Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Kastélyszálló

2011. április 28. - bs395

Az emberi tapasztalat térben és időben erősen korlátolt volta, és az abból fakadó aszinkronitás - mely az egyén kontroll iránti vágyát csak erősíti - egy szituációs vígjátékban egészen bájos is tud lenni. Élőben már kevésbé, és nem egyszer véres is.

Az első világháborúban a vezérkar a frontvonal kegyetlen valóságától távol, kényelmes szállásokon adta ki parancsait, amikkel olyan valóságba próbáltak beavatkozni, amely már akkor nem volt aktuális, amikor megérkezett a futár a legújabb hírekkel. Hogyan is tudhatta volna, hogy nem azért nem tudnak a bakák keresztülrohanni egy szögesdrótokkal, tüzérségi zárótűzzel és sűrűn pásztázó géppuskákkal terhelt holdbéli tájon a nélkül, hogy 90%-uk ne halna hősi halált az első pár tucat méteren, mert nem elég bátrak? A vezér is teljesen jól el volt azzal, hogy a vezérbunker mélyén egy terepasztalon a valóságban nem létező alakulatokat tologatott, amíg ki nem derült, hogy a terepasztal lassan egy az egy arányban ábrázolta az uralma alatt álló területet.

Értem én, hogy onnan nézve, ahol ők vannak, az ország legsúlyosabb gondjai kimerülnek a közterületek átnevezésében, a gyalogosok meg a hajléktalanok csesztetésében, hiszen ezek azok a jelenségek, amik az ő kis életüket napi szinten megkeserítik. Ez az ő tapasztalatuk. Még azt is értem, hogy onnan nézve annyi mindösszesen a baj, hogy itten mindenféle nácikok szaladgálnak szabadon, s ha nácikok nem lennének, minden szép és jó lenne, csak hát azok a nácikok....

Fel se teszi magában a kérdést, hogy MIÉRT vannak nácikok? Oké, hülyék minden országban vannak, és ha nem lenne a világon se zsidó, se cigány, akkor is lenne 2-4%-nyi széljobbos, mindörökké, ámen, de most vagy tavaly tavaszra osztódással szaporodtak, amíg részarányuk el nem érte a 14%-ot, vagy akkor most a kistelepüléseken - ahol egy 60 kilométer sugarú körben szétszórt településekre jut éjjelente kettő darab rendőr - mindenki alapból náci volt eddig is, csak titkolták? Avagy az igazi kérdés: MIÉRT örülnek - az egyébként egyáltalán nem náci - lakók, ha a község főutcáján egyenöltözetben masíroznak a tudodkik?

A világ lassan szétesik, ezek meg azzal vannak elfoglalva, hogy összedobjanak egy bizottságot, amelyik feltárná, hogy ki fingott.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr572862263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.bates 2011.05.01. 01:34:27

a nagy fülkeforradalom kb. annyi változást hozott, h a szánkban szép alattomban kicserélték a f@szt.
mert ugye az alapprobléma megoldása túlmutat a 4 éves választási ciklusokon, így sosem érdeke az aktuális hatalomnak.
vagy csak én gondolkozom ennyire cinikusan?

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.01. 12:25:52

@k.bates: nem! sokan látjuk ezt így... és nem ez a cinikus! Ez sajnos "csak" a valóság.
süti beállítások módosítása