Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Hogyan legyél punk

2008. március 07. - bs395

Angolul tudók előnyben: How to be punk. A kategóriák leírása, a "kommentek", mar az egész :-).

A teljesség igénye nélkül némi szabad fordítás:

"Eleged van, hogy mindig csesztetnek az iskolában, mert vesztes vagy? Belefáradtál, hogy a kemény csávók folyton csúfolnak? Mindig is érdekelt, hogyan tudnál te is megkeményedni és punk lenni? Engem nem, mert én punknak születtem, de elismerem, másoknak nem ilyen könnyű, mert páran egyszerűen túl hülyének születtek. Azért még ne legyél öngyi, te kis retardált, lehet, hogy van még remény. A lélegzeted azért ne tartsd vissza..."

"Nincs lazább dolog a világon, mint normálisan kinéző punknak lenni, jól fésült hajjal, és gyárilag szaggatott farmerrel.
[...]
Hogy normál punk legyél hallgass sok Bowling for Soupot, Sr71-et és Sum41-t. Ha fel akarod tüsizni a hajad figyelj, hogy a tüsik ne legyenek 10 cm-nél hosszabbak, különben buzinak néznek. Ja, és szőkíttesd ki. Ha nem szőke a tüsi, buzi vagy. Ha mégis taréjt szeretnél, NE borotváld le a többi hajad... csak zselézd fel az egészet. Tartsd magad távol az extrém színektől, különben pózer vagy. Valamint hordd olyan együttesek pólóit, amiket nem is ismersz..."

"Muszáj anarchistának lenned. Anarchia = Punk. Dohányozz is, mert az laza, és az igazi anarchisták mind dohányoznak. Anarchia... mi is az? Ki a faszt érdekel! A The Sex Pistols énekelt róla, a többi punknak meg az bejön. Üvöltsd néha a járókelők arcába, hogy ANARCHIAAAAA! Ez mutatja nekik is, hogy komolyan gondolod, nem szarral gurigázol..."

"Deszkás punk
Öltözködés
Cipő: kell egy legalább 16.000 Ft-os cipő, csak hogy mindenki tudja, hogy nem egy köcsög pózer vagy.
Haj: rövid, fekete. Ha a hajad természetesen sötét, szőkíttesd ki, majd festesd vissza. Csak hogy lássák rajtad az elkötelezettséget..."

Beszarás :-).

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr30369257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.07. 09:11:11

kvarcman: az van, hogy lazy az első.

sütyesz · http://lnnlnlk 2008.03.07. 09:15:48

Hosszú még az útja annak, aki ezt írta.

Nézelődő ember 2008.03.07. 09:19:28

Kis adalek:

Minden mondatodban legalabb 20x forduljon elo a "Polgarpukkasztas" szo. Ezt akarhany punkkal beszeltem, legalabb 200000szer elmondtak, hogy polgart pukkasztanak... Szerintem azt se tudjak mit jelent a szo, de mondjak, mert olvastak valahol, hogy a punkok ezt csinaljak..

Szanalmas...

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.03.07. 09:44:05

Felvetelt hirdet a Magyar Anarchistak Demokratikus Szovetsege.
Barki jelentkezhet tagnak, aki a fenti kriteriumoknak megfelel, illetve resztvesz a szkinhedvero osszejoveteleinken es fel tud mutatni legalabb ket darab naciveresbol szarmazo sebesulest, vagy ezzel egyenerteku orvosi igazolast.


Alairas: SK
Magyar Anarchistak Demokratikus Szovettsegenek titkarsagvezeto helyettese

forróvízetakopaszra! 2008.03.07. 09:53:48

PUNK'S DEAD :(((

Megyek és oldalbahugyozom a Fekete Lyuk helyét...

bakmatyi 2008.03.07. 10:32:31

Én is ismertem srácot, az inkább rockker volt, de hasonló téma. A polgárpukkasztás nála annyi volt, hogy egyébként egy normális buliban piásan hangosan ordibált, hogy köcsög náci-komcsi-zsidó-buzik meg ilyenek. Amikor kimentünk az utcára akkor is. És szerinte ő így polgárpukkasztó, pedig simán csak seggfej. Aki tényleg polgárpukkasztani akar, az megteheti úgy is, hogy nem inzultál másokat, simán nézzen ki hülyén, meg ilyenek, de ha ennél messzebb megy akkor csak azt éri el, hogy az embernek elkezd viszketni a tenyere és egy szép napon hülyére verik a nagy polgárpukkasztás miatt. Érdekes módon egyébként az ilyenek csapatban pukkasztják a polgárt, nem is értem miért nem egyedül.

PTibor (törölt) 2008.03.07. 10:40:11

Jááj.. azt hittem emögött a youtube-os ho to be a ninja/gangsta'/emo/nerd sorozat egyik folytatása lesz. Kár hogy nem, bár az pont az ilyen kirívó külsőségeken alapul, de legalább vicces.
Nem mellesleg ez az írás iskolapéldáját mutatja be arrról, hogy ítéljünk meg egy csoport embert, pár hangadó alapján. Bár úgy érzem ebben az írásból pont az jön ki, hogy az anarchista punkok az igazi punkok, és akik csak a stílusjegyeket hordozzák magukon azok a divatpunkok. Szánalmas. Már látom a how-to-be-a-hippi.com-ot, ami leírja, hogy öltözz színesbe, lsd-zz, de minimum füvezz, és a mondataid 90%ában legyen benne a béke. Tüntess mindenért, és csinálj olyan dolgokat ami meglepi az embereket.
Na mind1..

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.07. 11:00:28

Ptibor: az megvan, hogy mi a punk? vagy az anarchia mit jelent? és hogy mindez belül van?
meg melik írásra gondolsz? a linkelt angolra, vagy arra a pár sorra, amit onnan idefordítottam?

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.03.07. 11:07:07

kereszteny punkok gyulekezete. :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.07. 17:52:14

cuncusok:
A punk olyan korban indult, amikor a mainál sokkal authoriterebb és konzervatívabb volt a politika és a közfelfogás. Olyan korban volt a taréj és a biztostű polgárpukkasztó, aminek a mindennapjait a vörös veszedelem és a nukleáris apokalipszis nagyon is valós ígérete árnyékolt be. Underground volt, alternatív.
Ma a punk nem polgárpukkasztó, nem alternatív, hanem nagyon is maintstream. Ma egyre többen és többen kérdőjelezik meg a választottak jogait, módszereit és céljait, és ez jó. Ha a lázadás mindennapos, akkor már nem lázadás, hanem a társadalmi élet része, és ez is jó.
A punk nem halott: a punk él a mindennapokban. Ez nem halála a mozgalomnak, hanem sikere. Persze nem Magyarországon, itt lófasz van, nem oktatás, tájékoztatás, vagy önálló gondolkodás.
Én amondó vagyok, több tarajost a parlamentbe, betétes bakanccsal lépjenek a konzervatívok arcába minden oldalról
Ja, és oi.

Link: killtheradical.blog.hu/2008/03/02/tipikus_keleti_csod

A vége fele van az idézett rész.

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.03.09. 12:57:20

Ezeket már Pozsonyi "ex-Bucó" Ádám is leírta valamelyik kései Genyó Szívó Disztrolyban, '94 környékén, ha jól emlékszem... Az más kérdés, hogy ő végül a Demokratánál landolt.
Amúgy - höhh, mily' meglepő - a punk is csak egy szó, mindenki azt vetít bele, amit akar. Jó ideje nagyon le tud hangolni minden szubkultúra esetében ez a "ki az autentikus, igazi punker/hiphopper/metálos/szkinhed?!?!"-maszturbáció.
Részemről már a dadaisták is punkok voltak. Diogenész meg pláne, höhö...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.09. 18:35:05

sánta kántor: melyik részét írta le? amit az előző kommentben bevágtam, vagy amit az amcsi srác írt a saját oldalán?
ha az első, ünnepélyesen megesküszöm, hogy sose olvastam ('94-ben kezdő gimnazista voltam, a csajokon kívül nem sok midnen érdekelt, meg akkor inkább csak hallgattam a punk zenét, meg pogóztam, de hogy miről szólhat, őszintén szólva nem nagyon érdekelt).
ha a második: nos, szerintem ő se olvasta :-).

az egész poszt léynege az a maró gúny, és az általad is írt teljes hiábavalósága az egész kategorizálásnak, mert amint kategorizálunk valamit, az valami megszűnik annak lenni, ami, és átalakul divatirányzattá azok szemében, akik nem értik, hogy mi volt előtte.

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.03.09. 19:14:19

Amit az amcsik.
Érdekes kis történet, mert a Disztroly anarchopunk fanzinként indult a kilencvenes évek elején, aztán szándékosan a kispolgári gondolkodásmódot propagáló fanzinként végezte 99'-ben (talán). Ha érdekel a sztori, keress rá Pozsonyi úrra a neten. (A Lenin-szobor helyén bombatölcsér tátong című könyve pedig pazar ironikus memoár a nyolcvanas évekbeli magyar punk-skinhead-világról. Bár a korszak más szemtanúi időnként kétségbe vonják a mű valóságtartalmát, szerintem nagyon szórakoztató olvasmány).
Amúgy például a dohányzás meg az anarchizmus összefüggésinek fejtegetésére konkrétan emlékszem valamelyik számból.
Az Anarchista Kislexikon pedig igazi klasszikus, bekopizom, hogy sejtsd, mire is gondoltam.

"Emberiség: Fasiszta vagy Anarchista

Anarchista: jó, okos, bátor, önzetlen, szerény, muvelt, segít
Fasiszta: buta, csúf, irigy, hazug, goromba, árulkodós

Népek

Cigány: szegény, ártatlan, sajnálatraméltó, tehetséges
Magyar: buta, zsíros, hazug, goromba, lusta

Eszmék, ideológiák: ostobaság, hazugság, árulás, ámítás
Anarchista eszmék: bölcsesség, haladás, okosság, jóság

Reklám: népámító hazug propaganda
Anarchista röpcédulák: nem népámító hazug propaganda

Jelképek, szimbólumok /címer, zászló, termék logo/: idejemúlt bunös megvetendô szamárság
körbe-A: okosság

Heteroszexualitás: reakciós maradi csökevény
Homoszexualitás: haladó életvitel

Összefoglalva teljesen kezdő lázadók kedvéért

Jó dolog: Bakunyin, feminizmus, röplapok, homoszexualitás, rendőr csúfolás, szkinhead szidás, avantgard, kábítószer, berúgás, csúnya szavak, király bácsit pisztojjal lelôni
Rossz dolog: nemzet, haza, állam, tanítónéni, szülôk, nagyi, dédi, suli, rend, korai lefekvés, köszönni bácsinak-néninek, esti mese "

Morthisa 2009.04.12. 22:53:28

aki ezt a kis szöveget írta nagyon messze van még a punk fogalmától!Szerintem itt nem az számít h menyibe került a cípőd vagy hogy dohányzol-e hanem az élet érzés!már bocsi láttál te már igazi punkot?még ezen a képen is levan borotválva a fejük a punkoknak!Bocsi elöször gondold át mit írsz!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.13. 04:38:45

@Morthisa:
bocsi, de mielőtt kommentelsz, tanulj meg olvasni.
ez egy fordítás, ott van az elején a link.

Morthisa 2009.04.13. 15:40:23

@bs395:
nem annak szólt aki fordította hanem aki írta!Ezt is oda írtam!Ugyhogy mielött pofázol olvass!:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.13. 17:15:27

@Morthisa:
aki írta, az egy amcsi srác, és fél szót nem beszél magyarul, de ahogy akarod :-)

Morthisa 2009.04.15. 14:15:41

létezik a viágon fordító program is!

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.04.16. 01:48:05

most majdnem úgy pofánvertem magam telitenyérrel, hogy beszakadt volna tőle a kozmosz szövete
szóval morthisa vigyázz, mert hülyeségeden a világ sorsa múlik

alian12 2010.11.16. 22:19:00

anyááád, hát ez minden csak nem punk -.-
nagy balfasz aki ezt írta... wikipedian hamarabb megokosodok pedig ott elég nehéz kiszűrni a lényeget...

¤runAway¤ 2011.09.17. 19:36:54

ez a post egy szar megnyilvánulás a pankok előtt. aki pózer azmár nem is punk. minden punknak oka van arra, hogy olyan legyen amilyen. kommunista, anarchista, vagy jobboldali akár. és nem a felzselézett hajtól, meg a 16k-s cipőtől lesz az... de majd rájössz, mikor az egyik az arcodba lép egy 15lyukú steel bakancsal.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.09.17. 19:41:30

@¤runAway¤:
kérlek, vidd vissza a modemed az internetszolgáltatódhoz, mert meghibásodott.

¤runAway¤ 2011.09.18. 17:15:48

amíg én visszaviszem addig te olvasgasd a wikipédiát és ne hülyítsed a népet az ostobaságaiddal.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.09.18. 17:52:47

@¤runAway¤:
a posztot se olvastad, a kommenteket se, erre gondoltam.

querida 2012.10.02. 22:39:34

waaah ezjó:DD Sex Pistols, BFS, Sum41 bests!:D

anhist punk Smogx 2013.03.07. 21:17:23

öszintén ember faszom kivan a hüjeségeitekell.
MOST keztem a punk ságom igaz 25 centis tarajal
de kurvára nem az számit hogy nézel ki csak hogy az elvekel és mentalitásal egyetértesz.
Ahejet hogy it baszakodtok csináljatok csapatokat azt lépjetek valamit ez retardált hatalommániás kormányelen 17 éves fejemel már szerveztem egy 120 fös csapatot kemény 2 hét alat.Ezel kéne fogylalkozni nem azal hogy hogy álitsam be a tarajamit az ful mindegy ha a harciszelem benetek van.

anhist punk Smogx 2013.03.07. 21:18:54

@anhist punk Smogx: bocs a hejesirási hibákért de kurvára felkurtátok az agyamat.

Balázs Szántó 2013.07.06. 21:55:01

aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általán nem punk... hát ez mi a faszom... persze hogy itt Magyarországon senkise igazi punk... ha ez az okítás megy.... áááh, szégyen
süti beállítások módosítása