Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Járványügy

2009. február 01. - bs395

Egy nem influenzás nő egy átlagos napja

Reggel elindítja a gyerekeket az iskolába - tízórai, tornazsák, ellenőrző aláírva -, utána elmegy dolgozni, az ebédszünetben elmegy postára meg bankba, munka után hazafele bevásárol, otthon megfőz, kitakarít, kikérdezi a hazaérő gyereket, mos és csinál egy teát az influenzától látványosan haldokló férjének. Majd alvás, és másnap ugyanez előröl.

Egy influenzás nő egy átlagos napja

Reggel elindítja a gyerekeket az iskolába - tízórai, tornazsák, ellenőrző aláírva -, utána elmegy dolgozni, az ebédszünetben elmegy postára meg bankba, munka után hazafele bevásárol, otthon megfőz, kitakarít, kikérdezi a hazaérő gyereket, mos és csinál egy teát az influenzától látványosan haldokló férjének. Majd alvás, és másnap ugyanez előröl.

Nem azt akarom mondani, hogy Budai kisasszony nem lehet influenzás, vagy nem lehet tényleg beteg, akár súlyosabb szövődményekkel is. Jobbulást neki, btw. Azt akarom mondani, hogy a saját kis életemben az influenzás nők nem szoktak összeesni, pláne nem a munkahelyükön, pláne nem nyilvánosan. Persze lehet, hogy én tudom rosszul. Kívántam már jobbulást? Esetleg még azt, hogy a sajtótájékoztató alatt én is majdnem elájultam. Kétoldali gyurcsányitisz, csak az enyém a mániákus depresszióra emlékeztetett: eufória, aztán letargia, majd beállt a teljes apátia.

Zacskós drazsé

A miskolci rendőrkapitány azt mondta, hogy cigány. Sőt, hogy vannak cigányok, akik bűnöznek. Ez nem elég, hanem arra is kitért, hogy vannak olyan bűncselekmények, amiket inkább cigányok követnek el, mint nem (a pszichopata sorozatgyilkosok meg fehér, középosztálybeli férfiak). Hovatovább azt is megemlítette, hogy teszik ezt azért, mert akkor a cigányságuk inkább védelmet jelent még a rendőrség előtt is. Lett is horgadalom rendesen! Mert azt mondta, hogy cigány! Gusztos Péter az elsők között is első, Munk Veronika, a romaügyi médiamanipuláció nagymestere szorosan követi.

Tovább

Egészséges fajdvédelem

Így messziről nézve vicces.

Közelről annyira már nem.

Én várom a napot, amikor Mohácsi Viktória leüti Guszots Pétert a mobiljáért, mert elfogyott az EU támogatás.

Járulékos veszteség

Jön! Jön! Jön! A válságkezelés! Proszim pozor! Olyan adó-átalakítás és strukturális reform lesz, hogy a szlovákok ide fognak átjárni céget alapítani! Hogy miért? Mert 5%-al csökkentjük a járulékokat! (a tájékoztatás nem teljes körű) Tetszik tudni, ezek azok a dolgok, amikből nyugdíjat meg egészségügyet fizetünk. Meg ezek azok a dolgok, amiket leginkább nem fizetünk. Hogy ebből hogyan lesz keresletélénkítés, azt nem tudom.

Tovább

Hit és/vagy segély

Logikai lóugrás. Úgy szeljük a levegőt az ostoba gyalogok fölött, hogy csak úgy csillog a lószerszám a tudás reflektorának fényében. Van ugye az, hogy a ballibek mindent fekete-fehérben látnak (az ökoballibek zöld-feketében, mint a Hercules monitor). A ballibek meg köztudomásúlag a nem jobboldaliak. A nem zsidókeresztények. A nem magyarok. A nem katolikusok. A nem konzervatívok. Tetszés szerint. És ez persze nem fekete-fehér felosztás. Szóval ateistának lenni nagyon is ballib dolog. Ez segíthet megérteni az alábbi szembeállítást: egyházak állami támogatása vs. segély a cigányoknak. Érted, ez itt az előző mondat második felében egy ilyen kizáró ellentét. Vagyis ha nem akarsz államilag egyházakat támogatni, akkor te a cigányoknak akarsz több segélyt, csak úgy, pofára. Mert ballib vagy. Mert azt mondtam. Meg különben is: francia forradalom! Tiszta sor.

Nem akarok ateista egyházat!

Gondolkodtam, hogy írjak-e egy jó kis egyházfikázós meg hisztisbigottszapulós posztot az ateista buszkampányról, meg annak a helyenkénti betiltásáról. Viszont amik azóta fel-felhangzanak elszomorítanak. Mert nem akarok ateista egyházat, ateista vallást, ateista dogmákat. Jézusom! Lesz majd mise is, ahol jól nem imádunk senkit? Nemár. Miért akarnak ennek szervezeti formát adni egyáltalán? Az ateizmus Isten nélküliség - ha úgy tetszik, istentelenség, nem pedig istenellenesség (fura is lenne). Aki le akarja csak cserélni az eddigi liturgiát az teljesen fölöslegesen teszi. Miben csalódtál? Az üzenetben vagy a módszerben? Mert itt aztán mindkettőből kapsz újat, szebbet, jobbat? Elárulok egy nagy titkot: nem kapsz.

Tovább

Betemetjük panamát?

A parlamentarizmus egyik alapja az, hogy vannak, akik kormányon vannak, és irányítják a szabályozást, hozzák a döntéseket, és vannak, akik ellenzékben. Az ellenzék legfontosabb feladata, hogy árgus szemekkel figyelje a kormányon lévőket, nehogy azok elkanászodjanak. A magyar rendszerváltás egyik összeesküvés-elmélete, hogy a mindenkori kormányokat és ellenzékeket alkotó erők és személyek egymással a legnagyobb egyetértésben kanászodtak - és kanászodnak - el, kéz a kézben, maffia szerű összefonódásokat és egymást zsaroló érdekszövetségeket teremtve, ahol az omerta - és megtörésének következményei - átnyúlik a családokon.

Tovább
süti beállítások módosítása