Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Jézus él?

2009. január 04. - bs395

A minap ütötte meg a fülemet a tévéből egy vita, hogy a feltámadást hogyan kell értelmezni? A hivatalos álláspont: szó szerint. Kevés dologban értenek egyet a keresztény felekezetek, de ez egy elég sarkalatos pont náluk. Nem akarok itt hitvitát gerjeszteni (gerjesszen az, aki hisz benne, én kiszálltam, jobban mondva be se szálltam), de az én logikám szerint elég "jogos" kérdés, hiszen a Biblia és egyéb szövegek tömkelegéről derült ki az idők folyamán, hogy azt nem is úgy kell érteni, az csak metafora, kivéve ezt.

Valamiért nem úgy kell olvasni, hogy úgy támadt fel, hogy éppen bimbódzó egyházát atomjaira robbantották pont a születésénél, ám az mégis újra összeállt. Nem úgy születik újjá, hogy emberről-emberre terjednek tanításai, "újjászületvén" minden egyes hívőben, nem. Nem úgy emelkedett a mennyországba, hogy elhozta a megváltás receptjét mindenkinek, kik - akárcsak ő - Isten gyermekei lennénk, s így végre valahára mi is oda juthatunk, köze nincs hozzá. Jézus az az ember, aki három napig halott volt - nem tetszhalott, hanem rendes, ahogy kell -, aztán már mégsem volt halott, majd fizikailag emelkedett a mennyek országába, teljes testi valójában. Te tudsz ilyet? Ugye, hogy nem!

Tovább

Lendvai jövője

Lendvai Ildikó politikusasszony jövőt lát. Azt mondja, az MSZP inkább a hosszú távú célokról egyeztetne, mert azok - itt tessék figyelni - nem jelentenek közvetlen politikai veszélyt. Én meg még izgultam, hogy idén már megint minden áldott nap közvetlen politikai veszélyben fogunk élni, de fölöslegesen aggódtam, mert a kormány - és a párt - a helyén van. Jegyezze meg mindenki: idén nem lesz mindennapi, közvetlen politikai veszély!

Hogy ez ködevés? Abszolút. A politikai veszély ugye népszerűség, támogatás - szavazati és anyagi -, és pozícióvesztés. Ez azért nem érint olyan sok embert a népességből. Vannak olyan közvetlen problémák - egyre több itt a világválság oldalszelén -, amik már jó pár éve megkeserítik a választók életét, de azok kínosak, pláne az elintézésük. Az közvetlen politikai veszély. Vagyis az MSZP idei politikája röviden: minden marad úgy, ahogy eddig.

A 2010-es kampányig mindenképp.

Közbevetés: a Fidesz nyilatkozata ugyanezt tartalmazza a saját terveiket illetően, csak nincs ennyire körülírva.

süti beállítások módosítása