Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nincs itt semmi lázárnivaló

2011. március 19. - bs395

Jó hír: benne lesz a Szent Korona az alkotmányban!

Rossz hír: ennek ellenére(?) rohadtul nem változik semmi.

Lázár kijelentéseivel nem lenne semmi gond, ha egy olyan országban hangzottak volna el, ahol a boldogulás főleg a rátermettségen és a szorgalmon, nem piszkos kis alkukon múlna, és ha ő maga az előbb vázolt idilli kis világban un. régivágású kapitalistaként alapozta volna meg a megélhetését, nem az állami tejen szívta volna fel magát (a monológ devizás részét meg tőzsdén asszem bennfentes kereskedelemnek hívnák).

De nem.

A magyar embert az elmúlt 20 évben minduntalan kioktatták a kapitalizmus mikéntjéről, főként olyanok, akik maguk a kapitalizmus ellen két kézzel védekeznek, nehogy elharapódzon: kezdődött a '90 évek elejének vadprivatizációjával (mely privatizőrök közül elképesztően kevesen használták privatizációjuk tárgyát később kapitalizmusra, vagyis embereket foglalkoztatni, terméket gyártani, adót fizetni - általában megelégedtek azzal, hogy csavaronként eladták), nagyüzemi, politikai pártok által fedezett adó- és vámcsalásaival (aka. olajügyek), majd folytatódott állami ingatlanok áron alul megvételével, és áron felül való visszabérlésével az államnak (szerencsére elévült, így miniszterelnök lehetett), mellé még mindenféle sulinetes-helikopteres újgazdagokkal.

Azt hittük, ennek a korszaknak vége, hisz a szavazófülkében forradalmat hajtottunk ugye végre, meg nagy az együttműködés (mit nagy! nemzeti!), és végre talán nem téved ide a messzirőlgyütt ember, hogy jól megmondja, hogyan kell piacgazdaságozni, holott maga még soha nem engedte el az állambácsi nadrágjának a szárát, és most is csak félig a láb mögé bújva osztja az észt.

Nos, tévedtünk.

A francia forradalomnak úgy tűnik, egy hibája volt: a felvilágosult abszolút monarchiából csak a monarchiát vette ki, a többit úgy hagyta.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr372754556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.03.20. 00:04:40

Ennyit arról, hogy melyik oldalnak vannak oligarchái. De legalább tudjuk, ki shortorta a forintot, amikor annak idején a kormány kijelentéseire mélyrepülésbe kezdett.

mrs. bateman 2011.03.20. 00:33:17

az alázat uram, az alázat a nép felé ... na, ez ami nincs

kormányzó 2011.03.20. 09:13:40

@algi: Eddig nem volt nyilvánvaló?@mrs. bateman: Bocsánat! Nép? Mi az?

algi 2011.03.20. 11:19:05

@kormányzó: Eddig nem tudtam személy szerint ki shortolt a forintra, mert szerintem nem mindenki a Fideszből.

mrs. bateman 2011.03.20. 12:53:44

@kormányzó: dehogynem, de legalább a látszatra illene ügyelni (ne a trambulinról hugyozz bele a medencébe). elnézést, választót kellett volna írnom.
régebbi felvétel, most került elő :)

Vondenberg 2011.03.20. 13:04:32

@algi: Hagyjuk mar ezt a shortolast. Meg tanulta egy nep, es most mindenki ezt tolja.

Kikerem magamnak a vadakat, a fideszbol senki soha nem shortolt senkit. ok vegig EUR/HUF long pozicikat vettek fel.

brunn 2011.03.20. 18:27:46

Lázár maga a felkapaszkodással kérkedés túltengése! Persze, szeretné kitörülni az emlékezetéből, honnan indult, milyen libaszaros is volt a sarka. És azt is szeretné, hogy a világ se gondoljon erre.
Sajnos Lázárunk anyagi felemelkedését nem követte szellemi és erkölcsi felemelkedés, csak erre a cinikus és értéktelen értékrendre futotta neki...
Árad belőle a haszonszerzés, önzés, mások lenézése. Ideológiát is gyártott hozzá (kvázi kasztelméleti) amitől csak egy kis lépés az "értékes ember" felsőbbrendüsége és törvényen felülisége. És ez még öröklődni is fog, pl. a Kislázár (lányos anyukák leendő álma) által. Ő is "értékes" ember lesz!

Valóban erre az "értékre", az ilyen "értékes" emberekre, az ilyen "értékes" népszaporulatra van szüksége az "ÚJ MAGYARORSZÁG"-nak?

Egyébként az elmúlt évek során nem az egyetlen hasonló tartalmú megnyilatkozás Lázárunk párttársai köréből. (pl.:panelprolizás, a munkanélküliek nem is akarnak dolgozni stb.)

Az igazán problémás az, hogy ilyen "államférfiút" termelt ki a rendszer. No meg az, hogy "pártunk és kormányunk" állami szintre emelte e szemléletet: a magyar gazdagoknak (ők az "értékes" emberek) igencsak kedvező (havi százezer Ft-os nagyságrendben!) adórendszerrel, az "értékes" emberek gyerekeinek fforintosított többlet-elismerésével. Az egyszerű "értéktelen" pógárok tömegének nem hogy nem ad, hanem valamilyen formában még el is vesz tőlük, jórészt ők fogják megfizetni.

Drága Fidesz rajongó tábor! Azért már észre vehetnétek, főleg, ha nem tartoztok az "értékes" emberek közé, hogy egyébként mint "értéktelenek" mire kelletek: kajáljátok meg rendesen a politikai lózungokat, aztán ha ész nélkül, érzelmileg is átvettétek, akkor szavazzatok mindenféle kritika nélkül. Szavazzatok, hogy ők megszerezzék a politikai/gazdasági hatalmat.

Ui.: ha meg a szánalmas magyarázkodást és bocsánatkérést olvasom, csak hasonló kérdések merülnek fel...és a fenti véleményem nemigen változik.

Üdvözlettel: egy "értéktelen" ember, aki egész felnőtt életében értékteremtő munkát végzett.

Vidéki 2011.03.20. 19:14:38

Így működik a magyarországi "szabad sajtó":

Tegnap nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Lázár arról beszél, hogy aki nem vitte semmire, az annyit is ér.

A teljes jegyzőkönyv és a teljes hangfelvétel alapján egyértelműen kiderült, hogy Lázár János nem a szegény, hátrányos helyzetben levő emberekről, hanem megélhetési politikusokról beszélt

Habzószájú propagandisták előkotorták és megvágták a 2008-as felvételt és eredeti mondanivalójából kiforgatva lejárató kampányt indítottak a hamisítást elharsogva kelettől nyugatig.

A hiszékeny emberek, miként a szerző is, gondolkodás nélkül benyelték az álhírt (hamisítást), mert ez megfelelt előítéleteiknek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.20. 19:26:45

@Vidéki:
egyik megélhetési politikus ekézi a többit, és olyasmikről beszél, hogy egy ember a "keresetéhez képest" érjen le valamit - azért megnézhetné, hogy milyen keresetekről beszél -, meg, hogy aki a közéleten kívül nem ért el semmit, annak nincs keresnivalója a közgyűlésben.
értem én, hogy nevetséges, hogy gyurcsánynak évi 100 millióból van egy aranyórája meg egy panellakása pápán, de nem hiszem, hogy egy olyan embernek kéne számon kérnie a nem közalkalmazottokon az életszínvonalukat, aki egész életében csak politikával foglalkozott.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.20. 19:28:25

@bs395:
legalábbis erre próbáltam utalni.
amúgy az üzenet rendben lenne, ha... (lásd az elejét)

Vidéki 2011.03.20. 20:24:57

@bs395:

Vehetnéd a fáradságot és elolvashatnád Debreceni József Gyurcsányról írt kötetét, amelynek fontos forrásai voltak a Gyurcsánnyal folytatott beszélgetések

Debreceni József Gyurcsányról írt könyvében Gyurcsány maga vallotta be , hogy az ő ragyogó ötlete volt 2002-ben Kövér szavait úgy összevágni, hogy abból a híres "köteles beszéd" összejöjjön. Az ezt követő általános siránkozásra is ő adta meg a jelet.

Ezt az alantas technikát alkalmazták a Lázár ügyben is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.20. 20:27:57

@Vidéki:
a nagy össznépi felháborodás arra irányult, hogy lázár leszólta az egyszerű, dolgozó embereket, holott nem.
én nem mondtam, hogy leszólta őket: én azt mondtam, hogy egy megélhetési politikus nem biztos, hogy a legjobb forrás arra, hogy megmondja, mi kell az érvényesüléshez (pláne nem rapcsákkal a hóna alatt).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.21. 11:42:56

@Vidéki: Nos, aki az utcasarkon szeret álldogálni, az ne csodálkozzon, hogy elébb-utóbb valaki meg is bassza, de legalábbis egy kutya biztos lehugyozza.

brunn 2011.03.21. 19:23:52

Drága Vidéki!

Lázár szemlélete szempontjából teljesen mindegy, hogy helyi (hány fő? 10 ? 20?) politikusokra irányult a kijelentése.
Ez az "értékrend" akkor is cinikus és értéktelen! Mifelénk azt is mondják, hogy mocskos.

Te természetesen felmentheted őt! De ha beleéled magad a magyarázkodásába (és az eredeti szövegkörnyezetbe és alkalomba) akkor rájössz, hogy bizony mégiscsak ő az értékes ember, a másik meg értéktelen (precizen: nem ér semmit).

Sőt, ettől csak szaporodhatnak kérdések és felvetések (már, ha önállóan gondolkozik is az ember)...
süti beállítások módosítása