Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Az megvan kétszáz

2009. június 19. - bs395

Két össze nem tartozó hír:

A Jobbik 1000 EUR letétet kér az interjúkért, hogy majd abból állja a perköltséget (azóta ugyanazok az emberek, akik ezt állították, finomítottak, hogy csak a külföldiektől, meg csak az "ellenséges" médiumoktól, majd megint ugyanezek mondták, hogy semmi sem igaz, az se, amit egyel korábban mondtak a saját szájukkal).

A Fidesz prominensei első fokon pert nyertek a Jobbikkal szemben, fejenként 200 ezer forint vigaszdíj, plusz helyesbítés. Lehet, hogy az előzőekben eredetileg nem erre a perköltségre gondoltak, de fura az egybeesés, nem?

Ne az én anyámat

E-mailben terjed a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom kampánya, a Nem az én nevemben! Tömör egy felsorolás, csak erősen foghíjas. Azt az elején leszögezném, hogy a Jobbik sem a szívem csücske. A dolgok, amiket a levélben mantráznak, illenek is rájuk, csak féloldalas kizárólag az ő nyakukba varrni.

Megkülönböztetést használt a felsőoktatási felvételiken a kormányzat is, amikor plusz felvételi pontokat ért a hátrányos származás, ezzel jelezve, hogy vagy nem tartják a jelentkezőt képesnek a megfelelő tudás elsajátításához, vagy magukat alkalmasnak arra, hogy a tanuláshoz szükséges feltételeket biztosítsák az arra érdemeseknek. Lehet érvelni, melyik a rosszabb: az, aki szemtől szembe semmirekellőnek tart valakit, vagy aki erőpozícióból lenézi. Szerintem egyik se kívánatos.

Tovább

Bakázás

Mi, a Párt, nem játszunk kisded hatalmi játékokat. Az ország érdekét tartjuk szem előtt, s ezért kompromisszumokra is hajlandóak vagyunk, mint azt felelős politikusok teszik.

Mi, a Párt tiszteletben tartjuk a hatalmi ágak szétválasztását. Nem törekszünk formális vagy informális teljhatalomra, mert a közösség jólétét veszélyeztetné.

Mi, a Párt, nem hülyítjük a választóinkat, nem köntörfalazunk, nem akarjuk a történéseket jól megkommunikálni, nem a kibúvókat keressük.

Mi, a Párt vállaljuk a felelősséget, nem titkolózunk, őszintén, egyenesen és nyíltan politizálunk. Hisszük, hogy a választóink megérdemlik ezt.

Na de azok a másikak… hát nekik a szemük se áll jól! Ők még egy főbíró választásból is kutyakomédiát csinálnak!

Szavazz ránk!

Mint pók a hálóját

Szinkóóópa-tá

„Van egy kormányzóképes erő, aztán szünet, szünet, két közepes, és néhány bejutásért küzdő párt.”

Középre át!

Az a baj, hogy a közép az vagy egy kívánt egyensúlyi állapot origója, vagy az egyensúlyi pont. Mivel a magyar választók jó kétharmada balos és/vagy bizonytalan, az utóbbi eléréséhez balra kell dőlni, mert arra húz a tömeg, csak onnan meg elég nehéz válldobást csinálni, hogy az első pozíciót – kívánt origó – elérjük, pedig a második az elsőnek az előfeltétele. De hol talál szilárd talajt az ippon kivitelezéséhez? Kibe kapaszkodik? Kényszerből – vagy kivagyiságból – adókerülő kkv-k? Elszegényedő családok? Töpörödő középosztály? A támogatásokat nyögő mezőgazdaság? Szétbarmolt közszféra? Mert a társadalom kétharmada gazdaságilag is baloldalt van: az állam elvette, de nincs miből visszaadnia. Az a megoldás, hogy ezentúl az állam esetleg nem venné el, kívánatos és üdvözítendő, de a megtérülése 5-10 év, a ciklus meg csak 4. (8-9%-os hiánnyal meg még Orbánnak se ád az IMF)

Tovább
süti beállítások módosítása