Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Közös ülés

2008. április 24. - bs395

Prüdéria, nem mindenkinek.

Angol eredetiben itt lehet meghallgatni, átirat még nincs.

Arról vagyon szó, hogy Dél-Karolinában, a Biblia-öv csatjában, bevezetik egész körzetekben a szeparált nemű osztályokat az állami iskolákban. Hurrá.

A dolog szerencsére nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik: a program egyik promótálója szerint a vegyes osztályokban az iskola arról szól, hogyan nézel ki, nem pedig arról, hogy ki vagy, vagy mennyit tudsz, márpedig pusztán azzal, hogy csinos vagy, nem mehetsz messzire az életben, az ugyanis elmúlik, és jön a helyedre húsz másik, akik fiatalabbak. Ez igaz. Nade.

Jön a másik oldalról egy nagyon déli akcentusú asszony (valszeg fekete, nemtom, csak hangjáték van), aki nem szeretné, ha általános iskolás lányai csak lányokkal járnának egy osztályba, mert miután onnan kikerülnek, soha többé nem lennének nemek szerint szeparálva, tehát nem ártana nekik megtanulni a nehézségek ellenére, hogyan kezeljék a vegyes helyzeteket. Ugyi. Feministák akkor most álljanak az élre.

Aztán persze ott van a prüdéria. Aki azért járt iskolába, hogy tanuljon, felkészüljön az életre, az egy nagyon fontos dolgot hagyott ki az életéből: a tinédzsersexet. Ezt azért a szeparált oktatás megnehezíti. A tinédzsersex van olyan fontos az életben, mint a deriválás, vagy az amerikai elnökök névsora (ez utóbbinál azért talán fontosabb). E nélkül később sokkal nehezebb lesz.

Aztán ott van a már említett helyzet, amikor nők-férfiak vegyesen, egymásnak alá-fölé-mellé rendelve, egy helyen dolgoznak, egy légtérben, egy feladaton. Ott hiába jön az a kislány, aki nem mert jelentkezni az órán, mert a fiúk frusztrálták, meg kuncogtak rajta, hogy ő csak női munkahelyet szeretne; ott hiába jön az a kisfiú, aki megszokta, hogy óra közben járkálhat, és hidegre volt állítva a légkondi, mert ő úgy szereti, hogy ő egy színtiszta férfi munkahelyet szeretne. Kitermeljük szépen a kínos, sztereotip helyzeteket, amik mindkét fél számára ismeretlenek lesznek.

Mert addig rendben van, hogy a fiú a férfitől tanulja meg, hogyan viselkedjen férfiasan, de hogy mi az a férfias viselkedés, amit ajánlott elsajátítania, nos, azt a nők mondják meg, és ha a nők felnövés közben nincsenek ott a közelben, hogy megerősítsék, hogy jó úton halad (vagy épp ellenkezőleg), akkor ott bizony deviancia fenyegethet. És persze viszont, nőkkel ugyanez.

Persze mindenki citál és cáfol tanulmányokat, meg hát a szülő írathatja a szomszéd tankörzetbe is a gyereket, csak itt nem az itthoni távolságokra kell gondolnunk. Én egy, a vidéki Indiából származó volt kollégámmal értenék egyet.

Ő olyan környéken született, ahol divat még mindig a gyermekházasság. Felhúzott szemöldökömet látva sietett hozzátenni, hogy ne úgy képzeljem el, hogy 10 évesen bezárják őket a kunyhóba, és amíg nincs véres lepedő, addig nem jöhetnek ki: van szépen esküvő, gazdasági szerződés, aztán mindkét gyerek megy vissza a családjához nagykorúságáig, ahol is megtanulják a közösségben betöltendő szerepüket, tanulnak az együttélésről, hogy a másikkal törődni kell, odafigyelni rá, és bizony van szexuális felvilágosítás is, ami nem onnan kezdődik, hogy a spermium és a petesejt találkoznak, viszont van benne orális tanmese is.

Aztán látta, hogy itt meg már a legtöbb esetben úgy működik, hogy ahogy esik, úgy puffan, szabad a csók, szabad a válás. Ez se tetszett neki, meg az se. Ott hiányolta, hogy nem ő választ, itt meg hiányolta, hogy fogalmunk sincs, mibe vágunk bele. Aztán hazament, és ott házasodott meg egy leszervezett esküvőn, előre kiválasztott menyasszonnyal. Kérdeztem, miért? Erre volt jó a mi fenenagy liberalizmusunk? Erre azt mondta, hogy ő szerelmes már volt, most boldog szeretne lenni.

Az egyetértés nálam ott van, hogy nem ártana Dél-Karolinában, de itthon se, felvilágosítani az ifjúságot, hogy mi is az, ami a romantikus filmek végfőcíme után történik, illetve a pornófilmek akciódúsabb részei előtt. Meg hogy az nem feltétlen úgy van, mint a pornóban, vagy mint a romantikus filmekben. És mindezt koedukáltan.

Mert részemről ha nincs vágy, nincs boldogság sem. Az első jön magától, a másodikat meg pont, hogy tanulni kéne. Ha nincs hozzá tanár, hát egymástól - persze, ha nem vagyunk elszeparálva.

(ez de píszí egy poszt lett...)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr38438922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunk0 2008.04.24. 10:01:07

no problem.
majd az általános iskola után bevezetjük a nemi (és persze faji, vagyoni, stb) elkülönítést a középiskolában, az egyetemen, a munkahelyeken, a közterületeken és végül, de nem utolsó sorban az otthonokban is (érintkezés kizárólag gyereknemzés céljából, évente egyszer).

faszán működött ez különféle kultúrákban évezredeken át, úgyis divat a retró meg a vallási fundamentalizmus, hát ne áljunk az útjába

the real 2008.04.24. 10:03:18

OFF: kurva hülyén néz ki leírva, hogy "tinédzsersex". Az egyik felét angolul írod, a másikat meg magyarul.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 10:11:37

the real: így javította ki az ms word :-).

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.04.24. 10:19:18

Én azt nem tudom megérteni az ún. modern nyugati kultúrának nevezett tüneteggyütesben, hogy miért magától értetődőbb, sőt miért nemesebb a másik élet kioltása mint a másik élet világba hozása. Kicsit kettős mércének érzem, hogy az egyik tabu, a másik nem, az egyikre minden nap számos útmutatót kapnak a 12 (az USAban 13) évet már betöltött korcsoportba tartozók, a másiknak 18 év felett engedélyezett látni egy leegyszerűsített, lebutított, a valóságnak messze nem megfelelő megjelenítését. Egyszer egy nagyra becsült egyetemi tanárom mondta, hogy a hagyományos leosztás szerint a férfi alapvetően a gyilkoláshoz, a nő meg a szüléshez ért. A patriarchális kultúrában talán ez utóbbit nem egészen sikerült megérteni, félünk tőle, ezért tabu?

rongyos kétszázas 2008.04.24. 10:22:13

attól, hogy egy problémára nem a legjobb megoldást javasolja a fenti nő, még nem igaz, hogy a probléma nem létezik, és azt a szőnyeg alá kell seperni.

anno egy isten háte megetti középsuliban tanultam. a régi tanáraink szerint olyan osztály volt a mient, amilyen ezer évente ha egy van azon a környéken. nagyon sok okos, tehetséges és szorgalmas gyerek járt hozzánk. de az érettségi felé közeledve sokaknál a kinézet és a baráti háló többet jóval nyomott a latba, mint a tudás megszerzése. és amikor mostanában találkozok ezekkel az anno "nagymenő" arcokkal, a gyomrom összeszorul. az egykori szépségelmúlt, a menő baráti kör eltünedezett. egyszerű pénztárosok egy világtól elzárt kis településen egy sokadik boltban, vagy éhbérért gürcölnek kétkezi munkát végezve. (félreértés ne essék: az előbbi munkákat nem leszólni akarom!) és mindez azért szomorú, mert mások, akik a tanulásra öszpontosítottak (nem szakadtak meg, de NEM lébecolták el) most százezreket visznek haza havonta.

szóval egy gyereknek igenis kell a fegyelem, és nem csak a szexuális felvilágosítás. sokan még huszonegynéhány évesen sem tudják eldönteni, hogy mit akarnak az élettől, akkor mit szóljon egy tizenhat éves gyerek. olyan helyzetet kell teremteni, hogy a tanulásra öszpontosíthasson, és ne abba ölje bele minden erejét, hogy ki hogy néz ki az iskolában. a tanítás után majd úgy is abba öltözködik, és azt csinál amit akar, illetve amit a szülei megengednek neki. a fentiek okán tartom pölö nagyon jó ötletnek az iskolai egyenruhát.

jacks_colon (törölt) 2008.04.24. 10:23:48

legyen inkább teenagersex, vagy tinédzserszex

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 10:27:43

jacks_colon: nyitok rá egy microsoft callt :-).

BLovi 2008.04.24. 10:29:47

"Aki azért járt iskolába, hogy tanuljon, felkészüljön az életre, az egy nagyon fontos dolgot hagyott ki az életéből: a tinédzsersexet."

Te beteg vagy! Ha te szexelni jártál az általános iskolába, akkor "gratulálok" a szüleidnek a félrenevelésedhez. Én biztosan nem így fogom nevelni a majdani gyerekeimet. Amúgy nem vagyok prűd és még csak huszonéves, de ez a véleményem. Aki normális nevelést kapott, az az iskolába igenis tanulni jár.

Nem azt mondom, hogy egyetértek ezzel a szétválasztással, de a blogoló egy kicsit túllőtt a célon ezzel a lekezelő, flegma stílussal. Talán legyen bűntudata annak az iskolás gyereknek akinek ezidáig nem volt szexuális kapcsolata és olvassa a szövegedet? Éljen a deviáns liberalizmus!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 10:31:30

blovi: én nem méltattalak téged, te viszont méltattál engem.
ez hova is tesz téged?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.24. 10:39:30

Tegnap, amikor megjelent az indexen a cikk, ennyit írtam róla a haveromnak:

B:
"Lassan befellegzik az iskolai randizásnak Úgy tűnik vége az általános koedukáció korszakának, az Egyesült Államokban egyre jobban terjed az egynemű osztályok rendszere."

B:
bazz, még pár évtized és indulnak az újabb keresztes háborúk

naponta 3x 2008.04.24. 10:44:51

valahol egyetértek a koedukáció ellenzőivel, meg nem is. középiskolába fiúosztályba jártam, és a sok baromság mellett azt hiszem a maximumot hoztam ki magamból tanulásban. csajozás volt ugyan, de sulin kivül, a suliban összesen 5 lány volt. aztán jött az egyetem, és borult minden. nagyon nehezen ment, alig fértem a gatyámba, buli, csajozás ,és szarul ment az egyetem, a végére sikerült összeszedni magam. lehet hogy ha mindez gimiben történik meg, pár hasznos évvel több lenne mögöttem.

bloodhound v2.0 2008.04.24. 10:46:11

"bazz, még pár évtized és indulnak az újabb keresztes háborúk"

egyetértek, amerika - és európa egy jelentős része is - újra meghülyül, elképesztő dolgok folynak a tengerentúlon, pl. evolúció tananyagi szintű tagadása, teremtéselmélet oktatása "tudományként", ultrakeresztény csoportok szellemi és kevésbé szellemi ámokfutásai, hisztériakampányai, az amerikai hadseregen belüli vallási alapú megkülönböztetések, stb. ezek azért elég elgondolkodtatóak számomra.

Sparrow79 · http://sparrow.uw.hu 2008.04.24. 10:50:14

Még mindig létezik olyan, aki nem tudja, hogy a Word helyesírásellenőrzője rossz? :O

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.24. 10:54:34

Before
Elkéstél már zajlanak, csak még úgy hívják őket.

naponta 3x
Én is fiúk közt nőttem fel, egyetemen is fiúk között voltam, munkahelyemen is férfiak között vagyok (ez a műszaki értelmiség sorsa...) és komoly gondokat okozott ez mindig is a kapcsolataimban. Én mondjuk inkább kudarcokélményeket gyűjtöttem, amit talán el lehetett volna kerülni, ha több tapasztalatot szerzek középiskolában. (Nem feltétlenül szexuális tapasztalatra kell gondolni)

Mellesleg, én úgy tapasztaltam, hogy azok tudnak leginkább átesni a ló túloldalára, akik nem tanulták meg, hogy milyen a közepe. Szerintem a szocializáció hiánya sokkal károsabb lesz hosszabb távon. Amint kikerülnek a való életbe vagy dupla hevességgel vetik magukat bele, vagy nagyon gátlásosak lesznek.

Azhát 2008.04.24. 11:05:32

Mi köze az ismerkedésnek az egynemű osztályokhoz? A párkapcsolatok az osztályon belül születnek az órákon???

A szünetekben, a tanítás előtt/után ugyanúgy lehet ismerkedni az iskolában...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 11:09:09

sparrow: még mindig :-) és meg is szokott alázni, amikor aláhúzza pirossal, de nem ajánl fel helyette semmit.

proci 2008.04.24. 11:28:54

fiúgimnáziumba jártam, erre varj gombot. mert ilyenek működnek mai napig itthon, bár ahova én jártam, közben koedukálódott. jelenleg egyetemista vagyok, szinte az összes volt oszttársal együtt (van aki már végzett, talán két ember meg máshogy döntött) szörnyülködtünk a dolgon.

pozitívum annyi, hogy legalább óra közben nem a mögötted ülő dekoltázsa a világ legérdekesebb dolga (egyel kevesebb elterelő szempont az adott esetben hótszáraz anyagról), másrészt meg egy kicsivel erősebb osztályközösség alakult ki. csajok meg? a főtérre nézett az ablakunk, tél kivételével az elhaladó lányok nézése és osztályozása a napi tennivalók között kiemelt helyen végzett:D télen azért bejött a hideg meg kevesebb a látnivaló:D aki meg akart, mert bulizni, ment ismerkedni, lett barátnője és a tinédzserszex sem maradt ki, pedig egyházi a gimnázium a mai napig:) mondjuk amíg jól tanultál, senki nem háborgatott, és gimnáziumban azért nem nagy erőfeszítés jól tanulni. ha öcsém lett volna, szintén oda irattuk volna (meg akkor már forral is indul a bátyja miatt), viszont hugom van, szóval ilyen szempontból a dolog problémás volt:)

olyan szempontból tényleg jó, hogy tavasszal lehet kb 1-2 hónapot nyerni (március közepe és május közepe között jóidőtől függően), lényegesen kevesebb az inger. május vége/júni eleje a meleg miatt már mindenképpen esélytelen. végülis az iskolába tanulni is jár az ember, órán meg a hormontúltengés nem annyira pozitívum. persze, várhatod a találkozót a barátnővel, de ha el kell ütni az időt, akkor már egyszerűbb jegyzeteléssel/aktívan és hasznosan, ha már a vizuális szépérzékedet nem lehet kielégíteni.

aki nem ezt szokta meg, annak fura lehet, de alapvetően a dolognak előnyei is vannak.

Alfonzhal 2008.04.24. 11:32:10

Egynemű osztályba, sőt, egynemű iskolába jártam. 22 éves vagyok és férfi. 15 éves koromtól leveleztem "életem nagy szerelmével". Többszáz kilométerre laktunk egymástól. Találkoztunk, ha szünet volt, és akkor átéltünk közösen egy csomó mindent, a szabadidőnkben rengeteget gondoltunk egymásra, hisz hetente legalább két levelet küldtünk.

Több nő is tanított minket, akik sokat beszéltek magánéletről, hétköznapi életről, stb. Volt úgynevezett testvérosztályunk: ugyanolyan osztály, mint mi, csak lányok. Ez egy bentlakásos iskola volt (halmozottan hátrányos helyzet lehet a legtöbb számgép elé bekockult fejében...), havonta egyszer mentünk haza, és olyankor mindenki ugyanúgy járhatott bulizni, koncertre, kocsmába, haverokkal, túrázni, stb. mint ahogy egy "normális" fiatal. Cserébe nem kellett a világgal mit se törődő, lakkozott körmű, identitászavaros tinilányok nyökögését hallgatni, ha épp nem volt kedve töriórára tanulni, és a fiúk előtt ezzel akart "jól" szerepelni. A fiúknak pedig nem kellett minden pszichikai energiájukat arra összpontosítani, hogy folyton megfeleljenek a nők elvárásának. Az életre neveltek minket, jól elvoltunk.

naponta 3x 2008.04.24. 11:32:57

azhát: erröl szól a blog.

Rás 2008.04.24. 11:35:31

Az hogy itt egynemű osztályok egynemű iskolákban...
akkor kivel is ismerkedhetsz a szünetben?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.24. 11:39:10

Nálunk nem müködött jól, pedig nem volt elszeparálva, csak nem sok lány jön matek/fizikára... Kevés srácnak volt barátnője.

Azhát 2008.04.24. 11:41:09

" Az hogy itt egynemű osztályok egynemű iskolákban...
akkor kivel is ismerkedhetsz a szünetben?"

Az hol van hogy egynemű iskolák?????

Azt írja: "Arról vagyon szó, hogy Dél-Karolinában, a Biblia-öv csatjában, bevezetik egész körzetekben a szeparált nemű osztályokat az állami iskolákban. Hurrá."

naponta 3x 2008.04.24. 11:42:09

Én 42 vagyok, 80-as évek elején még erösen haza kellett húzni éjfélre a bulikból, különben anyám a "bőröndért jöttél?" kérdéssel fogadott :) Nem állitom hogy így volt a legjobb, de félek a lányaimat erre a világra nevelni. Mert ez rosszabb. A fiúosztály közössége példás volt nálunk is, de szivesen olvasnék egy lányosztályos beszámolót is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.24. 11:42:31

"Cserébe nem kellett a világgal mit se törődő, lakkozott körmű, identitászavaros tinilányok nyökögését hallgatni, ha épp nem volt kedve töriórára tanulni, és a fiúk előtt ezzel akart "jól" szerepelni."
Túl rég voltam gyerek... Akkoriban még nem volt ez a jelenség, de ha belegondolok, ezekből kimaradni talán nem is akkora tragédia.

Fleurs Du Mal 2008.04.24. 11:45:01

Azért tudni kéne helyükre tenni a dolgokat. Az iskolában a diáknak :elképedés helye: tanulnia kellene. Ami meg zavarja a tanulásban azt meg kell változtatni. Akárhogy is nézzük, a mai világban elég sok mindent kell tudni az embernek, és ha valaki elrontja az elején az később még jobban megbosszulhatja magát.

Ismerkedni addig is egész nyugodtan lehet - tanidőn kívül. Tekintve a tananyag mennyiségét manapság, ez azért elég időt hagy.

naponta 3x 2008.04.24. 11:46:02

Lord_Valdez: "Akkoriban még nem volt ez a jelenség, de ha belegondolok, ezekből kimaradni talán nem is akkora tragédia." Na, ezzel pl. tökéletesen egyetértek.

Azhát 2008.04.24. 11:46:59

Az eredeti Zindex cikk így kezdődik:

"Az Egyesült Államokban az állami iskolákban is teret nyert az utóbbi években az egynemű oktatás rendszere, számolt be a jelenségről az NPR közszolgálati rádió.
Sok magániskolákban régi hagyománya van a tengerentúlon annak, hogy a fiúk és a lányok külön osztályba járnak. Azonban az utóbbi évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy a koedukált oktatás egyeduralma az állami iskolákban is megtörik az Egyesült Államokban. E téren Dél-Karolina jár az élen, ahol már 97 iskolában járhatnak a diákok nemük szerint eltérő osztályokba. "
Itt is csak osztályokról van szó.

naponta 3x 2008.04.24. 11:48:42

Következő életemben biztos nő leszek. És kezdhetem elölről :) Kis hülye bunkó kamasz kölkök, feszt kerülgetnek majd :))))

proci 2008.04.24. 11:50:21

Méhenkívüli: pontosan;>. csak nem Teis? esetleg kupac?;>

jah, testvérosztály... nekünk paperon volt, de a patrónában ("Fijjaim, azok még a macskát is kasztrálják!")... Ofő elővigyázatos volt, mert az ilyen testvérosztály dolognak mindig botrány volt a vége (tehát messze és még a mi szemünkkel is szemellenzős kellett). botrány meg senkinek sem hiányzik. nem vagyok benne biztos, h egyáltalán találkoztunk velük valaha is...:) no mind1, megoldottuk máshogy.

viszont baráti körben van hasonló cipőben járó (srác Pannonhalmára járt), ők a leánnyal nagyon jól egymásra találtak:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.24. 11:53:52

Fleurs Du Mal
"ha valaki elrontja az elején az később még jobban megbosszulhatja magát"
Így van ez az emberi kapcsolatok terén is. Én ezért nem vagyok híve az elkülönítésnek.

proci
úgy könnyű, ha van biztos nőforrás :)

Fleurs Du Mal 2008.04.24. 11:56:49

Lord_Valdez:

Ha az emberi kapcsolatainak minősége azon múlik valakinek hogy a napi 8 órán keresztül kikkel van egy teremben, akkor csak szánni tudom. (És mellesleg nem tudom elképzelni hogy mit csinál iskola után.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 12:01:16

hannibál: eddig kb két komment volt erről, azokra is írtam.
ms word. helyesírás-ellenőrző.
én meg, a hülye diszlex, elhiszem neki, amit mond.

proci 2008.04.24. 12:02:51

Fleurs Du Mal: az iskolában a diáknak tanulni is kell. viszont alapvetően az iskola célja az életre nevelés, és egy jó iskolában alapvetően nem csak a tudás átadása a fontos, az életre is nevel. amibe mondjuk szvsz beletartozhat az is, hogy ha másnap tanítás van, meddig lehet bulizni/mennyit lehet inni, hogy túl tudd élni a másnapot anélkül, h bárkinek is feltűnne némi kialvatlanságon kívül bármi más, tehát nem csak a gerincességre, alapműveltségre, nyelvek ismeretére és általában ilyenkor elhangzó dolgokra gondolok. vagy mondjuk egy végigtanult északa után meddig lehet másnap feszíteni a húrt, hogyan maradj teljesítőképes, miközben a saját határaidon vagy, ehhez milyen kellékek kellenek. esetleg alapvető pszichológiai és társadalmi ismeretek gyakorlati elsajátítása, avagy biztosan összefutottál olyannal, akit utáltál, magasabb pozícióban volt, hozzád képest síkhülye volt hiába volt az életkora miatt több tudása, de mégis mosolyogva és tisztelve együtt kellett vele dolgozni.

Alfonzhal 2008.04.24. 12:14:29

Proci: jee, kupac :))) Fogadd bencés üdvözletemet. :))

Aki azt írja, hogy "biztos nőforrás" meg ezek, az hol él? A világ végén, egy erdő közepén is lehet lányokkal találkozni, kedves és szép lányokkal. És ezek gyakran már a jellegükből fakadóan értelmesebb találkozások, mint a tömeges együttszenvedés.

Jó, most nem azt mondom, hogy annyira hejdejó a szeparált osztály. De hogy nem annyira rossz, az is biztos.

Egyébként most eszembe jutott, hogyan jár, mozog rengeteg lány itt Budapesten. Mint egy medve. Az anyjuk sose szólt rájuk, hogy emberül nézzenek ki-viselkedjenek? De a tiniszex azért kell, gondolom.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.24. 12:17:56

Fleurs Du Mal
Az a napi 8 óra az ébren töltött idő fele, plusz utazás, étkezés stb...
Honnan kerül ki a gyerek legtöbb barátja?
Szerinted mi az oka annak, hogy a kapcsolat 1/3-a a munkahelyen kezdődik?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.24. 12:20:21

bs395:

"én meg, a hülye diszlex, elhiszem neki, amit mond."

Ne hidd el. De tényleg. :-)

proci 2008.04.24. 12:26:03

Méhenkívüli: és fogadd viszont az üdvözletem:))

ja igen, emiatt is jó a koedukált. egyik csaj ismerősömnek anno panaszkodtam, h strandon mennyi igénytelen lányt látni... (barátnőnél hála égnek ilyenbe nem futottam bele, utcán meg annyira nem feltűnő a dolog) erre csaj kikészült, és közölte velem, h nem jártam még női öltözőben tesióra előtt, h ott mi van. a szavaiból leírva nekem kb a horror jött le:)

a viselkedés meg egy dolog, de általában én használtam a szűrőket... amelyikkel két értelmes szót nem lehet beszélni adott témában (= sötét szegényke), azzal nem nagyon kell foglalkozni a minimális szinten felül (ezt, hacsak nem volt muszáj, próbáltam a nullához közelíttetni). mondjuk sötét emberek mindkét nemből vannak, de hála égnek azok nálunk se éltek meg sokat (bár egyik időközben lemorzsolódott volt oszttárs legendás töridolgozatát ki akartuk rakni a tablóra... az elvi és tárgyi tévedések is durvák voltak, de a helyesírással megfűszerezve mármár groteszk szintet ért el).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.24. 12:39:26

csöncsön: iskoláimat kizárólag tanáraim jóindulatának és türelmének köszönhetem, hogy elvégeztem, mert hajlandóak voltak elolvasni a kézírásomat, a helyett, hogy az olvashatatlan, írásképet nélkülöző, telefirkált papírlapokat kidobták volna a szemétbe :-).

Alfonzhal 2008.04.24. 13:03:25

proci:

nálad a pont, a nem koedukáló iskolák tipikus diákja vagy ilyen szempontból. Jellemzően olyan igényes lányok társaságát keresem én is, akikkel két mondatnál is több beszélnivalóm van. Mindenkivel tudok beszélgetni, de nem vagyok az a fajta, aki kényszernek érzi, hogy egész este csajozzon. Ha nincs kellően okos, gondolkodó, szép és kedves lány a közelben, akkor nem kapcsol be automatikusan a "ha nincs ló, jó a szamár is" program. Ha pedig van, akkor se feltétlenül mozdulok rá zsigerből. Míg nagyon sok (persze nyilván nem mind, és oda-vissza van kivétel, stb.) olyan ismerősöm, barátom, aki koedukáló iskolába járt, képes egy mélyenszántó, baráti beszélgetésből is "te figyeld azt a csajt odamegyek megszólítom bazz" estét csinálni. Ha meg tényleg szórakozni meg bulizni megyünk, akkor pedig rendszerint épp az előző esti épp megtalált nagy szerelemmel való szakítás utáni letargia van, ezért nem tud feloldódni. :)

De megint csak azt mondom, iskola válogatja, hogy hol jön be a nem-koedukáló rendszer. Ahol megvan a szükséges támogató, értékelő, felvilágosító, morális és viselkedéses, stb. hátteret adó intézmény- és nevelőrendszer, ott jól működhet. Nem gondolom, hogy ez a megoldás mindenre, de nagyon jó útja a lelkileg igényes emberek nevelésére. Amit egyébként a koedukáló iskolában is meg lehetne tenni, de ott olyan külső tényezők vannak (család, klikkek, stb.), ami szerintem kiveszi a nevelő kezéből a gyeplőt ezen a téren.

lajoska 2008.04.24. 13:32:53

A tinédzsersex helyett ajánlanám a tinégerseggsz kifejezést.. Kell hozzá egy hazai tini lány, egy dél-karolinai néger (v)eleje és a kiskegyed hátsó fertálya, az olyan trendi, hogy ne mondjam reformízesítésű, antiradikális és igazán cosmopolitan.

proci 2008.04.24. 14:27:15

Méhenkívüli: pontosan. illetve a másik oldalról nézve: egyestést nem akarok, mert dugni jó, szeretkezni meg jobb. és egy egyestésben nem feltétlenül a másik örömét próbálod keresni, namármost a szex tipikusan az, ami akkor lesz igazán jó, ha a másiknak akarsz jót, és ehhez ráhangolódsz. tehát hosszabb kapcsolat kell, viszont ha a csajtól rövidtávon is idegbajt kapok (ez nem feltétlenül csak sötétséget jelent, itt vagyolva beleértendő az empatikus készség valamilyen szintű hiánya is), akkor ha véletlenül ottaludna nálam, zavarni fog, h miért nem tűnt el utánna azonnal a fenébe:D reggel meg főleg. én pedig alapvetően nem vagyok magam ellensége, tehát a hasonló helyzeteket kerülöm.

odamegyek megszólítom:D ahaha. beszélgetés közben mi max csak osztályozunk:) lelkibetegség meg... nos tudni kell felmérni, mit hagytál ki. ha abból indulsz ki, hogy alapvetően a teremtés koronája vagy, egyébként meg valakinek tökéletesnek is kell lennie, de legfőképpen annyi és annyi csaj van, volt másik, lesz másik, akkor ilyenen nem kell fennakadni. himsovinisztának és machonak is tűnhet, de alapjában véve csajként is ezt mondanám. normális önértékeléssel nem sír az ember, egy kapcsolat vége sose a világ vége, bármennyire is úgytűnhet akkor és ott.

én ebből inkáb a klikkesedést tartom problémásabbnak, főleg, ha egy adott elem elkezdi a klikket majd az egész osztályt lehúzni. a családi háttér olyan, amilyen (itt is igaz mondjuk a miből és mire lehet várat építeni mondás), de a problémásabb, nem tanulok és nem is akarok és még a tetejébe büszke is vagyok rá elemeknek, ha a közeg nem tudja a hozzáállásukat javíttani, akkor semmi keresnivalójuk nincs, nemtől függően, mert az egész osztály teljesítményét lehúzhatja. ez nem keverendő össze a ki tudja rövidebb időráfordítással megírni a házit jellegű versennyel, ugyanis ott a sz*rok rá mentalitás helyett az én ennyivel jobb vagyok megy (padtársammal ezt öt évig játszottuk, őneki jobb a memóriája, nekem jobb a logikám... ez van:)).

igazából mondjuk a dolog még 10-12 éves kor előtt eldől, addigra kialakult személyiség van, amin nagy erővel finomítani lehet, de alapjaiban változtatni már nem. és itt jön be a gonosz, ámde hosszútávon jobb megoldás: ha van egy problémás ember, nem szabad engedni, h magával vigye a többit.

alapvetően pedig koedukáltnál nincs bizonyítási kényszer a másik nem előtt/egymás között a fiúk elfogadóbbak és a kötelékek is erősebbek (ha valakinek nem jön be a másik, akkor nem a legjobb barátnője lesz, hanem elkezdi gyilkolni, ilyen szempontból átláthatóbb a rendszer), tehát saját tapasztalatok alapján ez jó.

mondjuk azt se felejtsük el, h mi azért eléggé elzárt közegből jövünk, ahol a tradíciók tisztele, a hierarchia és rend az oktatás alapjai voltak. ha rossz jegyeid voltak, akkor pedig a többiek érdekében kereshettél más sulit... ha meg jók, akkor picit több is belefért néha, a hibáid és megbotlásaid pedig esetlegesen jobban tolerálták.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.04.24. 19:22:36

Látom már megint kikerültél indexre, hogy ennyien zúznak?

A mai iskolai rendszer több sebből vérzik. A nemileg csoportosított osztályok azért nem a sátántól való ( elvégre a katonaiskolánál például teljesen jól működött volt, meg apámék is még úgy indultak, és még sem maradtak ki a jóból ). Csak ugye egy folyamatot visszafordítani sokkal nehezebb, mint be sem vezetni, módosítani pedig aztán tényleg túl sok gondolkodást igényelne.

Illene egy kis átvezetés, valami fokozatosság. Mert tényleg sokan basszák el az életüket, nem csak szószerint, mikor rájuk szabadul a fenenagy nemi érettség. Mondom ezt én, aki három évig olyan bűn ronda és szerencsétlen voltam, hogy arra már nincsen szó, sem több szóból álló kifejezés.

A felvilágosítás meg aztán tényleg úgy el van szarva, ahogy azt a könyvben írják - amikor falloszt csak életében képről látó bányarémek mesélik el nekem, hogy ez hogy is működik, akkor kicsit meghalok belül.
süti beállítások módosítása