Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

Amit te másoknak

2008.03.28. 06:00 | bs395 | 2 komment

Az etika, az erkölcs, a jó szándék szép dolgok, csak szarunk rájuk, mert önző, álszent barmok vagyunk.
Elöljáróban: az írás nyomtatot verziójával lehet segget törölni, de a monitorral ne tedd.
Lazán kapcsolódik ehhez.(ez itt balra link és önreklám)

Honnan jön az erkölcs? Papírról. A nők azért nem kövezhetnek, mert írva vagyon, azért.
Na nem akármilyen papírról - szent papírról. Mi az a szent papír? Amiről valaki azt mondja, sokan meg elhiszik. Ortodox felfogás: orthos (jó, igaz, egyenes) + doxa (vélemény). Igaz hit, az egyén szemszögéből. Azért van igazam, mert azt mondtam. Mert írva vagyon.
Autoriter módszer: tekintélyelvű. Kinek van tekintélye? Aki kivívja, vagy akinek megadják, vagy aki kikényszeríti? Vagy akiről írva vagyon?

Ha el akarsz térni az írott dolgoktól önmagad, a világ és mások megítélésében, az ezek közti kapcsolatok és viszonyok megismerésében, akkor eretnek vagy: hairesis (válassz, választás). Olyan, aki nem azt választja, amit mondtak neki. Juszt se.

Ha nem az írásból eredezteted az erkölcsöt, erkölcsös ember nem lehetsz. Az erkölcsnek ugyanis emberen kívülről kell érkeznie - ha azt hiszed, hogy konszenzus hozta létre, sötét vagy, mert nem bifláztad be, mit is írtak eddig erről. Elég nagy az irodalma, mind arra tér ki, miért nekünk van igazunk és jogunk a földekhez, miért nem nekik - egyes írások szórakoztatóbbak másoknál.

Ha az "arany szabályt" emlegeted, hogy tedd azt másokkal, amit szeretnél, hogy mások tegyenek veled, akkor hülye ál-liberális, szandálos hippi vagy, és az első szembetalálkozásod a fundamentalizmussal kihozza belőled az ellen-fundamentalistát.

Váltsunk paradigmát: azt kívánom neked, amit te kívánsz másoknak.

· 1 trackback

Címkék: vallás erkölcs ateizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr80396270

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2018.03.19. 20:14:03

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagoly Gyula 2008.04.14. 11:18:56

"A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták." (Mt 7,12)

Ezek szerint Jézus is egy ál-liberális volt?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.14. 11:27:14

bagoly gyula: ha a Jézus történet végét is megnézem, akkor igen :-).