Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nekirekesztés

2009. október 10. - bs395

Kottából rasszistának lenni könnyű, improvizálni nehéz. Fehér emberre mondani, hogy idegengyűlölő, közhely, még ha pár évtizede szabályosan meg is feszül a sápadtarcú populáció, hogy ők annyira de nagyon nem idegengyűlölők, majd sérvet kapnak. De amikor mondjuk néger utál négert, faji(!) alapon, az zavarba ejtő. Arról még nincsen ábra a tankkönyvben.

Ugyanígy a kirekesztéssel. A kirekesztéshez ugye két fél kell: a kirekesztő, és a kirekesztett. Kirekesztőből – minő véletlen – valahogy mindig több van, mint kirekesztettből, ez alapszabály – kivéve, ha mégsem így lenne, de akkor a jelenséget nem lehet értelmezni, div 0, goto 20.

Tovább

Az a felső 2%

Középosztály, főnév. Jelentése:

The Economist: akinek a bevételéből az alapvető szükségletek – lakhatás, étkezés, oktatás, egészségügy – kielégítése után a harmada megmarad megtakarításokra, vagy rekreációs tevékenységekre.

Arisztotelész: akik nem is gazdagok, de nem is szegények, s akik által – s akikkel szövetségben – egy demokráciának léteznie és működnie kell (kéne). Más szóval egy állam politikai rendszere csak annyira erős és stabil, amennyire a középosztálya.

Szerintem: az, akinek a napi megélhetése nem függ a központi újraelosztástól.

Tovább
süti beállítások módosítása