Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Zenebutik: Mókus örs

2008. augusztus 03. - bs395

Az Alvin és a Mókusok azon kevés magyar zenekarok közé tartozik, amiket meg tudok hallgatni (persze nem minden számukat, de olyan együttes még nem alakult, és nem is fog). Ellentmondásos, polgárpukkasztós, hullámzós, meg minden, de ezért a pár számért bőven megérte. Szerintem.



Tovább

Szombaton kövezés

Bár az én virtuális megkövezésem - az egyik legalábbis - tegnap volt, azért én még rugóznék a témán. Mondjuk ennyire durva azért nem volt, de nem nagyon értünk egyet.

Kik dolgoznak vasárnap? Már rajtam kívül. Kiskereskedők, tömegközlekedés, egészségügy, rend- és honvédelem, katasztrófavédelem, közművek, vendéglátók, és egyes egyéb kereskedelmi szolgáltatók.

Kik dolgozhatnak vasárnap?
"- a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetve munkakörben, vagy
- a készenléti jellegű munkakörben, a megszakítás nélküli, illetve a három vagy ennél több műszakos munkarendben foglalkoztatott, valamint
- az idénymunkát végző munkavállaló esetében, továbbá
- a pihenőnapok összevont kiadásának alkalmazása esetében rendelhető el."

Tovább

Úrnak szentelt fogyasztónap

Nem kötelező, de nem is tiltott. Szabadon, fakultatíve választható. Itt a hangsúly a szabadon és a választható szavakon van. Merthogy a liberalizmusban - aminek vajmi kevés köze van az MSZP-hez, de még akár az SZDSZ-hez is - benne foglaltatik a vállalkozás és a választás szabadsága.

Az állam nem írja elő, hogy te mikor dolgozhatsz - azt írja elő, hogy azért a munkáért milyen javadalmazásban kell részesülnöd. A munka törvénykönyve alapján dolgozhatsz te 365 napot is egy évben, csak fizessék ki az elmaradt szabadnapjaid, meg legyen kollektív szerződés, ami rendelkezik a törvényi kereten felüli túlmunkáról.

Az állam azt se írja elő, hogy te mikor vásárolhatsz. Ha találsz hajnal háromkor nyitva tartó boltot, ahol van zsírszegény tejföl, mert épp arra támadt gusztusod, akkor örülsz - ha nem, akkor nem. De nem az állam írja elő, hogy akkor most te vehetsz-e zsírszegény tejfölt hajnal háromkor.

Az állatorvosi ló a vasárnapi nyitva tartás. Három igen komoly érvet szokás felhozni a mellett, hogy vasárnap ne tarthasson nyitva kiskereskedelmi egység:

Tovább

Európai Robin Hood Unió

Meglódult az olajnak az ára, és mivel életvitelünk és gazdaságunk azon alapul, ezért meglódult mindennek az ára, még ha csak késleltetve is. A multik, akik közvetlenül olajban érdekeltek - csodák csodájára - növelték nyereségüket. Ezzel párhuzamosan a fuvarozók, a mezőgazdászok, és a fűtéssel élő, illetve járművel közlekedő emberek jövedelmük egyre nagyobb részét költötték ilyen vagy olyan módon olajszármazékokra - innen a másik oldal extra profitja.

Mit lehet ez ellen tenni? Szaladnak-e az olaszok vagy a britek a Tesla Motorshoz, az Altair Technologieshoz? Leülnek-e a németek vagy a franciák az autógyáraikkal, hogy akkor mocsok mód gyorsan licencelitek a cuccot, és 5 év múlva várjuk a 3-4 milliós, sorozat kész modelleket, cserébe kaptok támogatást, adókedvezményt, egyebeket? Összeül-e az Unió bizottsága, hogy tárgyaljon a töltőállomás-hálózatok üzemeltetőivel profilmódosítás céljából, hogy azok megtarthassák versenyelőnyük és tőkéjük nagy részét?

Tovább

Tudsz saccolni?

Lopsz, csalsz, hazudsz!
Igaz történet alapján.

Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik nem mindig tartanak lépést az elkerülés módjaival. Talán éppen ezért, ahol tudja, ott igyekszik maximálisan betartani a törvényt, és ahogy már az lenni szokott még a népmesékben is, erre leginkább a kisembernél van lehetősége, aki nem közigazgatási államtitkár, ezért nem tud leszólni, hogy 86 millió helyett legyen elég csak 100 ezer.

Tovább

Mit képzel Gordon Brown?

"A stratégiai cél: a következő években egymillió embert visszavezetni a munka világába a most 2,7 milliós tábort kitevő segélyezettekből, és a - már így is az Európai Unió élvonalába tartozó - 75 százalékos foglalkoztatási arányt 80-ra feltornászni. (Nálunk ez a szám 57 százalék.)"

Mégis mit képzel Gornod Brown? Nem is legitim miniszterelnök! Na, ehhez a jobboldalnak biztos lesz egy-két keresetlen, kormánybuktató szava! De nem. A konzervatív párt azt mondja, hogy nagyon helyes. Ezt már rég meg kellett volna tenni. Idehaza ölni lehetne egy ilyen parlamentáris demokráciáért, ilyen politikai megnyilvánulásokért. Mondjuk a frakcióból kizárnák a megnyilvánulót, az is biztos. Közben meg az ottani baloldali párt idehaza lazán lehetne még jobboldali is.

Tovább

István hazatért

Szűkebb pátriámba látogatott az István, a király jubileumi előadása.

Megvallom előre izgultam, hogy milyen lesz. Na nem annyira az előadás, hanem a közönség és a szervezés. Olyan élményben volt részem, amilyenben Magyarországon régóta nem: egy nemzeti előadás évek óta először az előadásról szólt, és nem a közönségről. Nem volt zászlózás, lengetés, kiabálás, póló és kapucnis pulóver verseny, a forgalmat pedig közlekedési rendőrök irányították. Érdekes mód így is lehet. Köszönöm a szervezőknek, az előadóknak, és a közönségnek. Valahogy sokkal jobban esett. Szerintem ez kéne, hogy normális legyen.

süti beállítások módosítása