvén.

Tovább

Ez már az?

Lendvai Ildikó programot ad. Fogadjuk el, szerkesszünk bele, hozzuk össze, ami összetartozik.

„A program fő kérdése, hogy milyen világot, milyen országot szeretne az MSZP a válság után […] erősíteni szeretnék az állam gazdaságfejlesztő, valamint munkahelyteremtő funkcióit […]a továbbiakban nem lehet a magyar gazdaság motorja a tulajdonszerkezet változása.”

Ezek szerint nagyjából minden maradna a régiben, kivéve, hogy elfogyott az osztogatnivaló. Erre lehet megoldás, hogy elmúlik a válság, ugyanis időközben az országkockázati felár lement a válság előtti szintre.

Tovább

Arányszám

Az idei első háromnegyed évben mintegy 300 millió eurónyi külföldi működő tőke Magyarországra hozásában működött közre a magyar befektetésösztönzési ügynökség (ITDH), míg az idei negyedik negyedévben további 500 millió eurós befektetés várható - jelezte tegnap a szervezet vezetője.

Mennyi pénz, nem? Nem?

Pozsony határában, mintegy 1.5 milliárd euró értékű befektetéssel épít kereskedelmi-, konferencia-, szabadidő- és szórakoztatóközpontot a TriGranit.

Akkor most mi van? A TriGranit egymaga közel kétszer annyi befektetést visz Szlovákiába, mint a befektetésösztönzési ügynökség Magyarországra? Ez hogy jött össze? Félreértés ne essék, nem az ITDH munkáját szeretném én becsmérelni, de nem kéne megnézni, mi az, amit a szlovákok tudnak, mi meg nem?

süti beállítások módosítása