Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Továbbképzés

2008. július 27. - bs395

Voltam egyszer továbbképzésen, tanultam sok hasznos dolgot, le is jegyzeteltem az egészet. Itt és most a nagyérdemű rendelkezésére bocsátanám őket, teljesen ingyenesen, több részletben. Profilváltásra nem készülök, és inkább a cucc készültekor fenálló hangulatom jelentései, meg hát uborkaszezon van.

Katt a kis képre a nagyhoz!

Tovább

Ámokfutás az iskolapadban

Összesen 4902 felvételiző igényelt többletpontot szociálisan hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete miatt, mondta Reiber Gabriella, a Katapult Mentorprogram kommunikációs szakértője.

Hadd gratuláljak. Többrétűleg is. Agyrém. Fekete-fehér világ, egyenlítősdi, szakmai és politikai csőd. Torz rendszer.

A felvételi követelmény az felvételi követelmény, ugyanaz mindenkinek. Egyenlő feltétel. Ha azt szeretnénk, hogy ezt a lécet meg tudják ugrani a halmozottan hátrányos szociális helyzetű gyerekek, ahhoz pont, hogy igazi mentor program kéne. Ingyen tankönyv, ingyen menza, ingyen korrepetálás. Tehetséggondozás, ha úgy tetszik. Ha a mentorprogramból kikerülő gyerek nem ugorja meg a lécet, akkor a mentorprogram elhasalt, de csúnyán. Államilag támogatott program pediglen nem hasalhat el csúnyán! Azt azért mégsem! Majd besegítünk. Nem, nem a gyereknek, a programnak. Lejjebb visszük a lécet - na nem mindenkinek, mert akkor oda lenne az egyenlítősdi.

Tovább

Amit sose mertél megkérdezni

Amit mindig is tudni akartál a punkokról, de sose merted megkérdezni, mert féltél, hogy a tüskés hajuk kiszúrhatja a szemedet.


A punk eredete

A szó arámi eredetű. Az ősi mezopotámiai halászok kemény tüskékbe szárították a hajukat, és fejjel előre ugrottak a folyóba, annak reményében, hogy sikerül felnyársalniuk pár pisztrágnot. Innen a szó jelentése: pisztrángra halászni.

Tovább

Elbontom, ha te is

Káosz brigádok újra! Turulkodunk, turulkodunk?

Van Magyarországon nem egy turulszobor. Engedéllyel meg mindennel. Meg van egy engedély nélkül. Egy jogállamban ha valamit engedély nélkül építenek, azt el kell bontani, és büntetést kell fizetni.

Onnantól, hogy azok, akik a törvényeket hozzák, és azok, akik a törvényeket betartatják, magasról tesznek az egészre, amikor pillanatnyi érdekük úgy kívánja, onnantól itten nincsen jogállam. Nem azért, mert rossz dolog a demokrácia, hanem azért, mert szabotáljuk. Amikor az erőszakszervezetek, az ügyészség és a bíróság a mindenkori politika bábja, akkor megrendül az emberben a jogállamiságba vetett hit.

Tovább

Közellenség

Én vagyok a köz ellensége. Legalábbis a közszolgáltatásoké. Persze nem, de most az leszek.

Fizetek ugye adót, eddig tiszta, ebből tartják el az államot: épül az autópálya, megy a segély, meg a gyógyszerártámogatás, meg a közszolgák fizetése. A közszolga, a közalkalmazott ugye nem fizet adót, de a munkájával hozzájárul az állam fenntartásához, mondjuk kiosztja a gyógyszerártámogtást, vagy megtanítja a gyereknek az iskolában, mi az a gyógyszerártámogatás.

Tovább

Energiaéhség

Kis túlzással azt mondhatnánk, hogy az emberi közösségek – civilizáció, társadalom, kultúra – sokszínűsége és komplexitása (és e helyütt tartózkodnék a fejlettség szó használatától, mert az relatív) az őket alkotó egyének számára elérhető energia mennyiségétől és elérhetőségének idő és térbeli stabilitásától függ.

Az élet fura dolog. Felfoghatjuk egyfajta homogenizációs törekvésnek, ahol különböző kémiai vegyületek próbálják a többieket a „saját képükre” formálni – ez korrelálna azon entrópikus törekvésekkel, amik szerint minden az elérhető legstabilabb energiaállapotra törekszik, aminek tényleg tökéletes leképeződése lehetne a homogenitás (a másik formája viszont pont a komplex rendszerek lebomlása). A komplexitáshoz, azaz a multiplikálódáshoz viszont energiakülönbség kell. Ez a fajta energia a földi élet esetén két forrásból származik: fotoszintézis és kemoszintézis.

Minden általunk ismert szerveződés e két energiatöbblet-felhalmozó módszeren „élősködik”, így az ember is (érdekes mellékzönge lehetne a litoszintézis, ami a kemoszintézis külső hőforrás nélküli változata, ám ez is függ a fotoszintézis által előállított oxigéntől). Vagyis szigorúan a biológiai evolúció szabályai szerint az ember a jelenlegi állapotában messze túllépet a rendszer keretein, több okból is: egyrészt – mint arra a szakemberek gyakran felhívják a figyelmet – a Föld táplálékeltartó képessége a jelen technológiákkal egyetemben is véges, ám erre mi – a szaporodási rátát tekintve - fittyet hányunk, másrészt a két fent említett energiaforrás ciklikus és aránylag immobil.

Tovább

Elmegyógy- és intézet

...
...
...
- Doktor úr, hogy van a férjem?
- Attól tartok asszonyom rossz híreim vannak.
- Jézusom! Mi történt?
- Meg kell kérdeznem: harcolt az ön férje a háborúban?
- Nem, csak a Zastavától csempészett nekik fegyvert.
- Nem gyötörte bűntudat korábban?
- Nem, teljesen tisztességes csempészettel lett topmenedzser.
- Akkor nem értem.
- Doktor úr, a férjemet egyszerű kimerültséggel hoztuk be erre a magánklinikára!
- Asszonyom. Az ön férjének hallucinációi vannak.
- Micsoda?
- Meggyőződése, hogy Karadzsics kezeli.
- Ez nem lehet!
- Visszautasította a kezelést Dr. Dabicstól! Le kellett szedálnunk sajnos.
- Nem tudom elhinni...
- Borzasztóan sajnálom, de bent kell még tartanunk pár hónapig.
...
...
...

Mocskos liberalista!

Szikszó, Gárda, megélhetési demonstrálók és megélhetési kisebbségi képviselők verbális összecsapása, nyilatkozatháborúja. Akit érdekel, nézzenek videókat.

Engem egy dolog ütött szíven, mégpedig Murányi Levente, a Jobbik alelnökének azon megállapítása, hogy a liberalizmus az ocsmányabb, mint a nácizmus, vagy a kommunizmus.

Tovább

Hisztéria keltése mozgalom

Tennivaló nélküli értelmiségiek mozgalmárkodnak, és hülyeségeket beszélnek. Aki nem bírja a centrifugális erőt, az ilyeneket repít ki magából: Tükröt Tartási Mozgalom.

Az alapjaival nem is lenne baj, mert pont a saját ostobaságukkal szembesítené képletesen a szélsőségeseket: rövidre vágott, szőke hajjal. Mindenki képességeitől függően árja kinézetet öltene magára, ha plasztikai sebészhez nem is rohanunk, hogy a fejünk arányait átszabassuk.

De utána jön ugyanaz az összemosás, aminek esetén a szélsőségeseknél még mosolyog az ember, mert hát sérült az egész ideológia, de "értelmiségiektől", vagy magukat annak nevezőktől az ilyesmi sorozatban elkövetve azért már súlyos: "a Magyar Gárda cigányellenes felvonulásai, fizikai támadásai, valamint a Meleg Méltóság Menetének megtámadása már a náci nézeteket idézik."

Tovább
süti beállítások módosítása