Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Sehogy

2011. március 16. - bs395

Voltam bátor azt mondani, hogy a kormányzás az majd most, a Széll Kálmán terv után jön csak - kissé megkésve ugyan, de legalább -, mert most kell majd kitalálni pl., hogyan lesz kevesebb pénzből jobb egészségügyi ellátás? Erre jön ez:

"... a javaslat szerint a táppénz egy napra járó összege a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér 200 százalékának harmincad részét nem haladhatná meg az eddigi 400 százalék helyett."

Röviden: így sehogy.

Hogyan vág ez egybe a "hozzuk helyzetbe a középosztályt" tervvel? Hogyan támogatja a népességpolitikát, hogy a veszélyeztetett terhesektől elveszünk 15 nap betegszabadságot, és egyből mehetnek a csökkentett táppénzbe? Van ott valaki, aki tervez is, vagy bárki bedobhat bármilyen hülyeséget a közösbe? Én is?

(félelemre semmi ok, holnaptól alkotmányozó üzemmódba váltunk, mert az fontosabb, az ilyen dolgok már fel se fognak tűnni - szó szerint)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr932745988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netszamuráj 2011.03.17. 00:04:13

"Hogyan vág ez egybe a "hozzuk helyzetbe a középosztályt" tervvel? "

Sehogy bazmeg. Most olvastam az Indexen, hogy megszavazták. Feleségem veszélyeztetett terhes, 100e Ft-ot fogunk kapni. Kurvára örülök neki. Remélem az egész kibaszott magyar értelmiség külföldre távozik, és majd a sok kiba értelmi sérült politikus fog itthon lakni. Ahogy a gyerekem 1 éves lesz, tipli.

Wolff 2011.03.17. 09:29:54

Miért, hogyan vág össze a hozzuk helyzetbe a középosztályt tervvel az, hogy havi 290 ezres kereset alatt (és bizony a középosztály jócskán az alatt keres) adót emeltek?

Vidéki 2011.03.17. 11:09:04

"... a javaslat szerint a táppénz egy napra járó összege a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér 200 százalékának harmincad részét nem haladhatná meg az eddigi 400 százalék helyett."

Körülbelül azt jelenti, hogy az eddig egy napra eső táppénz összeg 10000Ft lehetett maximálisan, ez felére 5000Ft/nap-ra csökken.
A fák eddig sem nőhettek az égig, most valamivel alacsonyabbra nőhetnek, de még ez is havi nettó 150000 forintot tesz ki, az eddigi 300000Ft/hó helyett.
Ettől még nem kell éhen halni „a középosztálynak”, viszont csökkenti az ösztönzést a táppénzzel kapcsolatos trükközésekre és csalásokra.

A szerző feleslegesen kongatja a vészharangokat.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.03.17. 18:36:28

ne légy olyan negatív moriarti, ott van az a híd!
;)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.17. 21:22:23

@Vérszegény éjszakai dúvad:
csak nehogy egy képviselői indítvány lebombázza

b. patricia 2011.03.18. 00:11:31

@Vidéki:
bizony a gyerekvállalás gazdasági kérdés is... és engem, mint "középosztálybeli" nőt eddig sem motiváltak agyon a gyerekvállalásra, de ha így haladunk ... bizony a magas fizetésemből sokat fizetek a tb-be, és jó lenne ha arányosan is részesednék.
a gyerekvállalás komoly anyagi ráfordítást igényel és együtt jár a nő bevételcsökkenésével, egyre jelentősebb csökkenésével.
biztos a burzsoá mondatja velem, de én nem csak nem-éhen halni szeretnék, hanem a komoly tanulással, munkával kivívott életszínvonalat fenn is tartani, gyerekkel együtt is.

kadarnepe 2011.03.18. 12:47:53

A TB plafont már Bajnai idején is eszement öltetnek tartottam. Szerintem ez országos szinten 0 megtakarítást hozott, max jól kitolt néhány emberrel. A bruttó 250 kHUF-os plafon csak a jól keresőeket érintette (bruttó 350 kHUF felett), ott pedig nem szokás táppénzt csalni, ugyanis hamar repül az ember a jól fizető állásából.

Ha demagóg akarnék lenni, akkor komolyabb pénz volt a halott és lesittelt képviselőknek továbbra is fizetett tiszteletdíja és költségtérítése.

Ezt megfelezni nonszensz, nem tudom mi értelme. Ezzel mást nem érnek el, csak tovább növelik a szürke illetve fekete foglalkoztatást. Miért is volt jó, ha az ember be volt teljesen jelentve:
- jó nyugdíjra számíthatott
- tudta, hogy egy hosszabb baleset vagy betegség alatt is lesz miből rezsit fizetni és lakáshitelt törleszteni

Most mi is van? Aki megteheti, miért is ne kérje zsebbe a pénzt? Nyugdíja már úgysem lesz senkinek, a táppénz pedig igencsak kevés, ha abból bármit is fizetni kell.

@b. patricia: A GYED külön közröhej, a max értéke valami 90 kHUF nettóban. Nem csoda, hogy a lakás és kocsi hitelei után sokan nem mernek belevádni a gyerekvállalásba, mivel az egy fizu + némi alamizsna nem sokra elég.

Nemrég olvastam a HVG-ben, hogy a lesajnált románoknál az ottani GYED-nek megfelelő juttatás maximuma bruttó 250 kHUF-nak megfelelő összeg (azaz több, mint a duplája az itthoninak).
süti beállítások módosítása