Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

RE: Antrópikus elv

2008. június 29. - bs395

Ezzel már lógok egy ideje, de majd most!

Annál is inkább, mert mégis csak vasárnap van, és vallási témáról lévén szó mégiscsak illő az Úrnak szentelt napon lehozni. Vagy az a szombat? Az vesse rám az első követ, aki utolér.

Az előző posztba már be van linkelve a forrás, mint a Mátrixban, így most csak visszalinkelek a linkre. Webkettő, vagy amit akartok.

A téma: az Univerzum, az ember, a determinizmus és persze Isten, mindez a keresztény filozófia kozmológiai szemüvegén keresztül.

Tovább

Megkésett szép üzenet

Agitprop kezdőknek és haladóknak.

Aki a monoki kurzust elvégezte, az nagy előnnyel indul a képzésen.

Kiment a kormány Dobogókőre, és ott tanácskozott.

Hogy miről? Amiről korábban jól megmondták, hogy azt már nem!

Van ugye a ráeszmélés - és ráeszméltetés -, hogy a szociális rendszer az így nem jó. Ezt nyomják a csapból is. Ekkor jön Monok, és elkeseredésében - mert az állam nem tesz semmit - megpróbálja saját hatáskörben megoldani. Le vannak ugatva, le vannak rasszistázva, nagyüzemileg.

Tovább

Szo(lida)ríts!



Mi az a szolidaritás?

A szolidaritás az, amikor lemondasz az általad birtokolt javak egy részéről a közösség egy másik tagjának a részére. Ez nem feltétlenül pénz vagy egyéb tárgyi érték, lehet az időd vagy energiád egy része is.

Ez a fajta látszólag önzetlen viselkedés nem egyedül az emberre jellemző, több szociális állatfajnál is találunk hasonlókat: ahogy az elefántok egymást támogatják, vagy ahogy a hiénakutyák etetik sérült falkatagjaikat.

Ez a fajta önkéntes segítség kis közösségekben jól tud működni: elvi célja és egyben oka is az, hogy a közösség tagjai egymásra vannak utalva a túlélés érdekében. Ma én vagyok önzetlen veled, és remélem, hogy holnap, amikor nekem lesz szükségem segítségre, megkapom tőled. Ha mégsem, azzal a segítséget megtagadó azt kockáztatja, hogy legközelebb a közösség többi tagja nem fog rajta segíteni.

Amikor nem közvetlenül az egyén dönt a szolidaritásra felajánlandó javak mértékéről és azok felhasználásáról, csupán az azokat meghatározó szabályokat alkotó személyekről szavaz – „választ” –, az lenne a szociáldemokrácia. Itt viszont a segítség nyújtója és a segítség kapója között a viszony áttételes lesz csupán, a segélyezett nem a segély megtermelőjét társítja arcként a kapott segítséggel, hanem a segítség „kiutalóját”.

(tovább)

Wasteland fashion!

Közeleg az apokalipszis! Fel van ön készülve rá?

Biztos beraktározott konzerveket, EMP biztossá tette a pincét, van vagy öt Geiger számlálója, és annyi ásványvize, hogy azzal ki lehetne virágoztatni a sivatagot, amivé lakhelye vált, és persze tele van fegyverekkel.

De gondolt-e a legfontosabbra, a megfelelő ruházatra? Mégse mindegy, hogyan vegyülünk a túlélőkkel! Jusson eszébe: kellően megválasztott öltözet=státusz!

Mi a Wasteland Fashionnél képzett tanácsadóinkkal szeretnénk az ön segítségére lenni, hogy divatosan vághasson neki az új világrend építésének!

Tovább

Amerika utálatom margójára

Kiegészítés, mert már megint nem tudtam átküldeni.

Nem Amerikával van bajom és főleg nem en bloc.

Azt hittem, ezt az előző poszt utolsó mondatának Monthy Python utánérzéséből egyértelműen lejött, de megint tévedtem.

Akkor most leírom, bővebben, bár ezt már a kutya se fogja elolvasni.

Tovább

Antrópikus elv

Recincálás következik.

Kedvenc káromkodó evangélikus lelkészem - az ateistáknak ilyenjük is van, térjen meg mindenki, akkor lesz nekik is - az internet nyilvánossága elé tárta egy régebbi filozófiai-teológiai-kozmológiai dolgozatát, hét részben:

Antrópikus elv I. - Csodálkozom, tehát vagyok

Antrópikus elv II. - Miért pont kreacionista ne lehetne a tudomány?

Antrópikus elv III. - Csodálkozás a megszokotton (a poszt rertócsöcsös képet tartalmaz)

Antrópikus elv IV. - Homogenitás és izortópia

Antrópikus elv V. - Van-e élet a Földön?

Antrópikus elv VI. - De hiszen itt vagyunk!

Antrópikus elv VII. - Édes otthonunk, az Univerzum

Folyt. köv.: maga a recincálás, azaz megmondjuk jól, hogy mit is gondolunk erről.

Utána



Az áradás után

Nem tudom, hogy mi volt Előtte. A víz előtt. Az öregek meséltek egy aranykorról, amikor mindenki boldog volt, az emberek égig érő palotákban laktak, felhők fölött repültek, és nem volt se éhínség, se betegség, se robot, se háború - aztán jött az özönvíz, és elsöpörte a palotákat. Aki túlélte az özönvizet, arra örök tél köszöntött: a termés elfagyott, az állatok elvándoroltak, a folyók elapadtak. Aki tudott elköltözött délre, a sivatagon túlra. Aki maradt, azokról azóta se hallottunk.

Neurotranszmitterstimuláns

A Konzervatóriumon van egy több részes vita a drogokról és azok legalizálásáról, amely a végén már kölcsönös tettleges intellektualizálásba fajult. Az összes poszt ez alatt a tag alatt érhető el.

Emlegetve vannak források, történelmi események, és elvek igen nagy számban. Amit hiányolok, az a dedukció. Elindulni az alapoktól, és eldönteni, hogy mit is akarunk, és azt hogyan lehet elérni. Kezdjük tehát az elején.

Tovább

Jeffrey Goines

Amikor behoztak, az agyamat behatóan tanulmányozták a mentális egészségügy emberei. Kikérdeztek, megröntgeneztek, megvizsgáltak _alaposan_. Aztán, fogtak mindent, amit rólam tudtak, és betáplálták egy számítógépbe, és megcsinálták az agyam modelljét. Igen! A modell segítségével sikerült nekik legenerálni minden gondolatot, ami csak eszembe juthat az elkövetkező mondjuk 10 évben. Aztán ezeket átszűrték egy valószínűségi mátrixon vagy min, hogy mikor és mit fogok csinálni. Vagyis, érted, ő már akkor is tudta, hogy beírom a 12 majom hadseregét a történelembe, mielőtt eszembe jutott volna. Mindent tud, amit tenni fogok, mielőtt még eszembe jutna. Ez milyen már, nem?


* * *


Más. Apukalipszis pályázat! Vegye, vigye!
Jelentkezni a végidők kezdeténél, egyes sorokban, bit alapon.

--- Das link für die jelentkezés hier található. ---

süti beállítások módosítása