Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kompulzív diszfunkció

2008. október 26. - bs395

Olyan nekünk egy állami ünnep, mint diszfunkcionális családnak a karácsony. Ilyenkor nem kell dolgozni menni, nincs nyitva a bolt se, össze vagyunk zárva hirtelen nagy szabadidővel, és ki nem állhatjuk egymást. Hétköznap dolgunk van, nem érünk rá egymással különösebben kiabálni - hacsak nem ebből élünk, mint a politikusok és bérelt értelmiségijeik. Esetleg némi lökdösődés, hangoskodás a sorban a postán, vagy dudálás-mutogatás-kormányráhúzás kombó a dugóban.

Tovább

Az én '56-om

Talán nincs is nekem olyan. Nem is ismerek olyat. Pedig mindenkinek van, tudom. Átkarolnak, közel húznak, és úgy üvöltik a fülembe az IGAZSÁGOT - az ő igazságukat, egymás után. Vérzik már a dobhártyám, ember!

Megmondják, mit kell gondolnom, kit kell utálnom, és én megtanulom, megtanultam: utálok már mindenkit, elég, ha tudja, tudni véli, mi is '56 IGAZI üzenete.

Mindegy nekem, hogy érzelgős, szélsőséges, vagy csak szimplán hazug, nem kérek belőle. Kimenni se merünk, mert nem vagyunk se hőbörgők, se megveretődni nem szeretünk.

Ott állnak a pódiumon, szavalják a hülyeségüket, telefirkálják vele a falakat, elárasztják az internetet. Csak élni szeretnénk - olyat lehet? Tessék szépen kimúlni, és hagyni minket.

Klerikális kommunista szélsőségesekből elegem lett. Építsenek barikádot, igazit vagy virtuálist, lőjék egymást halomra, mi meg majd emelünk nekik emlékművet: itt nyugszik a nemzet elmebaja.

Köszöntem. Beszólni alant lehet.

Kit keres még mindig?

A "hogyan találjunk rá a keresett információra neten, és miért visz a link valami hülye blogra" című rovat következik. Végiggörgettem azoknak a kifejezéseknek a listáját, ami alapján idekattintottak a keresőkből, és van pár dolog, amit nem értek, vagy mindenképp szeretném megosztani némi pimasz hozzáfűzött megjegyzés keretében.

Van egy nagy keresőkör: azok az emberek, akiket a szavak jelentése érdekel. Olyan szavaké, mint koedukált, leszedált (ilyen szó egyébként nincs is), prüdéria, Feri (!), csirke (!!), diy (!!!). Teszi pedig mindezt úgy, hogy beírja az internetbe, hogy "ajvékolás jelentése". Nekem fura, na.

Van egy kör, ami ezt még tovább viszi: komplett, szerkesztett, fogalmazott és formázott kérdéseket tesz fel a nagy hálózatnak. "Hol lehet metanolt kapni?" És itt nincs vége: van, akinek már megvan pár alapvető funkció, ám nem találja, így azt írja be, hogy "oi wikipedia", a helyett, hogy mindezt a wikipedián tenné meg. Biztos van rá racionális magyarázat, csak nem jut eszembe.

Aztán vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy ha becsukják az ablakot, akkor az információk törlődnek a világból. Nos, nem. Az "apuval jó volt a szex", "birkával közösülés film", "cigány pornó free", "fiatal picsák basznak", "fiúszex", "gergő kétfarkú" és a "homosex rabbi" kereső kifejezések már örökre velünk maradnak. Ámen.

Tovább

Hosszútávfűtő

Megyek még egy kört a tegnapi pamflettel. Hallani mindenféle számokat, hogy mire mennyit költ a központi költségvetés. Jelen füzetben az az állítás hangzik el, hogy a kormány az "iparosított technológiával épült, elavult, rossz hőszigetelésű" lakóépületek felújítására idén és jövőre 10-10 milliárd forintot szán (volt az más bejelentésnél akár 30 milliárd is, de ki emlékszik már rá, több, mint egy hónapja volt).

Tegyük ezt az évi 10 milliárd forintot pár másik számmal egy kalapba. A Rúzsa Sándor adó ugye 30 milliárd, és állítólag abból "a lakosság gáz- és távhő kiadásainak, a fűtési rendszerek korszerűsítésére" is fordítanak. Legyünk nagylelkűek, vonjuk el ebből mind a 10 milliárdnyi korszerűsítést. A gázártámogatás a tervezett emeléssel - mármint támogatás-emeléssel - évi 80 milliárd forint.

Tovább

A magas cilinderek éjszakája

Kaptam állami szórólapot - mit lapot, füzetet! Színes, A/4-es, több oldalas, képekkel, grafikonnal. Nagyon profi, na. "Tájékoztató a távfűtés-támogatás változásairól." Nosza, gondoltam rutinos panelpatkányként - most is panelban élek, csak nem úgy hívják - olvassuk el! Nem kellett volna. A kormányzati kommunikáció és a valóság között széles és mély szakadék húzódik, de a füzet egyes, egymás után következő mondatai között is.

Van a hátsó oldalán egy helyre kis piktogram, egy délceg pálcika ember íjjal, zöld színben. Igen, ő maga Robin Hood. Külön kis keretes kiemelést szántak neki, olyan mondatokkal, hogyaszongya:

"Az adó nem jelent túl nagy megterhelést az érintett cégeknek, amelyeknek az adózás előtti eredménye megközelíti az 500 milliárd forintot."

Tudod te az mennyi pénz? Hogy van nekik ennyi? Biztos lopnak, csalnak, hazudnak meg kizsákmányolnak, rabszolgasorba taszítják a kisembert, mint a bankok! Ezek a rohadt szabadpiaci neoliberális kapitalista cégek, csak a hasznot kergetik, az árat meg verik felfele! De most tényleg, honnan van nekik ennyi?

Tovább

Kalifornia a szemétben

A gazdasági világválság forrása, ground zero. Bemutatjuk azokat az embereket, akik mindazokat a hiteleket felvették, amiket a bankok felelőtlenül osztogattak, újracsomagoltak, és elhazudtak. Ez történik velük, miután beüt a krach.

Kemény. Na nem az, hogy bedőlnek a családok, az emberi sorsok, meg hasonlók. Ha ezen aggódnánk, egy élet kevés lenne hozzá, és akkor még csak az afrikaiakért aggódtunk, az ázsiaiakhoz kéne még két élet, és még úgy se érnénk a végére. A kemény az a hozzáállás.

Tovább
süti beállítások módosítása