Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A kampány és pártfinanszírozás elviselhetetlen könnyűsége

2018. április 16. - bs395

Mi kell ahhoz, hogy leváltsd a Fideszt? (vagy bárkit)

Pénz (bocs).

Az elmúlt 28 évben ezt az összes párt főleg közpénzből intézte, abból finanszírozta saját magát, a holdudvarát, és a kampányait, ilyen vagy olyan csatornákon keresztül. Létezett-e alku az MSZP-vel vagy sem, a Fidesz a NER-en keresztül kiépítette a közpénzek teljes monopóliumát. Azzal, hogy az önkormányzatok jogait és pénzeit megnyírta, gyakorlatilag ellehetetlenített minden decentralizált ellenzéki ... khm... finanszírozást, meg lehet nézni a választási térképen. Szóval a hagyományos ellenzék nem dönt Fideszt.

Ha nem közpénz, akkor van még a privát pénz. Igen ám, de egyrészt nagyon nehezen találni itthon olyan vagyonos embert - nem gazdag, vagyonos, aki többedmagával meg tudna finanszírozni négy évet, plusz egy combos kampányt -, aki nem a mindenkori állam emlőin nőtt volna nagyra, másrészt meg ha valaki nagyon ugrál, azt elviszi a NAV (ennél kisebb bűnökért is jártak már rosszabbul), vagy délelőtt hoznak egy személyesen rá szabott törvényt, délutánra meg tönkrement. Szóval magyar tőkés nem dönt Fideszt.

Van még külföldi pénz. Vagy volt: Norvég Alap? Stop Soros? Razziák az alapítványoknál? Civil társadalom ledózerolása? (kivéve a CÖF, mert egy CÖF azért kell) NGO se dönt Fideszt. Se Merkel, se Putyin: őket pont annyira érdekli, ki kormányozza Magyarországot, mint téged, hogy a sarki gyrosos az most görög vagy török (esetleg albán). Amíg megkapják a megrendeléseket, felőlük a Kutyapárt is nyerhet, és csirkejelmezben ülésezhet. Kivel is építtetjük és üzemeltetjük Paks 2-őt? Naugye.

Akkor marad az, hogy ingyér', szembeszélben, évekig. Ehhez elkötelezettség és kitartás kell, abból meg nem csak itthon, hanem úgy általában kevés van. Ha Fideszt akarsz dönteni, állj neki most, és ne várd, hogy bárki is segíteni fog, sőt.

Addig meg veszekszünk, hogy most épp melyik KISZ titkár üljön a székben, mert mit nekünk lusztrációs törvény, ügynöktörvény (még a fedett vagy tartótiszteket se, az pedig azért nem annyira szürke zóna, mint a beszervezettek), ilyen úri huncuttságok.

Anyám lehet stróman amúgy.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr7113839828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2018.04.17. 08:16:18

"Mi kell ahhoz, hogy leváltsd a Fideszt?"

Ellenzék...

Kelly és a szexi dög 2018.04.17. 08:18:22

Sokkal rosszabb lenne, ha leváltanák, mintha nem - ezt azért elég sokan átlátták, szerencsére!

Ad Dio 2018.04.17. 08:50:24

A politika a gazdaság szereplői számára befektetés. Nem csak itthon, "kint" is. Adnak, de csak akkor, ha reálisnak látják a megtérülést. Az ellenzék az elmúlt nyolc évben sokszor kapott "startup" tőkét, amiből csak bedőlt, elhagyott, elárult projektek lettek. Nem lehet elvárni, hogy ennek ellenére valaki(k) pénzt öntsenek bele, bízva a csodában. Valamit le kell tenni először az asztalra... valamit amit fel lehet tölteni a politikai kickstarterre.

Hozzászólok 2018.04.17. 08:56:47

hat majd Soros finanszirozza

nemecsekerno_007 2018.04.17. 09:24:36

Vicces amikor a bambulós bölcsészek rájönnek, hogy a pénz nem a bankautomatán terem. :) Előbb próbáljatok pénzt csinálni, aztán majd látjátok, hogy akkor is akartok-e még fideszt buktatni :)

nemecsekerno_007 2018.04.17. 09:31:57

Más, szerencsésebb országoknak arany, vasérc meg olajkészletei vannak, nekünk csak kormány buktatni akaró "civil aktivistáink". Ha csak a fele ezeknek megtanulna pénzt csinálni már előrébb lennénk. Egyébként a kormánybuktatáson kívül is épp elég f@szsággal foglalkozunk a hétköznapokban, gondolom sokan jártak már lakógyűlésen, hogy mást ne mondjak :)

high up! 2018.04.17. 10:09:47

Birkanisztánban a funkcionális analfabéták aránya konstans kétharmad az évszázadokon át. Ehhez jön még 20-nyi további féleszű, akiket szintén az orruknál fogva lehet vezetni, mert már beletörtek a mindenkori rendszerbe, ezek a végén mindent elfogadnak.

Na, mi kell ahhoz, hogy ez a tömeg rád szavazzon? Az, amit Orbaneszku csinált: bújj be a lakásukba (m1-m10), az utcájukba (bérretegő plakátok tengere) oszt mossad az agyukat reggeldélbeneste.

Vagy megvárod, hogy a gazdasági helyzete annyira rossz legyen, hogy egyszerre csak megvilágosodik, mint a Kádár rendszer végére. Oszt várd ki szépen ezt a 30 évet, míg a funkcionális analfabétája megvilágosodik.

Alternativaként rendre elmehetnél a körzetedben találkozni az emberekkel, meg felhomályosítani őket a valóságról, ha már te vagy a körzeti ellenzéki politikus. Ja, hogy az nem zsenál egynek sem? Hát akkor hadd mossa Orbaenszku tovább a mi kis kétharmadnyi funkcionális analfabétáink agyát, 2022-re így már négyötöd lesz belőlük.

FOLYTASSUK!

high up! 2018.04.17. 10:15:50

@nemecsekerno_007: "Más, szerencsésebb országoknak arany, vasérc meg olajkészletei vannak, ",

te okostóni, már nem a 19.században élnünk, hanem a 21-ikben. Oszt itt és most már rég nem az ásványanagyokban, ércekben van a jólét teremtés alapja, hanem a szellemi képségekben. Oszt ebben Birkanisztán menthetetlenül az EU utolsó helyein áll, ennyi funkcionális analfabétával csak egyre lejjeb fog csúszni az ország. Olyan 30 év múlva majd te is felhomályosodol.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.17. 11:17:05

Mihez kell a pénz ?

Szerinted vidéken nem jön be az RTL , vagy az index, 444 weboldal ?

Lófaszt.

Nem hisznek nekik, mert hazudnak. Nincs Soros Terv, a migránsok cukik, nem erőszakolnak nőket, a kerítés csúnya és rossz és nincs is hatása, ...
Röhejes hazugságok.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.04.17. 11:43:13

"Mi kell ahhoz, hogy leváltsd a Fideszt?"
Még min. 4 év. Ezalatt akár komolyan vehető ellenzék is létrejöhet.

GöTi 2018.04.17. 11:56:53

Az ellenzék a szavazókörök jelentős hányadába nem delegált ellenőröket. A többezernyi tüntető között nem volt néhány alkalmas ember ellenőrnek? Most megy a rinyálás, hogy biztosan csaltak...

Akik még ezt sem tudták megszervezni, azok hogyan akarják az országot vezetni?

arabok balrol 2018.04.17. 12:17:31

na most akkor orban geci, vagy soros a vergeci

jandera 2018.04.17. 12:40:48

Semmi! A fideszt nem lehet leváltani!

werinter 2018.04.17. 13:21:55

Nem kell ide pénz. Pont ez a lényeg, hogy NEM KELL PÉNZ! Ebbe fog belebukni Viktorka kis színjátéka. 2020 után drasztikusan lecsökken az EU támogatások mértéke. Nem lesz mit ellopni, nem lesz miből plakátolni, nem lesz miből 12 ezres Bözsit osztogatni.
Az egész ország úgy fog összedőlni, mint a kártyavár és vele együtt Viktorka rendszere is. De őt már talán nem is fogja ez zavarni, addigra a teljes slepp dúsgazdag lesz és minden nyomorult az ő talpukat fogja nyalogatni.
Szép új világ vár ránk!

arabok balrol 2018.04.17. 15:07:19

@werinter: Ja, olyan atombomba lesz az is mint a Lajose

Frick László Intézet 2021.03.27. 06:43:36

Csakmint történelembuzi, szeretnékhozzászólni aKISZ titkár cuccoshoz.

Tehát aKISZ kiürítése 1985-ben kezdődöttmeg:Tízezrévelkaptakértesítést főiskolásmeg egyetemista KISZ tagok a tagságukmegszüntetéséről,aki nem szarta le,azzalközölték,hogy azn ok a tagdíj be nem fizetése,aki tudta igazolni, hogy befizették,azt viszont ezért is leszarták.

Ötvenhat Harmincadikévfordulójára odáig fajult a helyzet, hogy már a Magyar NéphadseregKISZ alapszervezeteibőlis csakkikerülni lehetett,pl egy Harckocsizó Dandárban17 KISZ tag volt,ebbőlsorállományú 2 fő.

Eddig megvan?

Akkor próbáljuk azt megbecsülni,hogy hányévesek lehetnek az 1984-ben vagy korábban KISZ titkárok.

Megvan?

Jóéjszakát.
süti beállítások módosítása