Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Bájbáj Szása

2009. január 11. - bs395

Elegem lett a parlamentből. Nem kívánom magam egészségromlásnak kitenni.
- Boros Péter

Miniszter úr, aki sokat hazudik, az megvakul!
- Alvin és a mókusok

Most miért, mondták volna azt, hogy "Luxusvilla, Cadillac, tisztelt Boros úr, a portás már a nőével is állva kúr!"?

Esküdj!

Az alábbiak teljes egészében a képzelet szüleményei, alaptalan összeesküvés-elmélet. A szereplő országok, a feltételezett célok a valóságban nem léteznek, és egyébként is, paranoid túlzás az egész. Oroszország "összeveszett" Ukrajnával, és elzárta a gázt. Na de miért? Mert az ukránok nem újították fel a szerződést, azért, és nem hajlandóak sokat fizetni a gázért. Legalábbis ezt mondják. A kommunikációt tekintve elég esélyes, hogy az oroszok viszik a prímet mind a válság kirobbantásában, mind annak lefolyásában, és épp igyekeznek uniós üzletfeleik előtt normakövető, tisztes polgárokként feltűnni. Mik lehetnek a céljaik?

Ukrajna ellehetetlenítése

A narancsos forradalom óta szúrja az oroszok szemét, hogy az ukránok már nem úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek. A válság oroszvezérelt kommunikációja igen kínos helyzetbe hozta, csaknem az egyedüli rosszfiúként tünteti fel az ukránokat a vitában, akik mások kárára visszaélnek a helyzetükkel. Plusz hozadéka a kialakult szituációnak, hogy ha az oroszok fel is újítják a szerződést, azt olyan áron teszik, ami az ukrán kormány ígéreteit és az ország költségvetését alapjaiban írja át, ellehetetlenítve Timosenkót és támogatóit.

Tovább

Fordítóprogram

Gyurcsány Ferenc nyilatkozott az MTI-nek, de olyat, hogy itt a világválság közepén megnyaljuk mind a tíz ujjunk. Polmarketingben járatlan, esetleg feledékeny polgártársak kedvéért álljon itt egy rögtönzött Gyurcsány-magyar szótár, vagyis inkább csak szószedet, a nyilatkozat alapján:

"javunkra kell fordítani a vihar erőit annak érdekében, hogy a nagy átrendeződés után Magyarország jobb pozícióba kerüljön"

Elég nagy szarban vagyunk, de ha valami oknál fogva mégis kirántana valami minket belőle, majd azt mondjuk, hogy a mi érdemünk.

"Mint mondta, ez lehetőség és talán kényszer is egyben, hogy kölcsönös belátással, engedményekkel megszülessen egy minél átfogóbb - a következő 6-8 évre szóló - társadalmi-gazdasági megállapodás, amelynek a végrehajtását ebben a kormányzati ciklusban el lehet és el kell kezdeni."

Jövőre választások, és különben is, idén ne nagyon várjon belőle senki semmit. Emlékeztek még a 2005-2006-os adócsökkentésre, meg nagy tervekre? Aztán az azt követő ÁFA emelésre, meg a szolidaritási adóra, meg a járulékemelésre? Na, ezt tervezzük most is.

"ha erről meg lehet állapodni"
"amelyhez egyetértés kell, és ezt szintén elő kell készíteni"
"konzultáció előkészítésére van szükség"

Beszélünk, addig is telik az idő. Különben unatkoznánk mi is, ti is, megmondó embereinknek meg maguktól kéne témákat kitalálni, amit azért nem hagyunk rájuk, még a végén elszemtelenednek. Mondtam már, hogy jövőre választások?

Remélem tudtam segíteni.

Szijjártó hasít

"Ha valaki ezeket felesleges és vicces kérdéseknek tekinti, nem méltó arra, hogy az emberek bizalmát kérje és elnyerje" - Szijjártó Péter Budai Bernadett kormányszóvivő sajtótájékoztatón elhangzott közleményére reagálva.

"Tisztelt Miniszter úr!

Az Önök kormányáról már több éve kiderült, hogy képtelen megvédeni a magyar emberek jogait. Mostanra aztán az is bizonyossá vált, hogy a magyar emberek munkahelyeinek megvédésére is képtelenek. De azért az mégiscsak több a soknál, hogy a magyar emberek pénzén nemzetbiztonsági védelemben részesítik azokat a külföldi sztrájktörőket, akiket azért hoztak Magyarországra, hogy magyar munkavállalókat alkotmányos jogaik gyakorlásában akadályozzanak !
Kérem, haladéktalanul adjon arra magyarázatot : milyen alapon költik a magyar emberek pénzét a magyar emberek alkotmányos jogait korlátozó külföldi sztrájktörők védelmére? Ki és milyen indokkal döntött a külföldi sztrájktörőknek nyújtott nemzetbiztonsági védelméről? Az ügy súlyosságára tekintettel várom mielőbbi válaszát." - Szijjártó Péter, országgyűlési képviselő kérdése Draskovics Tibor igazságügy miniszterhez.

Kedves Szijjártó képviselő úr!

Beleolvastam találomra a kérdésekbe (a teljes lista a válaszokkal együtt pdf-ben itt), főleg a vicces címűekbe, és meg kell, hogy mondjam, az önénél sokkal értelmesebb kérdésekkel is találkoztam. Olyan is volt persze, hogy ugyanattól a képviselőtől egyszer kérdésnek álcázva az általános magyar búbánat és panasz tört fel, majd egy másik kérdésben teljesen értelmes és jól átgondolt, kifejezetten előremutató problémát vet fel, szakszerűen, részletesen, hivatkozásokkal megtűzdelve (e helyütt pl. Meggyes Tamásra gondolok). Volt továbbá, aki választókörzetének problémái felől érdeklődött, nevezetesen ha egyszer egy páneurópai közlekedőfolyosót már kijelöltek a magyar-ukrán határszakaszon, akkor miért nem tesznek lépéseket a vállalt kötelezettségek teljesítésére, és építenek ki éjjel-nappal működő határátkelőt?

Azt kellett viszont tapasztalnom, hogy sok kérdés az ön fent idézett irományához hasonlóan semmitmondó, tartalmatlan, hatásvadász, sőt, érdemi kérdést nélkülöző vagdalkozás és sirám (el is ment a kedvem a továbbolvasástól hamar). Ön és kérdező társai parlamenti képviselők. Ha a választópolgárból kedvenc kiskocsmájában, baráti társaságban kifakad a "minden szar, miért nem tesznek ezek semmit" fájdalma, nos, ő megteheti. Ő ugyanis nem parlamenti képviselő. Ha viszont azt olvassa - ha olvassa -, hogy azok, akiket azért fizet, hogy ne legyen minden szar, és tegyenek valamit, egy hajszállal se rátermettebbek vagy felkészültebbek nála, akkor én csak egyetlen kérdést intéznék így látatlanban, nem külön megjelölve minden egyes címzettet: önök minek vannak ott?

Sólyomcipő

Feliratkoztam mindenféle rss feedekre, hogy nagyon up-to-date legyek, bár a legtöbbet olvasatlanul törlöm is. Az egyik ilyen nagy gyűjtőben megakadt a szemem az alábbi foszlányon: "Újévi köszöntő - kedves alattvalók". Én hülye egy Hócipős Farkasházy írásba kattintottam. Ez itt a link. A nyugalom megzavarására fokozottan alkalmas. A szerző hagyján, hogy nem vicces - sőt, tőle vicces dolgot még nem hallottam/láttam -, ez egyéni ízlés kérdése, de hogy akaratlanul is olyan összehasonlításba keveri önmagát, amiből egész egyszerűen nem jöhet ki jól, az már-már amatőrizmus, ami külön kínos tekintve hosszú "pályafutását".

Sólyom Lászlónak nem hiszem, hogy védelemre lenne szüksége, pláne nem az enyémre. Világnézetünk igen sok ponton eltér, döntéseivel sokszor nem tudok egyet érteni, viszont egy dolgot el kell ismernem: köztársasági elnökünk úriember. Így. Olyan ritka jelenség a magyar politikában, amiből elkéne még úgy pár száz darab közéletileg. Nem értek egyet az ambivalens lokátor-akciójával, több normakontrol - így a távoltartási például - indoklásával, a szintén ambivalens 2006 őszi eseményekre adott reakciójával, viszont maximálisan becsülöm benne, hogy nem azért teszi, mert minden vágya, hogy egyet értsek vele. Nem ez motiválja.

Tovább

Válságvilágosodás

Világválságoznék megint egy picit. Olvasgattam az egymásnak ellentmondó hírek és értelmezések között, hogy honnan és mi végre is van ez a válság, de mint kiderült, elvesztem a technikai részletekben, mert a válság oka az, hogy erkölcstelenek vagyunk. Mert nem hiszünk eléggé Istenben és az ő egyházaiban, azért. Örülök, hogy ez tisztázódott. Pláne, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke szerint is a liberális egyenlő a felvilágosodással, az "instant mennyország itt és most" agyrémével.

Tovább
süti beállítások módosítása