Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

Hisztérikus gyermekeink

2008.03.10. 04:00 | bs395 | Szólj hozzá!

Minden politikusnak van hisztis periódusa. Kinek hosszabb, kinek rövidebb ez az időszaka. Rövidíteni ezen az időszakon nem tudunk, de meghosszabbítani igen könnyű. Igazuk lehet az idősebbeknek, amikor azt mondják, hogy a hisztis politikust "át kell lépni".

Valóban, akkor, ha ez nem jár közvetlen államcsőddel - nem a költségvetés közepén kezd hisztizni a politikus -, hagyják nyugodtan, és igyekezzenek tudomást sem szerezni az eseményről. Ha látja a politikus, hogy dühösek vagy idegesek emiatt, akkor elérte célját, mert érzelmi reakciót váltott ki. A legrosszabb, ha miden erővel igyekeznek rájönni hisztijének a kiváltó okára, s a politikus kívánságának eleget is tesznek, mert akkor rögződik az a tapasztalat, hogy céljai elérésének ez a módja.

Tehát próbáljanak tudomást sem venni a hisztiző politikusról, viszont ha abbahagyta, maximális odafordulással és szeretettel kell bánni vele, és csak akkor próbáljanak eleget tenni kívánságának, ha az nem irreális -, vagy ha már értelmes egy kicsit, akkor nagy-nagy szeretettel próbálják megmagyarázni, hogy miért nem lehet.

Tudom, hogy rendkívül kellemetlen, ha a tévében toporzékol az éktelenül síró politikus, s a külföldi piacok elítélően méregetik a "kegyetlen" állampolgárt, vagy még jó tanácsokat is adnak, de gondoljanak arra, hogy "kibicnek semmi sem drága". Néha, főleg populistább korban az éppen csak elinduló hisztizésnél beválhat a figyelem gyors elterelése.

A hisztizőnek mindig szüksége van "vevőre", tehát elég gyakori, hogy épp annak az állampolgárnak hisztizik leginkább, akihez a legszorosabb szálak fűzik.

Nem lesz-e baja a politikusnak, ha a fejét dühében a szavazógombhoz verdesi? Ilyen eredetű maradandó sérülést még nem láttam. Úgy tűnik, azért kellő óvatossággal, inkább csak látványosan csinálják ezt a mutatványt.

A hisztinek egy egészen szélsőséges esete, amikor a politikus elkékül, megmerevedik és nem vesz levegőt. Ez szaknyelven az affekt apnoe. Ez elég ijesztő kép, s addig, amíg az ideggyógyászati kivizsgálás alá nem támasztja, hogy csak erről van szó, ne is nyugodjanak meg!

(Innen loptam)

Címkék: politika mszp orbán fidesz gyurcsány reform népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr86373524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.