Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Fényt kapott

2008. szeptember 26. - bs395

A fotocellás ajtónak van egy rossz tulajdonsága. Úgy hívják holttér. Nehezen, de kivitelezhető, hogy úgy közelítsd meg, hogy bár szorosan előtte állsz, nem nyílik ki.

A minap alkalmam volt végignézni egy ilyen jelenetet. Hölgy jött oldalirányból a kétszárnyú, ráadásul kifele domború ajtó felé, és pár centivel előtte illedelmesen megállt. Az ajtó nem nyílt.

A nő nézett felfelé az érzékelőre. Az érzékelő nézett vissza rá. Az ajtó nem nyílt. A nő dacosan csípőre tette a kezét, és szigorúan nézett, de nem lépett odébb. Az ajtó nem nyílt.

Elhatározta, hogy ő addig nem mozdul, amíg az ajtó sem! Az akaratok csatája, ki pislog előbb. A szellem küzdelme a technikával. A technika győzött, a józan ész mellőzésével.

Az eset lehetne az ember és az univerzum harcának a metaforája. A szilárd pont én vagyok, tapodtat se mozdulok! Görbüljön a tér!

Nyaralj te is Kambodzsában!

Küldeném az oldalfüggetlen meggyőződéseseknek, nagy tételben: időutazással egybekötött nyaralás Kambodzsában! Az munka!



Ha épp kijöttél az iskolából, apuci kocsijában feszítesz, és azt hiszed, már mindent láttál...

Ha a többszázezres hi-fiden meghallod, hogy miért van olyan sok érzelem a gettózenében...

Ha bármilyen okból felsőbbrendűnek hiszed magad másoknál, mégis piócáskodsz...

Ha segget nyalsz, és azon keseregsz, hogy akiét nyalod, az többet kaszál, mint te...


..akkor ez neked való! Most akciós!

Tovább

Adópopulizmus vs. populizmus

Egy ideje az van, hogy igyekszem napi max. egy posztot elkövetni, de ezen megint fennakadtam. A miniszterelnök blogjában írja, hogy a rendszerváltás óta először nem emelkedik a költségvetési hiány a választások közeledtével. Mert adót emelt. Ez utóbbit nem ő írja, hanem én.

Büszke rá, hogy miközben nem nő a költségvetési hiány, a nyugdíjak, a segélyek és a családi pótlék sem csökkentek. Mert adót emelt. Erre vajon büszke-e? Arra igen, hogy nem nyúltak a felsőoktatáshoz. Olyan ez, mint amikor az egyszeri ember arra büszke, hogy még nem volt börtönben.

A csúcs az, amikor a saját fenti populizmusát szembe állítja azokkal a törekvésekkel, amik azt állítják, hogy a feltételekhez kötött támogatás, az elvonás és az újraelosztás csökkentése felpörgetné a gazdaságot, növelné a GDP-t, arányaiban csökkentené a kiadási hiányt és az adósságállományt. Ez az adópopulizmus.

A desszert: a választási ciklus gerjesztette költségvetési hiányhullámzás taglalásakor megemlíti, hogy 2003-tól 2004-ig csökkent a hiány, utána pedig újra nőtt. Közben 2004-től ugye ő a miniszterelnök.

Költse gyógyszerre

1150 forintot adna nekem a kormány havonta, ha megszavazza a parlament. Remélem nem teszik. Nem azért, mert el szoktam volna utasítani a pénzt. Azért, mert ez egy sértés, amit megfejelnek egy feje tetejére állított érveléssel és programmal.

Kezdjük ott, hogy mennyi is ez a pénz: a távfűtésem tizede se. Összehasonlításképp: most, hogy az épületben internet és tévé szempontjából több szolgáltató is jelen lesz, az internet és tévé előfizetésem díja feleződik - nem tizede, nem ötöde, hanem fele. Nem tudom eleget emlegetni, hogy amikor panelban laktam, akkor a korszerűsítéssel szintén feleződött a távfűtés, pedig beleszámoltam az önrész törlesztését is. Ott ugyanezzel a keresettel, ugyanez a "támogatás" a felújítás előtti költségeknek a harmincadát se érné.

Folytassuk ott, hogy ez az összeg jár annak is, aki az öregségi minimum nyugdíj 3,5-szeresét keresi. Az majdnem nettó 100 ezer havonta. Kész vagyon, igaz? Ebből eddig 35 ezret kellett távfűtésre fizetned szezonban, most meg csupán 33850 forintot. Érezd az állami gondoskodást, hadd melegítsen.

Tovább

Érik a szőlő

Össze nem tartozó hírek és megállapítások. Mindenféle logikai kapcsolat a túlpörgő képzelet szüleménye.

Wittner Mária lemond. Minden nemzeti érzelmű '56-osok nagymamája köszöni, de visszavonul. Érdemeit méltatták.

Morvai Krisztina kilép. Minden nemzeti érzelmű magyar kedvenc milfje köszöni, de átáll. Érdemeit méltatták.

Tomcat kiábrándul. Minden nemzeti érzelmű magyar radikálisa és aktivistája köszöni, de ő ezekkel nem. Érdemeit méltatta.

Dósa István kiábrándul és lemond. Minden nemzeti érzelmű magyar kedvenc főkapitánya köszöni, de ezt nem. Érdemeit méltatták?

Tovább

Brigádinduló reloaded

A szombati események abszurditásának a hatása alatt vagyok még mindig. Igazából már megint. Volt már ilyen egyszer, linkelném:

Akadékoskodnak a franciák? Beintenek a németek? Keresztbe tesznek a lengyelek? Csúnyán néznek a svédek? Le velük! Elkúrták! Mondjanak le! Lelakjuk tereiket, felgyújtjuk autóikat, elfoglaljuk székházaikat, megdobáljuk politikusaikat! Ha a rendőrség fel akarná oszlatni egyébként békés nemzetközi brigádunkat, hát tüstént az ENSZ-hez fordulunk, hogy miféle kommunista-fasiszta diktatúra működik ott? Olyan szankciókat kapnak menten a nyakukba, hogy visszacsinálják még Trianont is!

Pláne, ha a hagyományosan elégedetlen helyi csoportok is csatlakoznak, a Bastille megrohamozása a világtörténelem margójára szorulna!

süti beállítások módosítása