Térdepelve minden nagynak látszik.

Anarchia, főnév. Jelentése: mások szabadsága. Punk, főnév. Jelentése: értem, de leszarom. Ateizmus, főnév. Jelentése: pokolra jutunk mind. Akkor meg?

Friss topikok

  • arabok balrol: @werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose (2018.04.17. 15:07) A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége
  • Balázs Szántó: aki ezt kitalálta mekkora 1 gumipunk... a kinézet meg h bagózól és kiabálsz összevissza az 1általá... (2013.07.06. 21:55) Hogyan legyél punk
  • Vidéki: A közelmultban jelent meg Simon Sebag Montefiore műve magyar nyelven „Az ifjú Sztálin címmel”. A ... (2013.03.21. 12:30) Cipriotizmus
  • anhist punk Smogx: Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkok... (2013.03.13. 22:18) Igazán igazi punk, gecó!
  • magyar-magyar szótár: Az a baj ezzel a seggszájgéppel, hogy odavissza pumpálván a szart nem engedi humuszálódni, hanem... (2013.02.12. 07:17) Zsúri huncutság

Webkettő, nemtöbb, mint webkettő

Follow killtheradical on Twitter

Még tanácsosabb

2008.03.01. 13:00 | bs395 | Szólj hozzá!

Mi az oka annak, hogy a magyar rendszer az a lenyúlásra épül? Nem úgy, hogy van benne lenyúlás, ami elkerülhetetlen része, hanem, hogy teljesen konkrétan és pofátlanul egyenlő vele?
Pártfinanszírozás? Előző rezsimből itt maradt reflexek? Magyar jellemvonás (lásd Móricz műveit)? Vagy éppen a jellemtelenség?

Van ugye ez a BKV nevű fogalom. Mostanában társítunk hozzá egy másik fogalmat, azt ,hogy AAM, és egyre több nevet Antal Attiláén kívül. Lassan az egyszeri újságolvasó is kezdi összerakni a BKV belső működésének a részleteit, és megakad a párhuzamosságokon, vagyis hogy ugyanazért a feladatért többször fizettek több felé, versenyeztetés nélkül (a meghívásos alap nem uniós értelemben vett versenyeztetés, igaz, itthon a nyílt pályázat se az).
Ez ügyben egy annyira emblematikus fogalom körüli pofátlan lenyúlásról van szó, hogy egyrészt nem merült el az emlékezet süllyesztőjében egy hét alatt (egyelőre), sőt, maga az állam kezdett el vele foglalkozni, annyira égő (tegyük hozzá, hasonló botrányok sora vezetett ide). Kíváncsian várom, mi lesz belőle.

Egy dolog azonban nem hagy nyugodni. A cirkusz, tudniillik. Tocsik és a többiek. Nem csupán fedésről van-e szó, és amíg ezen csámcsogunk, addig nem lopják-e ki a szemünket más témában? Nincs kormányzati negyed, nincs zöld energia biznisz, nincs déli áramlat, nincs Zuschi, nincs most semmi más. Meg amiről ugye nem tudunk.
Vajh' mikor titkosítják ezt is annyi évre, hogy aki ma már tud olvasni, az ne érhesse meg, hogy belenézhessen? Most akkor tényleg végigmegy rajta a fővárosi bizottság?
És a fővárosi bizottságon ki fog végigmenni? Meg az ő költségvetésükön, ugye. Lehet ám ,hogy csak akkor lesz majd költségvetés, ha nem lesz AAM ügy, én kinézem belőlük. Ja, közbevetőleg: a szocik lebegtetik a költségvetést. Szoci kormány van, ami azt jelenti, hogy valamennyi nagyot szakítható és megvesztegetésre alkalmas pozícióban szocik ülnek. Ülhetne a másik oldal (milyen másik oldal, nincsenek oldalak, hacsak nem kormány és ellenzék, több különbséget nagyítóval kell keresni közöttük), és akkor másik oldali lenne a megbízott. Magukfajta.

És tudjátok mi lesz majd akkor, amikor megegyeznek? Semmi. Csönd és hullaszag.
Drága jó Hamlet ezt az éjszínt vesd le már, és nem leszek én se Capulet.

Mentem enni.

Címkék: politika bkv cirkusz lenyúlás aam

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr91360565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.