Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Terminál Technicus?

2008. augusztus 24. - bs395

Hogy miért kezd az ember blogot írni, azt nem árt magában már az elején tisztáznia. Ingyenesen, térítésmentesen, és - nem utolsó sorban - gyakorlatilag csupán önkontrollal ellenőrizve arról ír, amit valamilyen okból kifolyólag fontosnak tart megosztani bárkivel, aki arra vetődik. Ez lehet a saját életének a mindennapjai, fotói, megjegyzései és meglátásai a világról, satöbbi.

Nagy ritkán olyan dolgokról, olyan szinten és formában, amiért az internet eredetileg létrejött: az információ, a tudás megosztására és terjesztésére, önkéntes alapon.

Tovább

Reklámérték

Before írta volt, hogy a magyar élsportnak befellegzett, nem kis részben köszönhetően a magyar sportpolitikának, mely tele van olyan multitalentumokkal, hogy a legtöbb ország sírva könyörög mindenféle diplomáciai csatornákon, hogy adjuk őket kölcsön, de mi nem adjuk.

Phelps még meg sem száradt a medencéből kifele jövet, máris dúsgazdag lett. El fog zsibbadni a csuklója a sok aláírásban, és kérnie kell még pár sportszatyrot, hogy hazavihesse a szponzori csekkeket. Biztos rajta lesz tejes meg müzlis dobozokon, lesz neki saját sportruházat kollekciója valamelyik nagy gyártónál, és megélhetésre valószínűleg soha többet nem kell költenie. Állnak mögötte ügynökök, politikusok, akik persze keresnek rajta, csakhogy közben a cirkusz valamennyi fellépője is egy picit jobban jár Phelpsel, mint nélküle.

Tovább

És a huszadik napon mondta a pék

Újabb kört írt le a Föld a Nap körül, cipelve magával a Szent István és Tsa. Bt. komplett állományát. Ilyenkor szokás új kenyeret venni, kár, hogy a bolt zárva van. Drága megyés püspökünk meg is áldotta jelképesen mindenkinek a jó új kenyerét, csak senkinek se volt.

Tágabb horizonton mások is osztották ám az áldást, bizony.

Tovább

Közös a gazda

Orbán Ráhel és Gyurcsány Bálint sikeresen felvételiztek a közgázra, sőt, évfolyamtársak lesznek (meg még pár száz fiatal). Apáik bűneiért ugye ne. Éppen ezért én arra gondolok, hogy Ráhel és Bálint keményen tanultak, sokat áldoztak, megérdemelten jutottak be, és sikeres, boldog élet vár majd rájuk az idegenforgalom és a számvitel világaiban. Miközben eredményeiknek pártállástól függően örülünk, jusson eszünkbe, miket hallunk atyáiktól, pártjaik prominenseitől és teoretikusaiktól az oktatás és a munkaerőpiac vonatkozásában.

Tovább

'pia a fejekben

Gondolkodtam erősen, hogy írjak-e az Olimpiáról, ha már nem nézem gyerekkorom óta. De milyet írjak? Éljenzőst? Fikázóst? Kínásat-tibeteset? Doppingosat? Magyarázkodóst, hogy akkor tulképp miért nem nézem?

Aztán eszembe jutott egy dolog, amit nem nagyon szokás emlegetni: a sportoló fejét. Nehéz közhely, hogy minden fejben dől el, egyrészt mert nem minden esetre igaz, másrészt meg nem csak ott, de azért számít.

Tovább

H&K G36

Dél-Oszétiában a grúz hadsereg katonáinak kezében H&K G36-os gépkarabélyokat láttak a fényképfelvételek tanulsága szerint a szakértők. Húha. És mindezt a német ARD televízió kürtöli világgá. Azt hinné az ember, hogy ott nyugatabbra azért annál többet jelent az újságírás, pláne közszolgálatilag.

A fegyverkereskedelem általában erős állami kontrol alatt áll a legtöbb gyártó országban. A német állam szerint ők aztán nem adtak engedélyt a H&K-nak az exportra, a H&K pedig hallgat. Akkor mégis hogyan kerülhettek oda a fegyverek?

Tovább
süti beállítások módosítása