Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Strabag plafon

2008. október 10. - bs395

Az költségvetési plafonról. Ez így, ebben a formában hülyeség. Kis országunknak nem az a rákfenéje, hogy hitelt veszünk fel, hanem hogy a hitelt baromságokra költjük. Fogyasztásra. Aztán ha az egyszeri állampolgár követi a kormányzati mintát, hát ledorongoljuk.

Ha a költségvetés egészét felülről bekorlátozzuk, az azt jelenti, hogy kivesszük a kormány lehetőségei közül az infrastrukturális beruházásokat. Márpedig azok beruházások, vagyis megtérülnek. Az autópálya jó dolog, mert az aszfaltcsík két oldalán virágba szökken a termelés, a kereskedelem és a turizmus. A metró is jó dolog, mert csökken a felszíni zsúfoltság, és a közösségi közlekedés - deficite ellenére - fontos gazdasági tényező.

Tovább

János mágus

Nekem semmi se jó, mindent csak fikázok, azt még nem is értek hozzá. Sőt, nem is értem. Vagy de, és az a baj. Az adófizetők 40%-nak jobb lesz. Örüljünk feleim. Ez jó hír. Legalább valakinek. Mondjuk nem vagyunk biztosak, hogy melyik 40%-nak, hogy abba ki fér bele, de most kicsik és nagyon egyaránt reménykednek, hogy ők igen. A 40% azért mégse semmi, elég nagy a reményhez - igaz, a 60% még nagyobb, és velük nem tudjuk, mi fog történni.

Reméljük ugyanolyan lesz nekik, mint eddig, nem pedig rosszabb.

Tovább

Bianko bank

Itten van most a válságnak begyűrűzése - vagy nem, a bizottság még nem döntötte el, hogy engedélyt kap-e begyűrűzni kis hazánkba -, s ez akkora felháborodást kelt, hogy még a Bayer Zsolti is zsidózott egy egészségeset. A menetrendszerinti következő stáció, hogy a bankoknak úgy általában a létjogosultságát kérdőjelezzük meg, olyan szavakkal, mint kamatrabszolgaság és hasonlók. Merthogy a bankok azok csak élősködnek.

Megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy még én is megértsem. Bank nélkül is van élet, igen. Kis közösség, önellátás, ilyenek. Pamutzokni bank nélkül viszont már nincs. Miért? Ehhez végig kell vennünk, mit is csinál a bank, olyan "mit láttam az állatkertben?" szinten, csak több elmebajjal.

Tovább

Hogyan készül: a hardcore zene

Roppant hasznos és nélkülözhetetlen életvezetési rovatunk mai részében a techno hardcore zene csinálásának rejtelmeibe avatjuk be a kedves olvasót. Olyannyira hasznos és nélkülözhetetlen az alábbi tudás, mint Pierre Woodman "maximum pucsit kamerábe!" tanácsai.

Először is fogj egy ritalin happy kisdobost, és ültesd be a nagydob mögé, duplázóval meg minden, ahogy kell. Úgy is mondhatnánk, hogy gimme da base!

Aztán keress egy Tourette-szindrómás kölyköt, akiben jó, ha túlteng az önkifejezési vágy, és adj neki egy mikrofont, meg némi bíztatást, hogy mondja nyugodtan, amit szokott: fuck you, fuck you, fuck you up!

Szerezz valahonnan egy autóriasztót, és szíjazd rá egy szánhúzó kutyára, amit előzőleg kikötsz egy póznához, hogy tudjon szaladni, de csak körbe-körbe, majd erősíts mellé egy hangszedőt.

Végezetül kösd rá őket egy keverőpultra, és találj ki valami jól hangzó nevet a formációnak. Mondjuk Chico Chipolita. Und los gehts!

Disclaimer: a következő hanghatások alkalmasak megzavarni az ön nyugalmát, cerebrális kortekszének oxigénellátását, és a Föld mágneses erővonalait, aminek következtében a vándormadarak sose jutnak el Afrikába.

I. Silvio császár kontra XVI. Benedek pápa

Invesztirúraháborúk, csapó kettő. Az invesztitúra a romkat egyházban az a jog, hogy ki nevezi ki a püspököket. Mivel a püspök rendelkezik a püspökség javai felett, így gazdasági és politikai hatalommal bír a kinevezett. E felett a jog felett harcoltak annak idején Henrikék és a pápák sokat, avagy kié a hatalom és a tekintély, kinek az érdeke, akarata érvényesül.

Most ott tartunk, hogy a pápa kikel az olasz császár Berlusconi ellen. Meg akarja mondani, milyen politikát folytasson. Hány hadosztálya van a Vatikánnak? És hány hadosztály parancsnokának akarja megmondani, mi a helyes? Mert ez nagyon nem mindegy. Az egyház nem mondja meg, hogyan kell az államháztartást igazgatni, hogy nézzen ki a közigazgatás, mekkora adót vessenek ki. Nem így politizál. Van neki egy erkölcsi zsinórmértéke, amire, mint színes kis gyöngyöket, felfűzi a világ történéseit, és amit nem sikerül, azt elveti.

Tovább
süti beállítások módosítása