Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

God of war III.

2011. április 26. - bs395

Van új alkotmányunk! Ma reggel már szebben sütött fel a Nap, de tényleg, keblünk dagad, s a minket követő számos generáció méltán kérdezi majd meg: oszt akkor mi van azzal a titkos csomaggal, amire már a Széll Kálmán Terv alatt gyanakodtak, de nem volt, most meg van? Ja, hogy úgy adják el, hogy ez bürokráciacsökkentő-csomag (és legyünk igazságosak, van benne az is, és azok a részei támogatandók, sőt, még ilyet), csak beleszőttek ezt-azt, ami mintha szembemenne a vállalásaikkal? Most mond. A fordítását olvastad már?

Növeljük a munkavállalás előnyét a segélyezéssel szemben - lecsökkentjük a képesítési követelményeket, ezzel az elérhető fizetéseket.

Bérből és fizetésből meg lehessen élni - csökkentjük a bérpótlékokat.

Az emberek - pl. a kiskereskedelemben - már így is többet dolgoznak, mint az törvényileg megengedett - kevesebb szabadnapot, lazább munkaidőkereteket adunk.

Nem hagyjuk magukra a hiteleseket - azon felül, hogy kevesebbet fognak keresni több munkáért, nagyobb verseny közepette (mert hogy könnyebb lesz őket kirúgni, és alacsonyabb képzettségű, de olcsóbb munkavállalókkal helyettesíteni), még a szolgáltatók felé is 60 napon belül kell kiegyenlíteniük a számlát, különben kikapcsolják, amivel tartoznak.

A fentiek ékes angol fordítását szeretettel várják a minisztérium PR osztályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr592855578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 10:09:35

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2011.04.26. 15:05:21

A cinizmus, nihilizmus nem segít.
Nem kell arra gondolni, hogy az a teljesítmény, amit a szoclib kormányzat nyújtott 8 év alatt, a csúcsot jelenti, ahonnan már csak lefelé lehet menni.
Mivel mostanában már nem lehet hegyekbe halmozni az államadósságot, privatizálni a közvagyon maradványait, nem lehet sokszoros áron megvalósuló PPP beruházási konstrukciókkal hatalmas rejtett adósságokat a következő generációk portája elé tolni, ezért valami újat kell kitalálni.
A világgazdasági helyzet bizonytalan, Euro övezethez tartozó államokat sem kíméli. Már három ilyen ország van súlyos helyzetben, ők sem tudják elkerülni a megszorításokat.
A munkaképes korú lakosságon belül nálunk nagyon alacsony a foglalkoztatottak aránya, ugyanakkor rekorderek vagyunk a rokkantnyugdíjasok arányában. Hír szerint van olyan észak-magyarországi falu, ahol 90 % a rokkantnyugdíjasok aránya. Ez normális lehet?
Ebben a helyzetben nem értelmetlen célkitűzés: „Növeljük a munkavállalás előnyét a segélyezéssel szemben”.
A bércsökkenésre vonatkozó pesszimista várakozások nem tűnnek megalapozottnak.
Az MNB elemzéseit nem jellemzi az alaptalan optimizmus.

Elemzése viszont jól jellemzi azonban a pozitív tendenciákat a szoclib kormányzat siralmasan rossz teljesítményéhez képest.

Szerintem azok akik a táblázatot létrehozták, nem nélkülözik a szakmai hozzáértést.
Lakossági reáljövedelem az MNB elemzése szerint így alakul: 2009-ben, a
szoclib kormányzás utolsó teljes évében 5,2 %-al csökkent.

2010-ben 1,4 %-al csökkent. (a csökkenés tendenciája enyhült).

2011-re az MNB prognózisa a lakossági reáljövedelem 2,4 % NÖVEKEDÉS!
süti beállítások módosítása