Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Szomorú vasárnap

2008. augusztus 10. - bs395

Örülünk mi a Mercédesznek, de komolyan.

És Kecskemétnek is, ha már itt tartunk.

Idejön a multi, felvesz egy csomó embert, mi adunk neki egy csomó kedvezményt, és ha a végén pozitív a szaldó, akkor őszinte csak igazán a mosolyunk. Azon, hogy köthettünk-e volna jobb üzletet, lehet - és kell is- mérgelődni, viszont azok az összehasonlítások, hogy ha ugyanekkora kedvezmény pakkot kaptak volna a magyar kkv-k, akkor mekkora jólét lenne, nagyon sántítanak.

Viszont felevezett pár napja a hírek farvizein, hogy több magyar alternatív hajtású gépjármű is pár éven belül sorozatgyártásba kerülhet. A legközelebb a Brixxon került hozzá, akik a tervezett 18 ezer példányos első szériát már úgy eladták, hogy még be sem indult a szerelőszalag. Magyar sikertörténet, örülnénk neki, csakhogy mindez Ausztriában fog megtörténni, méghozzá "a jobb üzleti környezetre hivatkozva".

Tovább

Lehúzás

Heti nagybevásárlás. Kaja, üdcsi, mosószer, öblítő, kiskutyás WC papír. (olyan aranyos az a golden retriver kölyök, muszáj azt venni)(holnaptól nem hagyom, hogy a marketing befolyásolja az életemet) Meg többek között mustár. Na de milyen mustár? Nagy mustár természetesen.

Lehetett választani: 440g + 50g ingyen, vagy 690g, és semmi sincs ingyen. A pontos szó, ami az első dobozán szerepelt, az az "ajándék" volt. Dilemma ült ki a homlokomra. Akkor én most kezdjek el számolni, aránypárokkal meg minden, ott a polc előtt? Okosak a mi törvényhozóink, mert kötelező kiírni, hogy mennyi a mértékegységnyi ára a cuccnak. Nem kell számolni, csak olvasni. A 440g + 50g ajándék az 309 Ft, a 690g + semmi ajándék az pedig 299 Ft. Ránézésre nem egy megoldhatatlan példa: a 490g drágább, mint a 690g. De még oda is írják: 630 Ft/Kg vs. 433 Ft/Kg. Ennek ellenére veszik az akciósat, mint a cukrot.

Tovább

No para, zsúrnál!

Steadman Freeblogos dolgozata a punkokról, 4 részben közölve.

Nem mindennel értek egyet, pl. hogy az Oi az rasszista lett volna, de olvasmányos, hazai, és jó.

Azért az egy képért - Stróbl Alajos Justitia szobra - meg már maximálisan megérte megcsinálni az egészet :-).

Mellékzönge, de tök véletlenül akadtam rá a blog.hu címlapon, asszem a kult részben volt épp rotációban kiemelve.

A hazai punk mozgalom megszületése és alakulása a punk-perekig 1.

A hazai punk mozgalom megszületése és alakulása a punk-perekig 2.

A hazai punk mozgalom megszületése és alakulása a punk-perekig 3.

A hazai punk mozgalom megszületése és alakulása a punk-perekig 4.

Államrend

Volt egyszer egy olyan kor, amikor ha hazajöttél Magyarországra nyugatról, akkor átkutattak, elkoboztak, megfenyítettek. Volt ezzel párhuzamosan, hogy ha magyarként átmentél Romániába, akkor minden magyar nyelvű dolgot elvettek tőled, még azt a kéthetes újságpapírt is, amibe mondjuk a szendvicset csomagoltad.

Most meg olyan kor van, amikor ha külföldről beutazol az USA-ba, akkor szó, indok vagy gyanú nélkül elvehetik tőled bármidet, ami adathordozó: a fényképező gépedet a nyaralási képekkel, a céged rendszeréhez távoli elérést biztosító kulcsokat számítógépestül, bármit. Még csak csúnyán nézned sem kell.

Tovább
süti beállítások módosítása