Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Eat the rich!

2011. május 15. - bs395

Az új szja rendszer a gazdagoknak kedvez. Monnyanak le. Nem, nem a kormány, hanem azok, akik szerint a havi bruttó 340 ezer felett keresők un. gazdagok. Burzsujok. Nagyhasú, a sarki boltba is háromrészes frakkban - hozzáillő cilinderben és monokliban - leugró, újszülött kisbabák orra alá szivarozó, gonosz, osztályellenes, tőkés kapitalisták.

Elárulok egy nagy titkot, ne mond el senkinek: aki bérből és fizetésből él, az nem gazdag. Nincs neki magánhelikoptere, jachtos nyaralója Horváth'-ba (szigorúan th-val), nem utazik Makaóba nyaralni, nincs akkora villája, hogy csak kifűteni több minimálbérbe kerül, nem gyűjt drága műkincseket Keszthelyen (ha az előzőekben valaki esetleg Kókára, Demszkyre, Veresre, Boldvaira, Hunvaldra vagy hasonlókra ismerne, ez csak a véletlen műve, a példák teljesen fiktívek).

Addig az teljesen rendben van, hogy ha azonos kulcsra hozzák a jövedelemadót az egyéb bevételek adóival, azzal a gazdagok - akik nem bérből és fizetésből élnek, lásd fentebb - járnak jól. Ennek az lenne a célja, hogy a gazdag fizessen adót: tök mindegy, milyen jogcímen próbálja kiszedni a pénzét, az állam megkapja a jussát. Az viszont, hogy összemosnak valakit, akinek mindenféle előnyös üdülőbérletekből évi 100 milliós bevétele van olyasvalakivel, aki évi 4.5 milliót keres (bruttó!) fizetésként, az vegytiszta néphülyítés.

A különbség a szegény és a "gazdag" között ugyanis arányaiban is kisebb, mint a "gazdag" és a tényleg gazdag között. Orwell is megmondta: van az alul lévő, a felül lévő, és a középen lévő. Vannak, akik úgy tűnik, arra tették fel az életüket, hogy a középen lévőket utálják. Mindenkinek kell egy hobbi, de csinálják inkább csendben. Vagy rajzolják le.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr622904818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2011.05.15. 15:32:24

Egyes csoportok ellenségként kijelölése jellegzetes taktika volt a kommunisták parasztpolitikájában.

Kezdetben a parasztság egésze örült, hogy a nagybirtokosok földjeit felosztják közöttük.

Később a jelszó az volt: „Támaszkodjunk a szegényparasztokra és a középparasztokra és likvidáljuk a gazdag parasztokat, a kulákokat.

Később a kolhozok szervezése idején a szegényparasztokra támaszkodtak a középparasztok ellenében.

A folyamat végeredménye az lett, hogy a szegényparasztok is elvesztették minden vagyonukat, amit nem tekinthetünk happy end-nek.
süti beállítások módosítása